Olası Düşüşte Alım İçin Takipteki Hisseler!

12.02.2021 15:56
  •  A 

Ne kadar zor böyle ciddi bir düşüş bekleyip de, endeksin bir eksi, bir artı gidip gelmesi. Acaba düşmeyecek mi hissi ve çelişkileri yaratır insanda. Tabii aynı zamanda da düşüş sonrası almayı düşündüğünüz olası hisseler de, düşmeyip bir de dinamik olurlarsa stres duble oluyor:)

Önemli düzeltmeler öncesi hep piyasa düşmeyecek hissi yaratırlar. Birkaç kez düşer ama sonra hemen yine artı endekler oluşur. Yeniden düşer yine artıya geçilir. Sonunda ''Yok düşmeyecek bu endeks, ya da hisse'' der alıma geçersiniz. İşte tam o anda satışlar hızlanmaya derinleşmeye başlar.

Yine aynı durumdan çekiniyorum. Sadece bu sene öncekilerden farklı. Çünkü borsaya girmiş 800 Bin yeni yatırımcı var. Hiç büyük düşüş görmemişler. Hep endeks ya da hisseler kısmen düşüp, hemen akabinde yeniden düştüğü fiyatların da üstüne çıkmış. O nedenle düşüş korkusuna sahip değiller. Kısmi bir düşüşte de hemen alım yapabiliyorlar. 

İşte bu kitlenin boyutunu tam yespit edemiyoruz. Ama çok da hafife alınacak olduklarını sanmıyorum. Çünkü yabancı takası ciddi düşmüş olmasına rağmen, BIST ve hisseler tam tersine gayet ciddi fiyat artışları yaşamış durumdalar.

Umarım ben yanılmıyorumdur. Ya da bu yeni yatırımcı kitlesi bizim geçmiş tecrübelerimizin ötesinde bir tecrübe yaşatmaz bize. Yoksa boş yere hisseleri kaçırmış oluruz.

Neyse, beklediğim olası düşüş yaşanacak olursa, düşüş esnasında ve sonrasında almak için teknik takibimde olan hissleri paylaşayım ki, sizler kendi kararlarınızı belki beni beklemeden, destek-direnç tablosuna göre almak istersiniz.

Aklıma gelenleri yazıyorum. Aksa, akgrt, alctl, algyo, arclk, ansgr, tursg, ardyz, asels, anhyt, ccola, deva, enjsa, eregl, Doas, Indes, ıpeke, kozaa, kchol, kervt, orge, sahol, selec, sıse, tcell, ttkom, tkfen, toaso, ulker, tuprs, vesbe, vestl, akbnk, garan, ısctr, ykbnk, vakbn.

Bunlar aklıma ilk gelenler. Ama tabii bazıları düşmez, daha fazla düşer, ya da arada teknikleri ile başkaları da çıkar bunları yaşayıp göreceğiz. Hiç bu kadar öngörü yapmadan durmamıştık. Çok sıkıntılı bir piyasa karar vermek için.

BIST yeniden düşüşe geçecek olursa, düşündüğüm düşüşün karşılığı önceki 1.431 seviyesinin de oldukça altına denk geliyor. Bu nedenle zaten öngörü vermeden böyle bir düzeltme düşüşü yaşanacak mı diye beklemedeyim.

Hepinize iyi hafta sonlar...


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 12.02.2021
    09:41

    BIST 1.550 civarını direnç yapmış gözüküyor. Üstünde duramıyor. Ama net bir düzeltmenin başlaması için, önce 1.530 bollinger desteğinin, sonra da 1.519 seviyesinin kırılması gerekir. Bu olmadan yeniden yukarı dönecek bir gelişme olur mu bilemiyor... Devamı »

  • 11.02.2021
    09:43

    Benim birkaç gündür dünya ve BIST olarak dirençlerde olduğumuz ve S-400 dahil, yıl sonu bilançolarının bitmesi ile beklenti bitecek olmasından ötürü bir kar satışı riskinden çekindiğimi biliyorsunuz. Bu nedenle de bir süredir yeni ö... Devamı »

  • 10.02.2021
    09:26

    Gündem bombardımanı sürüyor. Hangisine yetişeceğimizi şaşırdık. Yeni yeni gündemlerle neredeyse ülkenin içindeki ve TCMB'nın yüksek faiz vermek zorunda kalmasına, bunu da bu yıl boyunca sürdüreceğini söylemesine neden olan finansal-ekonomik sık... Devamı »

  • 09.02.2021
    09:26

    Dün satış yiyen borsa, eksilerde gezerken cumhurbaşkanının ''Çarşamba günü grup toplantısındaki konuşmamı kaçırmayın. Güzel haberlerim var!'' dedi. Hadi buyurun bakalım, acaba yeni sürprizler mi gelecek? Bu güzel haberler ne olabilir. Borsa... Devamı »

  • 08.02.2021
    09:19

    ABD'de Biden hükümetinin 1.9 Trilyon Dolar'lık yeni teşvik paketinin yeniden öne çıkması nedeniyle dış borsalarda alıcıların ağırlıkta olduğu piyasalar görüyoruz. BIST'de de alıcılı bir açılış yapılmasını bekliyorum. Cuma günü yeni TL ... Devamı »