Fitch Sürpriz Yaptı!

22.02.2021 09:21
  •  A 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, beklenmeyen bir anda Türkiye'nin kredi notunu revize etti. BB- olan kredi notunu aynı bırakarak, görünümünü Negatif'ten, Durağan'a çekti. Bu adımın sonrası ekonomik gelişmelerin iyileşmeye devam etmesi halinde not artışına gidebilir. Ama şimdiden kesin demek doğru olmaz. Olumlu bir gelişme olmuştur. Ama yabancının bankalardaki satışlarını durdurur mu göreceğiz.

Yurt dışı borsalarda kar satışları görülüyor. BIST, Fitch'in kararı ile haftaya pozitif başlangıç yapabilir. Ama bu bir not artışı olmadığı için, sonrasında yurtdışına ayak uydurup yeniden kar satışlarının geldiğini görebiliriz. Mevcut notlarımızın yatırım yapılabilir seviyenin halen üç kademe altında olduğunu unutmamak lazım.

Bu ortamda ben genel endeks olarak değil de, yine hisse bazlı hareketlere odaklanmayı doğru buluyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 19.02.2021
    09:25

    Yabancı takası düşmeye devam ediyor. Her fırsatta bankalara satış geliyor. Dün de benzeri yaşandı. Ama BIST tüm bunlara rağmen düşmüyor. Çünkü banka dışı sektör hisseleri ile BIST tutunuyor. Bu durum ne kadar sürer, sonrasında ne tarafa evrilir g&o... Devamı »

  • 18.02.2021
    09:42

    Bugün 14:00'te TCMB PPK(Para Piyasası Kurulu) toplantısı var. Haftalık politika faiz kararı açıklanacak. Genel beklenti % 17 olan faizlerde bir değişiklik olmayacağı yönünde. Bence de şu an zaten düşen bir kur varken, TCMB en azından bu ay için faiz değişikliği ... Devamı »

  • 17.02.2021
    09:27

    ABD ikinci Bölge İstinaf Mahkemesi, Halkbank'ın davanın düşürülmesini talebini reddettiğini, ancak Halkbank'ın yabancı bir banka olduğu için ABD mahkemelerinde yargılanamayacağı ile ilgili talebini kabul ederek, değerlendirileceğini açıkladı. Davayla ilgili ... Devamı »

  • 16.02.2021
    09:48

    Bu sorunun cevabı için 1.582 seviyesindeki zirvenin kırılması gerekli. Bu olur mu derseniz, inanın bilemiyorum. Zaten gördüğünüz gibi on gündür ben BIST'de kar satışı ve düzeltme riskinden çekinirken, BIST benim gibi düşünmüyor ki, ... Devamı »

  • 15.02.2021
    09:28

    Hain teröre, terörün destekçisi sözde dost düşman ülke, kurum ve kişilere lanet olsun. PKK terör örgütü ile görüşenler, görüşmeleri savunanlar, terör örgütünü muhatap alanlar, terör örg&uu... Devamı »