Enflasyon Kötü Sürpriz Yapar Mı?

03.03.2021 09:25
  •  A 

Bugün 10:00'da Şubat enflasyon verisi gelecek. Aylık % 0.8, yıllık % 15.50 beklentisi var. Bunun üzerindeki rakamlar politika faizlerini yeniden yukarı çekmeyi gerektirebilir. Bu da piyasa kredi faizini daraltıcı bir gelişme olacağı için baskı unsuru olur. Yüksek gelecek bir enflasyon kurlarda da yukarı yönlü tepki yaratabilir.

Enflasyon beklentilerin altında kalırsa, o zaman kurda yeniden gevşeme ve borsada da alım tepkisi görebiliriz. Ama beklenti dahilinde bile bir enflasyon gelse, bu enflasyon faiz arasındaki makası daha da daraltacağı için, kurdaki yukarı baskının sürmesine neden olacaktır.

BIST tekniklerine bakınca ise, yine çok sayıda hisse için pozitif ayrışabilecek teknikler görüyorum. BIST cuma düştüğü yerden iki gündür verdiği tepkilerle birçok hisse düşüş öncesi fiyatlarına hatta üstüne dahi çıkmış durumdalar.

Bu sene ilginç ve yorumu zor bir piyasa yaşıyoruz. Umarım yolumuzu doğru buluruz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 02.03.2021
    01:05

    11 yaşımdan bu yana ortaokul ve lisede birlikte okuduğumuz çok yakın bir arkadaşımın çok sevdiğim annesi Ayşe Teyzenin, Pazartesi akşam vefat ettiği haberini aldım. Çocukluğumdan bu yaşıma kadar çok yemeğini yedim, evinde yattım, hayır duasını aldım. Allah rahmet eylesin.... Devamı »

  • 01.03.2021
    09:38

    2020 yılını Çin'den sonra ikinci büyüyen ekonomi olarak kapatması beklenen Türkiye'nin son çeyrek büyüme verisi ile, yıllık büyüme oranımız netleşmiş olacak. Yılın başından beri eksi büyüme beklentileri yukarı revize edile edile gelm... Devamı »

  • 26.02.2021
    10:59

    BIST güne önceki gördüğü dip olan 1.431 seviyesine çok yakın yerden 1.443'ten başlayıp, sonrasında yukarı tepki verdi. Hisseler de, açılışta gördükleri seviyelere göre tepkiler veriyorlar. Peki ben neden yeni öngörüler paylaşmı... Devamı »

  • 26.02.2021
    09:23

    Öncelikle çok yazdım, hiç bir şey olmasa da yıl sonu bilançoları bitince teknik bir düzeltme olması gayet normal bir süreç olurdu. Sadece 1.582 direnci geçilecek olursa bu görüşüm ötelenir diye çok kez yazılarımda uyardım. ... Devamı »

  • 25.02.2021
    09:30

    ABD FED Başkanı Powell, Temsilciler Meclisindeki konuşmasında, merkez bankasının enflasyon hedeflerine üç yıldan önce ulaşılamayacağını söyledi. Böylece pandemi sonrasında olası yüksek büyüme döneminde de düşük faiz ve piyasayı destekleme poli... Devamı »