Çarşamba Sürprizleri Ne Acaba?

09.02.2021 09:26
  •  A 

Dün satış yiyen borsa, eksilerde gezerken cumhurbaşkanının ''Çarşamba günü grup toplantısındaki konuşmamı kaçırmayın. Güzel haberlerim var!'' dedi. Hadi buyurun bakalım, acaba yeni sürprizler mi gelecek? Bu güzel haberler ne olabilir. Borsaya bakınca ekgyo'nun tavan olduğunu görüyoruz. Acaba Kanal İstanbul'a başlıyoruz mu denecek diye düşünmeden edemedim! Aynı şekilde öncesinde doğalgaz açıklamaları duyduğumuz için, ''Yoksa yine doğalgaz açıklaması mı gelecek'' diye de aklıma takıldı. 

Grafiklere bakınca, düne ait beklenti yazımda dikkat çektiğim gmyolar, enerjiler, beyaz eşya, koza grubu düşündüğüm gibi hareketli bir gün yaşadılar. Bunun nedeni Cumhurbaşkanının açıklamaları ile ilgili mi bunu yarın öğrenmiş olacağız.

Bugün yine alıcılı bir başlangıç yapabiliriz. Lakin dikkat ederseniz hisse bazlı tek tük paylaşımlara düştüm yine. Çünkü BIST için sırası ile 1.560 ve 1.582 seviyelerini kırıp kapanışları daha yukarıda yapamazsak, sonrasında gelecek olası satışlarda OBO(omuz baş omuz) denen bir düşüş formasyonu yapma riskimiz olduğunu görüyor ve bu durumdan çekiniyorum. Bu yüzden yine öngörü sayım düştü. Ama şunu da bilin, OBO formasyonu yapacak gibi düşen bir BIST, olası böyle bir düşüşte 1.500 seviyelerini aşağıya kırmaz ve kısmi bir düşüş sonrasında yeniden yükselişe geçip, 1.550 seviyelerini(şu an değil, önce düşüp sonra) yukarı kırarsa, bu takdirde riski olan grafik TOBO(ters omuz baş omuz) denen, yükseliş formasyonuna da dönüşebilir.

Kısacası şimdilik düşüş riski yaratacak bir teknik nedeniyle endişeli olduğumdan izlemede kalıp, daha ziyade destek-direnç paylaşımları ile yetiniyorum. Duruma göre sonrasında bakış açım değişebilir. Yıl sonu bilançoları geliyor. Bu bilançolar bitince, piyasalar sakinleşir. Peşinden gelecek üç aylık bilançolar ise, bağımsız deneticiye girmediklerinden ve peşin vergiye muhatap olmak istemeyecekleri için zayıf açıklanabilir. Bu nedenle yıl sonu bilançoları sonrasında kar satışlarının görülmesi doğal olur.

Kısacası bir süre daha Destek-Direnç Tablosunu referans almaya devam edin diyorum. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.

NOT: 10:15 civarı Ekotürk Tv.'de Perihan Tantuğ ile skype üzerinden gündemi konuşacağız. İlgilenenler ve soru sormak isteyenleri bekleriz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.02.2021
    09:19

    ABD'de Biden hükümetinin 1.9 Trilyon Dolar'lık yeni teşvik paketinin yeniden öne çıkması nedeniyle dış borsalarda alıcıların ağırlıkta olduğu piyasalar görüyoruz. BIST'de de alıcılı bir açılış yapılmasını bekliyorum. Cuma günü yeni TL ... Devamı »

  • 05.02.2021
    09:38

    ABD borsalarında da bir yükseliş yaşandı. Bugün BIST de alıcı bir açılış yapacaktır. Teknik olarak olası üst hedefleri Destek-Direnç Tablomuzdan görüyorsunuz. BIST yukarı denemeleri sürdürecek. Ama yine de yükseliş sınırlı kalabilir diye ç... Devamı »

  • 04.02.2021
    09:48

    Yükselişini sürdürmesi için 1.541 seviyesinin üstüne atması gerekir. Ama açılışta kısmi satıcılı bir başlangıç olabilir. Sonrasında banka, holding ve gsm destekli yükseliş yaşanması mümkün. Ama dikkat çektiğim dirençleri aşam... Devamı »

  • 03.02.2021
    09:43

    Borsalarda risk iştahı sürüyor. Bugün de alıcı bir açılış bekliyorum. Ama yıl sonu bilançoları gelmeye başladığı için sürprizlere de hazırlıklı olun derim. Beklentileri karşılamayan karlar sonrasında realizeler devam edebilir. Sonrasındaki üç aylı... Devamı »

  • 02.02.2021
    09:31

    Dün Cumhurbaşkanımız yeni gündemin fitilini ateşledi. ''yeni anayasayı konuşmanın vakti geldi'' dedi. Birkaç gün bu konu gündem olacaktır. Ama bu konu yeni gündem olacak boyuta gelir mi emin değilim. Şu an aşılar, pandemi, ekonomik veriler, AİHM, ABD v... Devamı »