Niçin Yeni Öngörülerim Gelmiyor?

26.02.2021 10:59
  •  A 

BIST güne önceki gördüğü dip olan 1.431 seviyesine çok yakın yerden 1.443'ten başlayıp, sonrasında yukarı tepki verdi. Hisseler de, açılışta gördükleri seviyelere göre tepkiler veriyorlar. Peki ben neden yeni öngörüler paylaşmıyorum? Çünkü çok önemli ve riskli bir seviyemiz var. Bu seviye 1.431! Öncesinde bu seviye için bir kaç kez uyardım. Eğer aşağıya kırılacak olursa, en az 100 puanlık, yani eskinin 10.000 puanına denk gelen bir satış ve düşüş daha yaşanabilir endişemi koruyorum. Bu nedenle de, bu seviyeye yakın olduğumuz için sakin durmayı tercih ediyorum.

Çünkü eğer şu an gelen tepki alımları, sonrasında yeniden satışa dönecek olurlarsa, aynı dün 1.500 desteğini kırdığında yaşananlar gibi, 1.431 desteğini kırması halinde çok daha sert kayıpları görürüz. Bu durum neredeyse en sağlam hisseler dahil görülebilir. İşte eğer bu olursa daha alt fiyatlarla öngörü vermek için bekliyorum. Belki bu düşünce ile bugün görülen düşükleri kaçırmış olabilirim. Ama çekindiğim risk gerçekleşecek olursa, üç haftadır yaptığım uyarılarıma rağmen bile bile lades oluruz. 

Yeter ki, borsa bizi yanıltsın düşmeyip yükselsin. Nasılsa hisseleriniz toparlanacağı için olumlu yansımış olur. Ama bir destek daha kırıp, yeni bir sert düşüş esnasında nakit yoksa, görülecek düşüklerden alım fırsatları değerlendirilemezse sonra kayıpları geri kazanmak da zaman alır.

NOT: Bu yazı güne ait ikinci beklenti yazımdır. Lütfen önceki yazımı da okuyunuz!


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.02.2021
    09:23

    Öncelikle çok yazdım, hiç bir şey olmasa da yıl sonu bilançoları bitince teknik bir düzeltme olması gayet normal bir süreç olurdu. Sadece 1.582 direnci geçilecek olursa bu görüşüm ötelenir diye çok kez yazılarımda uyardım. ... Devamı »

  • 25.02.2021
    09:30

    ABD FED Başkanı Powell, Temsilciler Meclisindeki konuşmasında, merkez bankasının enflasyon hedeflerine üç yıldan önce ulaşılamayacağını söyledi. Böylece pandemi sonrasında olası yüksek büyüme döneminde de düşük faiz ve piyasayı destekleme poli... Devamı »

  • 24.02.2021
    09:43

    BIST dün hisseler bazında ciddi kar satışları, düzeltmeler yaşadı. Hisse bazında dememin nedeni, aslında yaşanan kar satışlarının endeksin kaybına göre çok daha yüksek olması nedeniyle. Petkm, ulaştırma şirketleri gibi bazı hisseleri yukarı aldıkları için, endekstek... Devamı »

  • 23.02.2021
    12:43

    Bir süredir BIST için düzeltme beklediğimi ve olası bu düzeltmenin öncekinden daha derin olmasını beklediğimi yazılarımda çok kez değindiğim için biliyorsunuz. Ama bir türlü bu düzeltmeyi yaşatmamışlardı. Bugün ise, dünyadan negatif a... Devamı »

  • 22.02.2021
    09:21

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, beklenmeyen bir anda Türkiye'nin kredi notunu revize etti. BB- olan kredi notunu aynı bırakarak, görünümünü Negatif'ten, Durağan'a çekti. Bu adımın sonrası ekonomik gelişmelerin iyileşmeye deva... Devamı »