Başımız Sağolsun!

05.03.2021 09:16
  •  A 

Bu başlığı artık uzun süreler duymasak keşke. Ama maalesef yıllardır çok sık duyduğumuz bir söz oldu. Dün düşen askeri helikopterde 11 şehit verdik. 2 kişi de yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Hepimizin başısağolsun. Mekanları cennet olsun. Umarım artık bu haberleri duymayız.

Powell Konuştu Ama Piyasalar Sallandı!
              Powell onu dedi, bunu dedi bence çok da önemli değil demiştim dünkü yazımda. Çünkü ABD başta gelişmiş ülkeler ve Çin büyüyor. Bu durum ABD tahvil faizlerinden kaçışı getiriyor. On yıllık faizlerden çıkışlar arttıkça faizleri artıyor. On yıllıklar yeniden % 1.57 seviyesine dayandı. Bunun yansımalarını ABD borsalarında satış, ons altında düşüş ve gelişmekte olan ülke kurlarında ve brent petrolde ise yükselişler olarak görüyoruz. Zaten böyle olmasını beklediğimi dünkü beklenti yazımda paylaşmıştım. 

Aslında yapılan en büyük hata, bu gelişmeler olmayacakmış gibi algı yaratmaya çalışmaktır. Böyle davranınca, tersi gelişmeleri gören piyasalar panikliyor. Niyet zaman kazanmak mıdır, piyasayı alıştırarak mı bu geçişi sağlamaktır bilemiyorum. 

BIST Ayrışma Çabasında!
              BIST ise, pozitif ayrışma çabası içinde. Dün de artı-eksi derken bankalarla birlikte yükseliş yaşadık. Hatta hisse bazlı çok sayıda yükselişler gördük. Bugün yurt dışındaki satışlar nedeniyle yine satıcılı bir açılış yapabiliriz. Ama sonrasında benzer pozitif ayrışmaları görmeye devam edebiliriz. Gördüğünüz gibi, düşüşü bekle bekle, en sonunda sıkıldım ve gördüğüm tekniklere göre yeni öngörülerimi yapmaya başladım. Yoksa, daha öncesinde de görüp destek-direnç tablosunda dikkat çektiğim birçok hisse gibi, son gördüklerimi de kaçırmak istemedim.

Neyse, benim öngörülerime giren hisseler genelde bilanço olarak da güçlü olan hisseler olduğu için, gevşemelerinde korkmaktan ziyade, alt desteklerinde kademeli alımlar daha uygun olur. Bu arada zarar kes girdiklerimde ise, zararkes seviyeleri görülünce satışları artabilir. Ben sonradan da olsa, zararkes göreni o fiyatla kapatırım. Bu nedenle zararkes gören hissede benim kapatmamı beklemeyin. O an ekran başında olmayabilirim. Başka bir işle meşgul olabilirim. Ama sonrasında zararkes gören hisse varsa, zararkes fiyatları ile güncelleyip kapatırım.

Endeksin teknikleri için ne olursa devamı nasıl gelişir yönündeki teknik beklentilerimi çok yazdım ve tablolarda olduğu için yeniden tekrarlamak istemiyorum. Zaten biliyorsunuz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. İyi bir hafta sonu geçirin. Tabi maske, mesafe, temizlik kurallarını ihmal etmeden!


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 04.03.2021
    09:35

    Dünya piyasaları ABD tahvil faizleri ile dalgalanmaya devam ediyor. Geçen hafta % 1.61'e çıkan on yıllık tahvil faizleri nedeniyle ons altında ve borsalarda satışlar, bizim gibi gelişmekte olan ülke kurlarında da yükselişler yaşanmıştı. Sonrasında FED başkanının a&cc... Devamı »

  • 03.03.2021
    09:25

    Bugün 10:00'da Şubat enflasyon verisi gelecek. Aylık % 0.8, yıllık % 15.50 beklentisi var. Bunun üzerindeki rakamlar politika faizlerini yeniden yukarı çekmeyi gerektirebilir. Bu da piyasa kredi faizini daraltıcı bir gelişme olacağı için baskı unsuru olur. Yüksek gel... Devamı »

  • 02.03.2021
    01:05

    11 yaşımdan bu yana ortaokul ve lisede birlikte okuduğumuz çok yakın bir arkadaşımın çok sevdiğim annesi Ayşe Teyzenin, Pazartesi akşam vefat ettiği haberini aldım. Çocukluğumdan bu yaşıma kadar çok yemeğini yedim, evinde yattım, hayır duasını aldım. Allah rahmet eylesin.... Devamı »

  • 01.03.2021
    09:38

    2020 yılını Çin'den sonra ikinci büyüyen ekonomi olarak kapatması beklenen Türkiye'nin son çeyrek büyüme verisi ile, yıllık büyüme oranımız netleşmiş olacak. Yılın başından beri eksi büyüme beklentileri yukarı revize edile edile gelm... Devamı »

  • 26.02.2021
    10:59

    BIST güne önceki gördüğü dip olan 1.431 seviyesine çok yakın yerden 1.443'ten başlayıp, sonrasında yukarı tepki verdi. Hisseler de, açılışta gördükleri seviyelere göre tepkiler veriyorlar. Peki ben neden yeni öngörüler paylaşmı... Devamı »