Düzeltme Sürüyor!

01.02.2021 09:29
  •  A 

1.508 aşağı kırılınca teknik hızlanan düzeltme sürüyor. Borsalardaki düzeltme sadece BIST'e has olarak değil, diğer dış borsalarda da yaşanıyor. Bir süre temkinli olmak doğru olur. Bilançosu gelen, hatta karına göre olması gereken fiyat hedefleri mevcut fiyatlardan yüksek olan arclk gibi hisselerde dahi gerileme sürebilir. Bunlar gayet normaldir. 

Dün gece tüm hisselerin tekniklerine baktım. İçlerinde açık öngörümüz olanların da olduğu olası düşüşü sürebilecek görüntüler de var, yükselişi sürecek, pozitif ayrışma yapabilecek hisse teknikleri de. Yani tüm hisselerin endeks ile birlikte hareket etmesini beklememek doğru olur. Hisse bazlı ayrışmalarla yeni haftaya başlayacağız. 

Kentsel dönüşümde kdv %1'e indirildi. Bu kararın gayrimenkul şirketlerine pozitif etkilerini göreceğimizi düşünüyorum. Demek ki, gyo'lar ve çimentolardaki hareketlerin bir nedeni de bu gelişmeyi önceden hissetmiş(!) olmaları olabilir.

ABD PYD'ye Mühimmat Sevkini Yine Başlattı!
              Obama ile Suriye'nin sınırımızdaki PKK türevi PYD/YPG'ye binlerce tıra varan silah ve mühimmat sevkiyatları, Trump'ın başkanlığında nispeten durmuştu. Maalesef Biden ile yeniden başlamış durumda. Son bir ayda yine 240 tır askeri sevkiyat yapılmış. Bunu saklama gereği de hissetmiyorlar. Daha Biden görevi devralmadan bunlar başladığına göre, Pentagon'un niyeti de bu demektir.

Yazılarımda en tedirgin olduğum konunun ABD ve Yunanistan ile ilişkiler olduğunu yazıyorum. Bu görüşümde olumlu hiç bir değişiklik yok maalesef. Sınırımızda Kürt özerk yapısının ya da devletinin kurulmasını planlayan ABD, bizim bu konudaki direncimizi düşürmek için, Yunanistan'ı da kart olarak öne sürüyor. Trakya'da kara sınırımızda askeri üssü ile bize set çekmek niyetinde. Denizde'de Girit en önemli üslerinden birisi haline geldi. Kıbrıs Rum kesiminde de üs kurmuş durumda. Kısacası Biden ile gerilimlere hazırlıklı olmak gerekir görüşümü koruyorum. Bakalım bu konularda yapılacak görüşmelerin açıklamalarında neler öne sürülecek? Ama artık olanlar çok aşikar. Suriye'de Esad'la konuşmayacağız derken, Kuzey Suriye'de kurulacak bir Kürt Devleti ile konuşmak zorunda kalacağız bu gidişle. Tabii Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeyi derken, bu oluşumun coğrafyasına dahil etmek istedikleri diğer toprak parçalarının hangi ülkelerden olacağını tahmin etmeye gerek yok sanırım! Bu planlar başımızı çok ağrıtacağa benziyor. 

BIST haftaya alıcılı başlayabilir. Ama sonrasında risklerimizi unutmayın derim. Endeks olarak değil de, hisse bazlı hareketlere odaklanmak daha doğru olacaktır.

Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 29.01.2021
    09:11

    1.508 altına inince ikili tepe formasyonunun hızlandırdığı satışlar bir süredir uyarısını yaptığımız düzeltmenin yaşanmasına neden oldu. Olası düzeltme halinde yazılarımda dikkat çektiğim 1.436 - 1.400 seviyelerine doğru satışların geleceğini yazmıştım. 1.431 seviyesi gör&... Devamı »

  • 28.01.2021
    09:30

    Öncelikle iki haftadır dikkat çektiğim desteği devamlı yükselen, son olarak 1.530 civarına kadar çıkmış olan yükseliş desteğinin kırılması halinde ve devamında da 1.508 seviyesinin kırılması ile ikili tepe denen bir düşüş formasyonunun sert satışlarının gelebil... Devamı »

  • 27.01.2021
    09:54

    BIST ve dünya borsaları için bir düzeltme riski endişem sürüyor. Dün teknik kriterlerimden biri olan parabolic sar da satış yönünde sinyal vermiş durumda. Ben temkinli durmaya devam edeceğim. 1.508 seviyesi önemli bir destek. Aşağıya kırılacak olursa, d... Devamı »

  • 26.01.2021
    09:27

    AB Türkiye için yaptırım kararlarını rafa kaldırdı, ABD dışişleri sözcüsü;''Yunanistan-Türkiye arasındaki görüşmeler olumlu gidiyor'', Türkiye şunları yaparsa ülkeye para akacak, IMF 2021 büyümesini % 6 bekliyor gibi a&cce... Devamı »

  • 25.01.2021
    09:34

    S&P Notlarımızı Teyit Etti! S&P cuma günü notlarımızla ilgili durumu teyitledi. Yapılan açıklamada; Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun ''B'', yerel para birimi cinsinden kredi notunun ise, ''BB-'' olarak teyit edi... Devamı »