ABD Tarım dışı istihdam Verisi Önemli!

30.06.2021 09:26
  •  A 

Cuma günü ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak. ABD'den artan büyüme ve enflasyon rakamları tüm piyasayı FED politikalarında dönüş başlatabilir diye tedirgin ediyor. Gelecek veride yüksek bir istihdam verisi bu tedirginliğin daha da artmasına, dxy'nin (dolar endeksi) yükselişe geçmesine neden olursa, bizde kur artışı yansımalarına neden olabilir. Aynı zamanda da dünya borsalarında ve ons altında kar satışları artabilir.

Bu tedirginlik içinde BIST de satış baskısı yaşıyor. Bir kaç kez teknik olarak uyardığım Dolar bazındaki 157.17$ ve TL bazında 1392 desteklerinin altına indik. Hatta arada yer alan 1378 desteğini de kırmış bulunuyoruz. Bu nedenle beklediğim 1343 ve 1308'e doğru satışların dün derinleştiğini gördük. Ama yine de altta yer alan bu desteklere inmeden 1351 seviyesinden tepki verdi. Ama hala riskli seviyelerin altında olduğumuz için düşüş riski sürüyor. Lütfen dikkatli olmaya devam ediniz.

Bu arada hisse bazlı ayrışmalar da görülüyor. Bu düşüşler bazı hisseler için de alım fırsatları yaratıyor. Aldığınız hisselerde gerekirse orta-uzun vadeleri göze almak durumunda kalabilirsiniz. 

ABD verisi beklentilerden kötü gelirse, o zaman da piyasalarda geçici bir iyimserlik tepkisi olur. Yani ons ve borsalar yükselirken, bizdeki kurlarda kısmi gevşemeler olabilir. Ama bu hava geçici kalır. Gelişmiş ülkelerde işler yoluna giriyor. Faiz artışı ve varlık alımı süreci önümüzde risk olarak her geçen gün önemini arttıracaktır.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.

NOT: Haftanın kalan günlerinde kısa tatilim başlıyor. İstanbul'dan arkadaşlarımız gelecek. Onlarla birlikte İzmir bölgesinde deniz tatili yapacağız kısmetse. Ama geceleri paylaşımlarımla en azından teknik görüntülerde sizlere destek vermeye devam edeceğim. Sadece beklenti yazılarım olmayabilir. Kendinize dikkat edin. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 29.06.2021
    09:27

    BIST için bir süredir uyarıyorum. 1400 - 1392 seviyeleri çok önemli diye. Maalesef bu destekleri kırdık. Biraz altta yer alan 1379 desteğini de kırdık. Bunların olması halinde BIST için 1345 ve 1300'e doğru düşüş yaşarız görüşüm maalesef ge... Devamı »

  • 28.06.2021
    09:16

    Uzun süredir düşen yabancı takası geçen hafta % 43.08 seviyesini aşınca, acaba yabancı dönüyor mu diye umutlanmıştım. Çaktırmadan ufak ufak alan yabancı %44-%45 takasa yükselir mi diye heyecanlandım. Ama maalesef %43.18 oranı sonrasında yeniden yabancı satışlar... Devamı »

  • 25.06.2021
    09:31

    Beklentiler şeklinde gelen büyüme verisi sonrası, açıklanan alt yapı paketinin de bahsedildiği gibi yüksek olmayıp, düşük bir rakam olarak açıklanması piyasalarda enflasyonist bir baskının bu nedenle artmayacağı algısı yarattı. Bu nedenle de borsalarda yük... Devamı »

  • 24.06.2021
    09:08

    AB toplantısında Türkiye'ye sığınmacılarla ilgili 3.5 Milyar Euro fonun kullandırılması ve gümrük birliği gücellemesi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, AB'nin Gümrük Birliğinde güncelleme yapması gerektiğini dile getirip, ''Artık bizim yapacağımız bir ... Devamı »

  • 23.06.2021
    09:07

    Powell Faiz Artışı Yok Dedi! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, enflasyon endişeleri ile faiz artışı yapmayacağız dedi. Ekonomideki hızlı toparlanmanın enflasyon yarattığını ama bunun geçici olduğunu tekrarladı. ABD borsalarında bir haftadır yaşanan kar satışları sonrası endeks... Devamı »