Pozitif Açılış Bekliyorum!

30.09.2021 09:42
  •  A 

Bugünkü yazım çok kısa olacak. Bankalar dün endeksin yükselmesine destek verdi. Bugün de kısmen yükseliş yapabilirler. Ama yükseliş kalıcı olur mu bilmiyorum.

Dün Putin-Erdoğan görüşmesi Soçi'de yapıldı. Anlaşma olduğu yazılıyor ama detaylar yok henüz. Türkiye'nin Rusya'dan savaş uçağı ve ikinci parti S-400 alma ihtimali yazılıyor. Ben olursa doğru olur diye düşünüyorum. Ama bu gelişmeler olursa, ABD ile ilişkilerde yeni gerginlikler ve yaptırım riskleri olabilir. Bu da piyasalarımızı olumsuz etkiler. Bu riski göz ardı etmeyin!

FED Başkanı Powell, enflasyonda daha yüksek seviyeler görürsek, müdahale ederiz demiş. Bu nedenle ABD enflasyonu tüm dünya için önemli olacak. 

DXY Endeksi borsalar için önemli. Yükselişi sürecek olursa, borsalara satışlar yeniden gelir. Ama 93.80 - 93.72'ye doğru gevşerse, borsaları rahatlatır. 94.30 üstünde kalması halinde risk sürer.

Haftaya enflasyon verimiz açıklanacak. Enflasyondaki gelişme bizim için çok önemli. Eğer düştüğünü görürsek, faiz indiriminin piyasadaki etkisi sınırlı kalır. Ama enflasyon yine yükselirse, o zaman kur baskısı artar ve dün gördüğümüz gibi yeni zirveler görülebilir.

Paylaştığım teknikler önemli. Yönümüzü bulmak için teknikleri referans almak bize yardımcı olabilir. Gelişmeler değişiklik gösterdiği için, yorumlamak zor oluyor.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 29.09.2021
    09:54

    Uzun zamandır ABD ve gelişmiş ülkelerdeki enflasyon risklerine dikkat çekiyorum. Israrla gelişmiş ülke borsalarının düşük faiz ve bol likidite nedeniyle primli olduğunu yazıyordum. FED politikaları değişmese bile, ABD borsalarında her an düzeltme olabileceği uyarıları... Devamı »

  • 28.09.2021
    09:30

    Dün TCMB Başkanı sayın Kavcıoğlu'nun T24 Ekonomi yazarı Barış Soydan ile röportajından Dolar için önemli açıklamalar geldi. Bazı başlıklara dikkat çekmek istedim! Kavcıoğlu, Eylül'deki Dolar yükselişinin nedenlerinin büyük kısmı FE... Devamı »

  • 27.09.2021
    09:31

    Sorun da burada zaten! Enflasyon düşmeden politika faizlerini düşürünce, ithal bağımlısı ekonomik yapımız nedeniyle kurlarda yükseliş yaşanıyor. Bu sefer faiz maliyetimizi düşürdük derken, dövize endeksli maliyetlerimizi arttırmış oluyoruz. Misal, TCMB... Devamı »

  • 24.09.2021
    09:41

    Bu sözüm tabiki olması gereken. Gelişmiş ülke borsalarında bunun genelde böyle olduğunu görürsünüz. Ama maalesef nedense biz bir türlü böyle olmasının gerektiğini hep unutuyoruz. MB Bankası politikaları bankaların içerideki kredi faiz ve ... Devamı »

  • 23.09.2021
    09:00

    Dün açıklanan FED kararlarında faizler aynı bırakıldı. Varlık alımları için de 2022'ye dikkat çekildi. Büyüme bu yıl için aşağı yönlü, sonraki iki yıl için yukarı yönlü revize edildi. Kısacası FED dediği ve beklendiği gibi dav... Devamı »