Varyant Riski Dış Borsaları, Onlar da BIST'i Düşürdü!

09.07.2021 09:18
  •  A 

Pandemide yeni Delta varyantı endişesi artmaya başlayınca borsalarda kar satışları yaşandı. Dün gelişmiş borsalarındaki düşüşler artınca, BIST de bundan olumsuz etkilendi. ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki geri çekilme de hala sürüyor. Dünya için de işler karışmış durumda. ABD'de enflasyon artsa da, yeni varyant riskleri büyüme ve enflasyondaki artışın kalıcı olmayacağı algılarının artmasına destek oluyor. Bu durum nedeniyle yeniden ons altın öne çıkıyor.

Borsalarda ise ABD on yıllık faizleri düşerse olumlu, ama pandemi kapanma riskleri artar ise olumsuz riskler içeriyor. İsrail, Güney Kore, Japonya'da Delta vakalarının artması ve kapanmalar yaşanması dünyayı da tedirgin ediyor. 

İşte dün böyle karışık yansımaların yaşandığı bir dünya ve bundan etkilenen BIST gördük. Dediğim gibi, yaz boyunca bu tablolara alışık ve hazırlıklı olun. Bugün için özel bir gündem yok. Önceki günlerden gelen gündemlerle güne başlıyoruz. ABD borsaları kısmi tepki verdiler. Eğer DOW 34171 bollinger ve 34000 desteklerinde tutunursa kısmi alım tepkileri yaşanır. Ama özellikle 34000 desteği kırılırsa, o zaman satışlar yeniden yurt dışı baskılı gelebilir. Ben bugün kısmen alım tepkisi yaşanmasını ve alıcılı açılış bekliyorum.

Tekniklerinde olası hareket ihtimali gördüğüm hisseleri sizlerle paylaştım. Bugün yazacak ekstra bir şey yok. Hepinize sağlık ve bol kazanç diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 08.07.2021
    09:34

    15-16 Haziran FED tutanakları açıklandı. Çok özel bir durum yok. Benim gördüğüm FED başkanları varlık alımlarını daha erken azaltmayı düşünüyorlar. Ama olası bir varyant riskinden çekiniyorlar. Eğer ABD ve dünya için pandemi yeni bi... Devamı »

  • 07.07.2021
    09:28

    Yaz aylarının sıkışık bir aralıkta, sıkıntılı geçeceğini yazıyorum. Bu nedenle de hisseler arasında dolaşan yetersiz kaynak, bir bu hisseleri, bir o hisseleri alıyor. Ama sonrasında çok geçmeden dirençlerde satıp yeniden düşmesine neden oluyorlar. O yüzden hisse... Devamı »

  • 06.07.2021
    09:28

    Önceki aylarda enflasyon riskine, pandemi sonrası normalleşmeler başlayınca talep artışlarının enflasyonu tetikleyeceğine, üretici enflasyonunun ve artan kurların olası baz etkilerine dikkat çekip, enflasyonda yeni zirveler göreceğimiz uyarılarını yapıyordum. Bu nedenle de, bu ... Devamı »

  • 05.07.2021
    09:24

    10:00'da Haziran enflasyonumuzu öğreneceğiz. Beklenti, önceki enflasyonun biraz üzerinde bir veri açıklanması yönünde. Ben de % 17 üstünde bir enflasyon bekliyorum. Sonrasındaki ay da enflasyonda artışın sürebileceği görüşündeyim. Ge&... Devamı »

  • 30.06.2021
    09:26

    Cuma günü ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak. ABD'den artan büyüme ve enflasyon rakamları tüm piyasayı FED politikalarında dönüş başlatabilir diye tedirgin ediyor. Gelecek veride yüksek bir istihdam verisi bu tedirginliğin daha da artmasına,... Devamı »