Gap'ler Kapanır Mı?

02.04.2021 09:28
  •  A 

TCMB başkanı bu sefer de yatırımcı toplantısı yaptı. Toplantılarda ısrarla enflasyon ve para politikasında değişiklik olmayacağı yönünde açıklamalara devam etmesi nedeniyle oluşan panik yatışmaya başladı. Bu esnada bankalarda yaşanan satışlar da durup genel bankalara alımlar gelince BIST'i de yukarı çekmiş oldu. 

Hisselerin genelinde yaşanan sert düşüş esnasında yukarıda gap boşlukları kalmıştı. Bazıları bunları kapattı ve hatta geçti. Ama özellikle neredeyse tüm bankalarda yukarılarda ikişer gap boşluğu var. Bunlar kapanır mı derseniz, ilkleri kapanabilir ama ikinciler için 12 ve 15 Nisan tarihleri beklenecektir diye düşünüyorum. Umarım böyle olur. Ama ilk gapler için bile ciddi bir yükseliş yaşanması demek olur. Bu yükseliş bile iyi bir moral olur.

Yabancı yatırım kurumlarına açığa satışa aykırı davrandıkları için SPK tarafından cezalar geldi. Bu yabancının satmasına mani olmaya yetmez. Ama para politikasında radikal değişiklik olmnayacağı yönünde açıklamaların sürmesi halinde bunun olumlu etkisi daha yüksek olur. Dolar'ın 8.01 altına inmesi halinde düşüş daha da hızlanabilir. Ben 12 ve 15 Nisan tarihlerinde sorun olmaması halinde ki, 15 Nisan TCMB toplantısından sorun beklemiyorum, bu takdirde Dolar kurunda 7.70'e doğru düşüşün sürmesini bekliyorum. Umarım böyle olur.

Bugün alıcı başlanmasını bekliyorum. Hisse bazlı ayrışmaların başladığını görüyoruz. Bu durum teknikçiler için güzel fırsatlar yaratacaktır.

Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı bir gün dilerim. Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 01.04.2021
    09:42

    ABD Başkanı Biden, 2.3 Trilyon Dolar'lık yeni paketi açıkladı. Çoğunluğu alt yapı yatırımlarına ayrılan ve sekiz yılı kapsayan bu paketin finansmanı yıllık 400 Bin Dolar üzerinde geliri olanların vergi oranı artışı ile finanse edilmesi düşünülüyor. Bu neden... Devamı »

  • 31.03.2021
    09:35

    BIST için Nisan ayı genelde yükselişlerin yaşandığı, Mayıs'la birlikte ise yaz öncesi kar satışları ve tatile çıkacak olanların borsalardan uzaklaşması yönünde hareketler görürdük. Ama dünyaya musallat edilen pandemi nedeniyle bu durum ge&cce... Devamı »

  • 30.03.2021
    09:37

    ABD büyümesine paralel FED faiz artışı riskleri, ABD ile her türlü yaptırım riskleri, TCMB rezerv azlığı, kur yükselişinin piyasalara ve enflasyona baskısı, yabancıların özellikle bankalarda satışlarının sürmesi, cds'lerimizde yükseliş, DXY(Dolar Endeksi),... Devamı »

  • 29.03.2021
    09:35

    TCMB başkan değişimi sonrası, piyasaları endişelendiren asıl konu yeni başkanın geldiği gibi yüksek puanlı faiz indirimleri yapar mı korkusuydu. Cumhurbaşkanı başdanışmanı böyle bir beklenti doğru olmadığını söylese de, bu sözleri yeni başkandan duymayı bekleyen bir piyasa vardı.... Devamı »

  • 26.03.2021
    09:28

    BIST aslında endeks ve hisseler özelinde gayet güzel tepki verdi ama, bankalarda süren yabancı satışları BIST'i baskılıyor. Muhtemelen TCMB başkan değişimi sonrasında olası yeni kabinenin açıklanması bekleniyor. TCMB başkan değişimi gibi, ekonomi kadrolarında da hızlı b&uum... Devamı »