Bilanço Sürprizlerine Dikkat!

03.02.2021 09:43
  •  A 

Borsalarda risk iştahı sürüyor. Bugün de alıcı bir açılış bekliyorum. Ama yıl sonu bilançoları gelmeye başladığı için sürprizlere de hazırlıklı olun derim. Beklentileri karşılamayan karlar sonrasında realizeler devam edebilir. Sonrasındaki üç aylıklar bağımsız deneticiye girmediklerinden daha düşük rakamlar gelirse realizelerin süresi de uzar. Bu detayı atlamayınız.

Ama teknik olarak ayrışmalar yine de ciddi boyutlarda sürecek gibi duruyor. Bu nedenle endeks olarak değil de, hisse bazlı takip daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Ama bu ortamda ısrarlı bir yeni öngörü hevesim yok açıkçası. O nedenle daha ziyade açık öngörüler gerçekleştikçe kapatmakla yetinmeyi planlıyorum.

Enflasyon Verisi Gelecek!
              Enflasyondaki gelişim önemli olacaktır. Baz etkisi ile yükselişini sürdüren bir enflasyon sürpriz yüksek gelecek olursa, bir faiz artışı daha gündeme gelebilir. Eğer tam tersi düşüş görürsek, o zaman da pozitif etkisi olacaktır. 

ABD İle İlk Temas Kuruldu!
             Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan telefon görüşmesi ile yaklaşık bir saat sorunları görüşmüşler. Koordineli çalışmak ve NATO'yu birlikte daha da güçlendirmek için kararlılık gösterilmiş. Ama diğer konulardaki görüşmeler nedir henüz bilmiyoruz. İki ülke arasındaki ilişkiler tüm piyasalar için belirleyici önem taşıyor.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 02.02.2021
    09:31

    Dün Cumhurbaşkanımız yeni gündemin fitilini ateşledi. ''yeni anayasayı konuşmanın vakti geldi'' dedi. Birkaç gün bu konu gündem olacaktır. Ama bu konu yeni gündem olacak boyuta gelir mi emin değilim. Şu an aşılar, pandemi, ekonomik veriler, AİHM, ABD v... Devamı »

  • 01.02.2021
    09:29

    1.508 aşağı kırılınca teknik hızlanan düzeltme sürüyor. Borsalardaki düzeltme sadece BIST'e has olarak değil, diğer dış borsalarda da yaşanıyor. Bir süre temkinli olmak doğru olur. Bilançosu gelen, hatta karına göre olması gereken fiyat hedefleri mevcut fiyat... Devamı »

  • 29.01.2021
    09:11

    1.508 altına inince ikili tepe formasyonunun hızlandırdığı satışlar bir süredir uyarısını yaptığımız düzeltmenin yaşanmasına neden oldu. Olası düzeltme halinde yazılarımda dikkat çektiğim 1.436 - 1.400 seviyelerine doğru satışların geleceğini yazmıştım. 1.431 seviyesi gör&... Devamı »

  • 28.01.2021
    09:30

    Öncelikle iki haftadır dikkat çektiğim desteği devamlı yükselen, son olarak 1.530 civarına kadar çıkmış olan yükseliş desteğinin kırılması halinde ve devamında da 1.508 seviyesinin kırılması ile ikili tepe denen bir düşüş formasyonunun sert satışlarının gelebil... Devamı »

  • 27.01.2021
    09:54

    BIST ve dünya borsaları için bir düzeltme riski endişem sürüyor. Dün teknik kriterlerimden biri olan parabolic sar da satış yönünde sinyal vermiş durumda. Ben temkinli durmaya devam edeceğim. 1.508 seviyesi önemli bir destek. Aşağıya kırılacak olursa, d... Devamı »