BIST Yeni Zirvelere Mi Gidiyor?

16.02.2021 09:48
  •  A 

Bu sorunun cevabı için 1.582 seviyesindeki zirvenin kırılması gerekli. Bu olur mu derseniz, inanın bilemiyorum. Zaten gördüğünüz gibi on gündür ben BIST'de kar satışı ve düzeltme riskinden çekinirken, BIST benim gibi düşünmüyor ki, 1.526 altına bile inmedi. Eğer 1.582 direnci de kırılacak olursa, 1.630 - 1.650 seviyelerine doğru yeni zirve arayışları görebiliriz.

Tek çekincem, bu alım iştahını bankalar dışındaki sektör ve hisselerde görüyor olmamız. Bankalarda ise halen baskı sürüyor. Gelen alımların arkasından da hemen satış geldiğini görüyorum. Yabancı takasında ise % 46.07'ye düştük. Demek ki, yabancı bankalarda nedense yükselişleri satış için kullanmaya devam ediyor.

BIST'in güne yine alıcılı başlamasını bekliyorum. Ama 1.582'ye yaklaştıkça yeniden kar satışları riski olduğunun biliniz. Bu seviye kırılırsa, o zaman alımların ana endesk hisselerine de yayıldığını görebiliriz. 

Hakikaten çok zorlandığım bir dönemdeyiz. Yurt dışında teşvik paketleri gündemi korunuyor. Hatta olası rakamların AB bölgesinde olduğu gibi daha da artabileceği söyleniyor. Paketler böyle gündemde iken, borsalar da korktuğum düzeltmeleri yapamıyor.

Açıklanan karlarda Vesbe ve kchol beklentileri de aşan gayet iyi karlar açıklamışlar. Her iki şirket için de açıklanan karlar borsa fiyatlarının ciddi iskonto içermesine neden olmuş durumda. Yani bu hisselerde alımların olduğunu görebiliriz. Ama unutmayın ki, kara göre hisse fiyatı ucuz da kalsa, bu hissede satış baskısı olmasına mani değil. Misal arclk de gayet iyi bir karla iskontolu hale geldi ama, kısmi alım sonrasında satış baskısı sürüyor.

Grafiklerde gördüğünüz gibi, hareketlenebilecek çok sayıda hisse var. Bunları destek-direnç tablosunda paylaştım. Ama cesaret edip de seri öngörülerimi sıralamaktan nedendir bilemiyorum ama hala çekiniyorum. Kimbilir belki de bu sefer olası yükselişleri kaçırmış olacağım. Pek bu yükselişlerin dışında kalmazdım ama, özellikle ABD ile yaşananlar, sınır ötesi yaşadıklarımız, dün gelen şehit haberlerinin içerikleri beni çok tedirgin ediyor. Bu nedenle de o kadar cesur olamıyorum. 

Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım hisselerde dirençleri kırılanlara ilgi göstermek daha doğru. Çünkü bu hisselere olan ilginin sürdüğü gösterir. 

NOT: 10:15 civarı Ekotürk tv. de Perihan Tantuğ ile gündemi konuşacağız. İlgilenenleri bekleriz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 15.02.2021
    09:28

    Hain teröre, terörün destekçisi sözde dost düşman ülke, kurum ve kişilere lanet olsun. PKK terör örgütü ile görüşenler, görüşmeleri savunanlar, terör örgütünü muhatap alanlar, terör örg&uu... Devamı »

  • 12.02.2021
    15:56

    Ne kadar zor böyle ciddi bir düşüş bekleyip de, endeksin bir eksi, bir artı gidip gelmesi. Acaba düşmeyecek mi hissi ve çelişkileri yaratır insanda. Tabii aynı zamanda da düşüş sonrası almayı düşündüğünüz olası hisseler de, düşmeyip ... Devamı »

  • 12.02.2021
    09:41

    BIST 1.550 civarını direnç yapmış gözüküyor. Üstünde duramıyor. Ama net bir düzeltmenin başlaması için, önce 1.530 bollinger desteğinin, sonra da 1.519 seviyesinin kırılması gerekir. Bu olmadan yeniden yukarı dönecek bir gelişme olur mu bilemiyor... Devamı »

  • 11.02.2021
    09:43

    Benim birkaç gündür dünya ve BIST olarak dirençlerde olduğumuz ve S-400 dahil, yıl sonu bilançolarının bitmesi ile beklenti bitecek olmasından ötürü bir kar satışı riskinden çekindiğimi biliyorsunuz. Bu nedenle de bir süredir yeni ö... Devamı »

  • 10.02.2021
    09:26

    Gündem bombardımanı sürüyor. Hangisine yetişeceğimizi şaşırdık. Yeni yeni gündemlerle neredeyse ülkenin içindeki ve TCMB'nın yüksek faiz vermek zorunda kalmasına, bunu da bu yıl boyunca sürdüreceğini söylemesine neden olan finansal-ekonomik sık... Devamı »