Bu Gece Balığa Çıkıyorum!

16.01.2022 16:05
  •  A 

18:30 gibi Kuşadası Körfezinde olta ile balığa çıkıyorum. Balık durumuna göre gece geç saate kadar balıkta olacağım. Bu nedenle şimdiden teknikleri paylaşmaya başladım. Zamanım tüm hisselere bakacak kadar yok. Yetişirsem, seans öncesi devam ederim. Önceki güne ait destek-direnç paylaşımlarını da dikkate alın.

Piyasalar için FED kaynaklı ABD borsalarında realizasyon ve düzeltme riskinden çekindiğimi biliyorsunuz. Cuma günü de 35.500'e inip, sonra kısmi tepki veren bir Dow. gördük. Görüşüm cuma gününe ait beklenti yazımda zaten yer alıyordu. ABD 10 yıllık tahvil faizleri de % 1.79 üstüne çıkmış durumda. Faizler konusundaki uyarımı da biliyorsunuz. Lakin BIST de bana göre ciddi iskontolu. Olası satış baskısı olursa, kısmi olur. Bu da yeni alım fırsatları yaratır diye düşündüğüm için, BIST'den çok fazla endişelenmiyorum. Mesele, BIST de kısmi bir düzeltme yapıp da mı sonra yükselecek, yoksa FED ve dış borsa risklerine rağmen pozitif ayrışarak yükselişini sürdürecek mi? Bu sorunun cevabını olası gelişmeler belirleyecek.

Halkbank Davasında olası gelişmeler, F35 konusunda olası uzlaşı haberleri, TCMB'nın 20 Ocak tarihindeki PPK toplantısında olası faiz kararı gibi gelişmeler BIST'in de yönü hakkında ciddi etki yapacak. Sadece gelecek bilançolarla iyice iskontolu olacağız diyebilirim ama arada kısmen düşeriz, ya da düşmeden çıkarız bu konuda ben de net bir şey söyleyemiyorum.

Teknikleri referans alabilirsiniz. Hangi yöndeki seviyeler kırılırsa, o yöndeki sıralı teknik seviyeler yeni beklentileriniz olsun.

Muhtemelen sabaha karşı dönmüş olurum. Bir-iki saat uyuyup, seans öncesi ekran başına geçmeyi planlıyorum. En azından seansı başlatır, sonrasında 11:00-12:00 gibi biraz kestirebilirim.

Vakitli dönebilirsem, seans önceki yeni bir beklenti yazısı daha yazabilirim belki. Ama zaman bulamazsam, şimdiden kısmen düşüncelerimi yazmak istedim.

Hepinize iyi pazarlar diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 14.01.2022
    09:09

    ABD enflasyonu yüksek seyretmeye devam ediyor. 39 yılın en yüksek enflasyon seviyesi olarak % 7 gelen TÜFE sonrasında, dün açıklanan ÜFE de %9.7 geldi. ÜFE geçen ay bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 arttı. Bu dönemde Devamı »

  • 13.01.2022
    09:49

    Dün ABD'de açıklanan TÜFE, son 39 yılın en yüksek rakamı olarak % 7 geldi. Beklentiler de bu yönde idi. Hatta veride pandemi tedarik aksamasından etkilenen ürünlerde daha yüksek oranların görülmesi, pandeminin artık gribe dönüşüy... Devamı »

  • 12.01.2022
    09:26

    ABD'de olası enflasyon ve sonrasında FED'in sıkılaştırma adımlarının endişesi ile 5 Ocak'tan itibaren kar satışları yaşanıyordu. Son iki gün bu satışlar biraz daha derin oldu. Dow f. 35.500'lere indi. Dün Powell konuştu. Enflasyonun kalıcı olmaması için faiz, bilan&c... Devamı »

  • 11.01.2022
    08:51

    ABD'de enflasyon, bizde cari denge açıklanacak. ABD enflasyonu tüm piyasalar için çok önemli bir veri olacaktır. Eğer enflasyon artışının sürdüğü görülecek olursa, FED'in varlık alımını hızlı sonlandırması, faiz kartını açması ve... Devamı »

  • 10.01.2022
    09:44

    ABD Merkez Bankası FED şahinleşen açıklamalar yapmaya başladı! Varlık alımlarını hızla bitirme yönünde ilerliyor. Bunun için Mart ayını bile beklemeden alım tutarlarını hızla düşürüp daha bile hızlı bitirebilir. Aynı şekilde faiz artışlarına daha hızlı ve daha ... Devamı »