Halkbank Davasında Sürpriz Gelişme!

17.02.2021 09:27
  •  A 

ABD ikinci Bölge İstinaf Mahkemesi, Halkbank'ın davanın düşürülmesini talebini reddettiğini, ancak Halkbank'ın yabancı bir banka olduğu için ABD mahkemelerinde yargılanamayacağı ile ilgili talebini kabul ederek, değerlendirileceğini açıkladı. Davayla ilgili tüm işlemler askıya alındı.

Bu dava sürecinde hiç beklemediğimiz bir gelişme oldu. Hisse için ilk anda pozitif bir etki yaratabileceği gibi, genel bankacılık sektörü ve BIST için de pozitif etki yaratabilir. Normalde dünkü kapanışlar ve bankalara gelen satışlar nedeniyle olası kar satışlarının devamının gelmesinden çekineceğimiz bir güne uyanacakken, bu gelişme ile güne başlangıç yapmamızın olumlu etkisini görebiliriz.

Dün yaşanan sert satışların nedeni olarak, Gara'ya hava saldırısı düzenlendiği haberi ile, HDP'nin kapatılmasının gündeme geleceği gelişmelerini görüyorum. Bir ülkede o ülkenin kanunları çerçevesinde kurulan bir partinin, ülkenin bölünmesini savunması, bir terör örgütünün savunuculuğunu ya da propagandasını yapması, teşkilatlarında terör örgütüne yönelik her türlü insan ve finans kaynağı çalışmalarına destek vermesi kabul edilemez. Bu yönde bulgular varsa, dünya ne der demeden yasaların gereği yapılmalıdır. 

Almanya İle Yeni Bir Dönem Başlayacak!
              Şu an için gündem değil ama, Merkel'in yerine partinin başına geçecek olan lakabı Türk Armin olan, Armin Laschet özellikle PKK terör örgütüne terörist demeyenlere sert tepkileriyle ve Türkiye'ye karşı yakın ilgisi ile biliniyor. En azından önceki yönetimlere göre olumlu ilişkilerimizin olacağı bir döneme gireceğimiz görüşündeyim. Dediğim gibi, şu an için gündem değil ama, ülkenin başına geçtiği takdirde olumlu yansımalarının tüm AB için de etkilerinin olacağını düşünüyorum.

Bugün için yine pozitif ayrışma gösterebilecek hisselere odaklanmak doğru olur görüşündeyim. Zaten uzun bir süredir de öyle oluyor.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 16.02.2021
    09:48

    Bu sorunun cevabı için 1.582 seviyesindeki zirvenin kırılması gerekli. Bu olur mu derseniz, inanın bilemiyorum. Zaten gördüğünüz gibi on gündür ben BIST'de kar satışı ve düzeltme riskinden çekinirken, BIST benim gibi düşünmüyor ki, ... Devamı »

  • 15.02.2021
    09:28

    Hain teröre, terörün destekçisi sözde dost düşman ülke, kurum ve kişilere lanet olsun. PKK terör örgütü ile görüşenler, görüşmeleri savunanlar, terör örgütünü muhatap alanlar, terör örg&uu... Devamı »

  • 12.02.2021
    15:56

    Ne kadar zor böyle ciddi bir düşüş bekleyip de, endeksin bir eksi, bir artı gidip gelmesi. Acaba düşmeyecek mi hissi ve çelişkileri yaratır insanda. Tabii aynı zamanda da düşüş sonrası almayı düşündüğünüz olası hisseler de, düşmeyip ... Devamı »

  • 12.02.2021
    09:41

    BIST 1.550 civarını direnç yapmış gözüküyor. Üstünde duramıyor. Ama net bir düzeltmenin başlaması için, önce 1.530 bollinger desteğinin, sonra da 1.519 seviyesinin kırılması gerekir. Bu olmadan yeniden yukarı dönecek bir gelişme olur mu bilemiyor... Devamı »

  • 11.02.2021
    09:43

    Benim birkaç gündür dünya ve BIST olarak dirençlerde olduğumuz ve S-400 dahil, yıl sonu bilançolarının bitmesi ile beklenti bitecek olmasından ötürü bir kar satışı riskinden çekindiğimi biliyorsunuz. Bu nedenle de bir süredir yeni ö... Devamı »