Alıcılı Açılış Bekliyorum!

23.08.2021 09:30
  •  A 

Tüm üyelerimize günaydın ve iyi haftalar. Biliyorsunuz bu hafta tatildeyiz. Datça bölgesinde cumartesiden beri, kalabalık ama sakin bir tatil yapıyoruz. Ama dediğim gibi sizlere fırsat buldukça destek vermeye, aranızda olmaya çalışacağım.

Bu hafta piyasaların gözü 26-28 Ağustos arasında Jackson Hole'da yapılacak toplantıda olacak. ABD bölgesel FED başkanlarından ABD varlık alımı programı, büyüme, enflasyon ve faizler ile ilgili çıkacak sesler önemli olacaktır. Borsalar, ons altın, DXY ve gelişmekte olan ülke kurlarında gelecek açıklamalara paralel hareketler görülebilir. Açıkçası ben sonraki aylar için varlık alımında azaltım yönünde bir kararın dillendirilmesini bekliyorum. Ama bir çok kez de yazdığım gibi, bu yönde bir karar trend dönüşü yaratacak bir sonuç yaratmaz. Borsalarda ara düzeltmelere neden olur. Ama ons altında daha etkili olabilir. Olası varlık alımı azaltımı yönündeki takvim nedeniyle ons altında dirençler aşağıya düşmeye başlar. 

Biz işin borsa, kurlar ve BIST kısmı ile ilgiliyiz. Nedense ben bu konularda iyimserim. Sanki BIST'de 1468 üstündeki hedeflere, kurlarda da 8.28 desteği kırılarak 8.00 ve altındaki seviyelere doğru bir teknik düşüş ihtimalini daha güçlü buluyorum. Ama ben böyle düşünsem de, tersine gelişme halinde 8.58 - seviyeleri yukarı kırılırsa, o zaman ise 8.75 - 8.80 dirençlerini zorlayan bir kur riski de söz konusun olabilir.

Bu nedenle geçen hafta olası düşüşlerde alım fırsatı oluşacağı görüşmü yazmıştım. Nitekim öyle de oldu. Bu hafta için de iyimser alıcılı bir açılış olmasını bekliyorum. Ama Jackson Hole nedeniyle yine de koptuk gidiyoruz demeyi beklemiyorum. Bu yüzden hisse bazlı işlemlere odaklanıp, temkinli duruşu sürdürmek doğru olur görüşündeyim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 20.08.2021
    09:36

    Kapanma ve FED Riskleri Piyasaları Dalgalandırıyor! Delta Varyantı Asya ve gelişmiş batı ülkelerinde yeniden kapanma risklerinin artmasına neden oluyor. Aynı anda ABD'den gelen son veriler de toparlanmanın sürdüğünü gösteriyor. Bu durumda da FED'... Devamı »

  • 19.08.2021
    09:09

    ABD FED Başkanı Powell, bir gün evvel bildiğimiz güvercin söylemlerini yapmasına rağmen, dün açıklanan FED Tutanaklarında diğer başkanlardan çok sayıda varlık alımlarının azaltılması yönünde görüş yer aldığını, hatta yıl bitmeden varlık alımların... Devamı »

  • 18.08.2021
    09:24

    Powell'dan Bildiğimiz Sözler! ABD FED Başkanı Powell, dünkü açıklamalarında bildik güvercin sözlerini yine tekrarladı. Ekonomi olarak henüz Covid-19 öncesine gelmediklerini, ekonominin hala kırılganlık riski taşıdığını söyledi. Ama d... Devamı »

  • 17.08.2021
    09:10

    Çin'de ve AB'de delta varyantının etkisiyle alınan tedbirler, ekonomik-finansal verilerin hız kesmesi, ekonomilerde yeniden kapanma ve daralma yaratır mı endişeleri mevcut finansal desteklerin sürmesine neden olabilecek gelişme olduğu için faizlerin düşük kalması... Devamı »

  • 16.08.2021
    09:01

    Pandemi sonrası yurt dışı ve iç talep patlaması şirketlere çok yüksek kârlar açıklatmaya devam ediyor. Gelen karların bankalar dahil neredeyse tüm ana sektör ve şirketlerde çok ciddi ciro ve kâr artışları görülüyor. TCMB topla... Devamı »