Bir Gece Ansızın!

25.01.2021 09:34
  •  A 

S&P Notlarımızı Teyit Etti!
              S&P cuma günü notlarımızla ilgili durumu teyitledi.  Yapılan açıklamada; Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun ''B'', yerel para birimi cinsinden kredi notunun ise, ''BB-'' olarak teyit edildiği, Kredi notu gününümün de ''Durağan'' olarak kaydedildiği açıklandı.

Sınır Ötesi Harekat Mı Var?
              Cumhurbaşkanımız Irak Sincar bölgesi için ''Bir gece ansızın gelebiliriz'' dedi! Sınır ötesi harekatların ön habercisi olan bu açıklamaların bir benzeri yine sarf edilince, yeni bir sınır ötesi harekat mı olacak beklentisi hakim bir haftaya giriyoruz.

Artık bana göre net olan bir durum var! PKK bir şekilde bitirilecek. PKK'nın terörist unsurlarının olduğu her yerde üstüne gidilmesi, yok edilmesi, göz açtırılmaması bu kararlılığı gösteriyor. Bu süreç PKK destekli bölgesel bir Kürt devlet yapısı kurulma hazırlıklarını gören Türkiye'nin kararlı şekilde PKK'nın üstüne gitmesi nedeniyle mi yaşanacak, yoksa bölgede PKK'nın tamamen temizlenmesi şartı ile bir Kürt özerk yapısına izin verildiği için mi olacak bu konu önemli!

Eğer ABD ile birlikte hareket eden PKK'nın Kürt devleti kurmasına mani olmak içinse, o zaman ABD'ye rağmen müdahalelerimiz iki ülke arasında gerilimin çıkmasına neden olacaktır. Yok bu değil de, PKK'nın temizlenmesi şartı ile Irak ve Suriye'de ilk etapta özerk bir Kürt bölgesi kurulması uzlaşması ile gerçekleşecekse, ozaman ABD ile uzlaşı içinde olacağı için, gerilim beklenen Biden dönemi, beklentiler dışında ilişkilerin normalleşmeye başladığı bir süreçle de başlayabilir. Açıkçası Sincan'a şu anda bir kara harekatı yapılmasını beklemiyorum. Cumhurbaşkanımızın açıklaması bölgedeki terörist unsurlara dikkat çekmek ve bölgeden çıkmalarını sağlamak için yapılmıştır diye düşünüyorum. 

Yunanistan Görüşmeleri Başlıyor!
              Bugün başlayacak görüşmelerden hiçbir şey çıkmasını beklemiyorum. Yunanistan şu an için arkasındaki AB ve ABD gücüne yaslanarak herhangi bir uzlaşmaya girmeyecektir görüşündeyim. Masadan ilk kalkan olmamak için yapılan sonuçsuz bir görüşme olacaktır diye düşünüyorum.

BIST Kritik Seviyelerde!
              Geçen hafta dikkat çektim. 1.558  üstünde kalıcı kapanışlar yapamaz ve yeniden satış baskısına girecek olursak, 1.508 desteği çok önemli olacaktır. Bu desteğin altında ikili tepe denen düşüş formasyonu devreye girer ve Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım alt desteklere doğru düzeltme yaşandığını görebiliriz.

Bu haftaya dünya genelinde risk iştahının sürmesi nedeniyle alımlarla başlanmasını bekliyorum. Ama devamında ne olacağı önemli. Ben olası alımların kalıcı olmasını beklemiyorum. Yine satışların artacağı bir haftaya dönmeyi bekliyorum. Bu nedenle beklentileriniz gerçekleştiğinde kar realizasyonları yapmak doğru kararlar olur görüşündeyim. Hedefleri devamlı yukarı çekmek, bir anda eldeki karların uçmasına neden olabilir. 

Sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta dilerim.   

 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 22.01.2021
    09:27

    Piyasaları algıları etkileyerek yönetirler. Tüm dünyada durum aynıdır. Piyasayı yükseltmek ya da düşürmek istiyorlarsa, halen istedikleri miktarda hisse, kontrat, pozisyon satılmadıysa, ya da alınmadıysa şartlar, gelişmeler, riskler ve belirsizlikler aynı olmasına rağm... Devamı »

  • 21.01.2021
    09:28

    Bu sorunun cevabını BIST için muhtemelen iki gün içinde öğrenmiş olacağız! BIST'in oluşturduğu tekniğe göre, bir-iki gün içinde yön hamlesi gelecek diye düşünüyorum. Ya BIST 1.568 üstünde kalıp buradan yukarı hızlanarak ikinc... Devamı »

  • 20.01.2021
    09:45

    BIST yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. 1.578 zirve, 1.565 kapanış rekorları dün gerçekleştirdiği iki rekor oldu. Böylece bir süredir devam eden yükseliş trendi içinde yoluna devam etmeyi sürdürdü. Yükseliş trendinin bugün için deste... Devamı »

  • 19.01.2021
    09:46

    BIST derin bir düzeltme yapmadan, kısmi kar realizasyonlarıyla yükseliş trendini sürdürmek isteğini koruyor. Dün açılışta yaşanan düşüş, beklenti yazımda dikkat çektiğim 1.506 yükseliş trendine uygun bir şekilde, 1.508 seviyesinden yeniden alımla... Devamı »

  • 18.01.2021
    09:46

    BIST'de bir süredir devam eden ısrarlı yükseliş trendinin desteği teknik olarak 1.506 seviyesinde bulunuyor. Hadi diyelim 1.500 olsun. Eğer bu seviyenin altına inecek olursak, satışlar derinleşebilir. Hep yükselişe alışmış özellikle yeni yatırımcılar, böyle bir derinleşe... Devamı »