Teknikler Yine Ön Planda Olacak!

19.02.2021 09:25
  •  A 

Yabancı takası düşmeye devam ediyor. Her fırsatta bankalara satış geliyor. Dün de benzeri yaşandı. Ama BIST tüm bunlara rağmen düşmüyor. Çünkü banka dışı sektör hisseleri ile BIST tutunuyor. Bu durum ne kadar sürer, sonrasında ne tarafa evrilir göreceğiz. Ben Israrlar kar satışlarının daha önemli bir risk olduğunu yazıyorum. Ama buna rağmen arada ya da seans içi düşen endeks hemen kendisini toparlıyor. 

Her ne kadar tedirgin olarak takip ediyor olsam da, ara ara öngörü paylaşmaya da devam ediyorum gördüğünüz gibi. Tabi asıl destek-direnç paylaşımlarımla olası hareketlere dikkat çekmeyi de sürdürüyorum. Asıl öngörü tablosu Al/Sat Tablosudur. Ama devamlı izah ettiğim Destek-Direnç Tablosu da çok önemli bir teknik paylaşım tablosudur. Piyasalardan çekindiğim, ya da henüz hisse ilgili dirençleri geçmediği için al/sat öngörüsüne dönüşmeyen ama teknik hareket beklediğim hisselere bu tabloda yer veriyor ve sizlere bu hisseleri yakın takipte olun, eğer ilgili dirençleri kırılacak olursa, sıralı üst dirençler yeni teknik beklentiler olur diye yazıyorum.

Özellikle çanak, fincan-kulp ve flama gibi formasyonları tetikleyecek seviyeler kırılınca bu hisselerdeki hareketler hızlanabiliyorlar. O yüzden destek-direnç tablosunda desteklerden ziyade, dirençler kırılınca almak, direnç kıran hisselerde alıcı daha çok olduğu için teknik olarak daha doğru bir davranıştır. Lütfen yeni üyelerimiz ''Siteyi Tanı'' bölümünden destek-direnç tablosunun izahını çok dikkatlice okusunlar. Özellikle Destek-Direnç Tablosunun iki yönlü tekniklerin paylaşıldığı bir tablo olduğu unutulmasın! Yani dirençleri kırınca yükseliş yaşaması beklenen hisseler, destekleri kırınca da alt desteklere doğru düşebilecekleri unutulmasın.

Gelen mesajlarda destek-direnç tablosunun paylaşımlarına göre önemli uyarı seviyeleri kırılınca alınan ve karla satılan hisse mesajlarınız beni fazlası ile mutlu ediyor.

Neyse, dediğim gibi, zor bir süreçteyiz. Hisselerin çoğu çok primli fiyatlanıyor. Ama piyasada da borsa için çok para var. Dış dünyada da durum böyle. Bu nedenle, düşüşü hızlandıracak seviyeler kırılmadığı sürece, hisse bazlı alımların sürdüğünü görmeye devam edebiliriz.

Tedirgin olalım ama, arada paylaşılan teknik öngörü ve uyarıları da iyi takip edelim derim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. İyi hafta sonları.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 18.02.2021
    09:42

    Bugün 14:00'te TCMB PPK(Para Piyasası Kurulu) toplantısı var. Haftalık politika faiz kararı açıklanacak. Genel beklenti % 17 olan faizlerde bir değişiklik olmayacağı yönünde. Bence de şu an zaten düşen bir kur varken, TCMB en azından bu ay için faiz değişikliği ... Devamı »

  • 17.02.2021
    09:27

    ABD ikinci Bölge İstinaf Mahkemesi, Halkbank'ın davanın düşürülmesini talebini reddettiğini, ancak Halkbank'ın yabancı bir banka olduğu için ABD mahkemelerinde yargılanamayacağı ile ilgili talebini kabul ederek, değerlendirileceğini açıkladı. Davayla ilgili ... Devamı »

  • 16.02.2021
    09:48

    Bu sorunun cevabı için 1.582 seviyesindeki zirvenin kırılması gerekli. Bu olur mu derseniz, inanın bilemiyorum. Zaten gördüğünüz gibi on gündür ben BIST'de kar satışı ve düzeltme riskinden çekinirken, BIST benim gibi düşünmüyor ki, ... Devamı »

  • 15.02.2021
    09:28

    Hain teröre, terörün destekçisi sözde dost düşman ülke, kurum ve kişilere lanet olsun. PKK terör örgütü ile görüşenler, görüşmeleri savunanlar, terör örgütünü muhatap alanlar, terör örg&uu... Devamı »

  • 12.02.2021
    15:56

    Ne kadar zor böyle ciddi bir düşüş bekleyip de, endeksin bir eksi, bir artı gidip gelmesi. Acaba düşmeyecek mi hissi ve çelişkileri yaratır insanda. Tabii aynı zamanda da düşüş sonrası almayı düşündüğünüz olası hisseler de, düşmeyip ... Devamı »