Borsalara İlgi Sürüyor!

05.02.2021 09:38
  •  A 

ABD borsalarında da bir yükseliş yaşandı. Bugün BIST de alıcı bir açılış yapacaktır. Teknik olarak olası üst hedefleri Destek-Direnç Tablomuzdan görüyorsunuz. BIST yukarı denemeleri sürdürecek. Ama yine de yükseliş sınırlı kalabilir diye çekiniyorum. Dikkat ederseniz dün bankalar alım sonrası realizasyon gelince gördükleri düşüklerden kapattılar. Birçok hisse zirvelerini yeniden deniyorlar. Kırarlarsa yeni bir yükseliş dalgası gelir. Ama kıramayıp geri gelirlerse, bu takdirde çok sayıda ikili tepe formasyonu oluşur ki, ikili tepe formasyonları düşüş yönlü tekniklerdir.

Hisse bazlı ayrışmalar olabilir ama Endeks olarak yeni rekorlar görmeyi şu an için beklemiyorum. Bilançolar bitince beklentiler de durulabilir. Ama yine de kişisel görüşlerden ziyade teknikleri referans almak doğru olur. Belki de ben gereksiz bir tereddüt yaşıyor olabilirim.

Hepinize sağlık ve bol kazançlı bir gün ve güzel bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 04.02.2021
    09:48

    Yükselişini sürdürmesi için 1.541 seviyesinin üstüne atması gerekir. Ama açılışta kısmi satıcılı bir başlangıç olabilir. Sonrasında banka, holding ve gsm destekli yükseliş yaşanması mümkün. Ama dikkat çektiğim dirençleri aşam... Devamı »

  • 03.02.2021
    09:43

    Borsalarda risk iştahı sürüyor. Bugün de alıcı bir açılış bekliyorum. Ama yıl sonu bilançoları gelmeye başladığı için sürprizlere de hazırlıklı olun derim. Beklentileri karşılamayan karlar sonrasında realizeler devam edebilir. Sonrasındaki üç aylı... Devamı »

  • 02.02.2021
    09:31

    Dün Cumhurbaşkanımız yeni gündemin fitilini ateşledi. ''yeni anayasayı konuşmanın vakti geldi'' dedi. Birkaç gün bu konu gündem olacaktır. Ama bu konu yeni gündem olacak boyuta gelir mi emin değilim. Şu an aşılar, pandemi, ekonomik veriler, AİHM, ABD v... Devamı »

  • 01.02.2021
    09:29

    1.508 aşağı kırılınca teknik hızlanan düzeltme sürüyor. Borsalardaki düzeltme sadece BIST'e has olarak değil, diğer dış borsalarda da yaşanıyor. Bir süre temkinli olmak doğru olur. Bilançosu gelen, hatta karına göre olması gereken fiyat hedefleri mevcut fiyat... Devamı »

  • 29.01.2021
    09:11

    1.508 altına inince ikili tepe formasyonunun hızlandırdığı satışlar bir süredir uyarısını yaptığımız düzeltmenin yaşanmasına neden oldu. Olası düzeltme halinde yazılarımda dikkat çektiğim 1.436 - 1.400 seviyelerine doğru satışların geleceğini yazmıştım. 1.431 seviyesi gör&... Devamı »