8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

08.03.2021 09:47
  •  A 

Anne, anneanne, babaanne, nine, eş, kardeş, kız, hala, teyze, arkadaş, öğretmen, doktor, sunucu, oyuncu, ev hanımı, terzi, işçi, tezgahtar, komşu, adı ve sıfatı her ne olursa olsun tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, kadına şiddetin en ağır şekilde cezalandırıldığı bir dünya dilerim. Ancak, toplumda kadının hak ettiği muameleyi görmesi için en çok iş yine kadınlara düşüyor! Çünkü kadınlarımızı şiddet mağduru yapan her erkeği de yetiştiren bir kadın! Erkek çocukları ile kız çocuklarını aynı şekilde büyütmeleri, yetiştirmeleri, tüm çocuklarına eşit değer vermeleri halinde, cinsiyet farkı gözetmeden karşılarındakine saygıyı öğretmeleri halinde bu sorunun büyük bir kısmı çözülmüş olur.

ABD'nin 1.9 Trilyon Dolar'lık Covid paketi onaylandı!
Zaten böyle olması bekleniyordu. İlk anda ABD borsalarına pozitif bir etkisi yansıdı. Ama kalıcı olmasını beklemiyorum. Bu arada ABD on yıllık tahvil faizleri yine % 1.58 seviyelerine çıkmış durumda. Brent petrol de 70 $ direncini geçmiş durumda. Geçen hafta tahvillerle ilgili beklenti yazımda bunlara dikkat çekmiştim.

BIST Pozitif Ayrışabilir Mi?
Bu mümkün. Daha doğrusu buna hayır, ya da evet demek istemiyorum. Çünkü ben düzeltme gelmesini bekleyenlerden olduğum için, 1.582 direnci yukarı kırılmadan bu tedirginliğimi atmam kolay değil. Fakat teknik olarak ciddi ayrışmalar gördüğüm için de, tekniklerini uygun gördüğüm hisseleri paylaşmayı sürdürüyorum. Yine çok sayıda hissede pozitif ayrışma söz konusu olabilir.

Yani anlayacağınız, BIST'in yön tayini için tekniklerini referans almak doğru olacaktır. Eğer sıralı dirençler kırılırsa gidebileceği seviyeler, aynı şekilde sıralı destekler kırılırsa da düşebileceği alt destekler tablolarda yer alıyor. Temkini elden bırakmadan, tekniklerine göre hisseleri takip etmekte yarar var.

Hepinize sağlık ve bol kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 05.03.2021
    09:16

    Bu başlığı artık uzun süreler duymasak keşke. Ama maalesef yıllardır çok sık duyduğumuz bir söz oldu. Dün düşen askeri helikopterde 11 şehit verdik. 2 kişi de yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Hepimizin başısağolsun. Mekanları cenne... Devamı »

  • 04.03.2021
    09:35

    Dünya piyasaları ABD tahvil faizleri ile dalgalanmaya devam ediyor. Geçen hafta % 1.61'e çıkan on yıllık tahvil faizleri nedeniyle ons altında ve borsalarda satışlar, bizim gibi gelişmekte olan ülke kurlarında da yükselişler yaşanmıştı. Sonrasında FED başkanının a&cc... Devamı »

  • 03.03.2021
    09:25

    Bugün 10:00'da Şubat enflasyon verisi gelecek. Aylık % 0.8, yıllık % 15.50 beklentisi var. Bunun üzerindeki rakamlar politika faizlerini yeniden yukarı çekmeyi gerektirebilir. Bu da piyasa kredi faizini daraltıcı bir gelişme olacağı için baskı unsuru olur. Yüksek gel... Devamı »

  • 02.03.2021
    01:05

    11 yaşımdan bu yana ortaokul ve lisede birlikte okuduğumuz çok yakın bir arkadaşımın çok sevdiğim annesi Ayşe Teyzenin, Pazartesi akşam vefat ettiği haberini aldım. Çocukluğumdan bu yaşıma kadar çok yemeğini yedim, evinde yattım, hayır duasını aldım. Allah rahmet eylesin.... Devamı »

  • 01.03.2021
    09:38

    2020 yılını Çin'den sonra ikinci büyüyen ekonomi olarak kapatması beklenen Türkiye'nin son çeyrek büyüme verisi ile, yıllık büyüme oranımız netleşmiş olacak. Yılın başından beri eksi büyüme beklentileri yukarı revize edile edile gelm... Devamı »