Hisse Bazlı Ayrışmalara Devam!

15.09.2020 09:00
  •  A 

Endeks 1.104 - 1.106 direncini geçti ama teknik olarak yine de yükselişinin 1.113 - 1.125 ile sınırlı kalacağı görüşündeyim. 24-25 Eylül tarihindeki AB'nin Türkiye'ye yaptırım gündemli toplantısı bitene dek, BIST için ekstra bir yükseliş yaşanmasını beklemiyorum. Her an da doğu Akdeniz kaynaklı kar satışları ile karşılaşabiliriz.

Açıkçası şunu demek istiyorum, Yunanistan'ın Türkiye'nin hiç olmadığı kadar içine girdiği yalnızlığı sonuna kadar kullanmasını bekliyorum. Eğer uzlaşma niyetinde olsa, cumhurbaşkanını üzerinde askeri uçak bile uçması uluslararası anlaşmalarla yasak olan Meis(Kızılhisar) Adasına F16 eşliğinde ve askeri helikopterle gidip, adanın kurtuluş törenine katılmazdı. Bunlar ağır tahriktir. Yapılmak istenen sadece ben iyi niyetliyim ama Türkler savaş istiyor görüntüsü vermektir. Yani ilk ateşin karşı taraftan gelmesi için çabalıyorlar. Eğer ABD başta, AB ülkeleri Yunanistan'a uzlaşma konusunda yoğun baskı yapmazsa, Yunanistan'ın bu tutumunun değişmesini beklemiyorum.

İşte bu nedenle kısmen iyi görünen BIST'in yükselişe yine hisse ayrışmaları ile devam edeceği görüşündeyim. Lütfen temkini elden bırakmadan AB toplantısını bekleyin derim.

Hepinize sağlık ve bol kazançlar dilerim.

NOT: 09:10 civarı Ekotürk tv. Perihan Tantuğ ile skype bağlantım olacak!


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 14.09.2020
    09:23

    5 Haziran'da takvime bağlı kredi değerlendirmesini pas geçen Moody's, hafta sonu takvim dışı bir değerlendirme ile sürprizi yaptı! Türkiye'nin kredi notunu B1'den B2'ye düşürdü. Görünümü de negatif bıraktı. Buna gerekçe o... Devamı »

  • 11.09.2020
    08:48

    Kanal İstanbul söylentisi inşaat sektörü hisselerini hareketlendiriyor. Yeni rezerv açıklaması gelecek söylentileri petro kimya, yoğun doğalgaz kullanan cam, seramik, çimento, enerji şirketlerini yukarı çekiyor. Dün de, mevduatta stopaj kalkacak, swa... Devamı »

  • 10.09.2020
    14:35

    Bir süredir altı aylık bilançoları sonrası öne çıkan hisseleri benden bekliyordunuz. Tamamladım ve sizlerle paylaşıyorum. Açıklanan bilançoları ve olası gelmesini beklediğim yıl sonu bilanço beklentilerine göre gördüğüm potansiyel hiss... Devamı »

  • 10.09.2020
    09:39

    BIST son dönem tam bir spekülasyon borsası oldu. Neye bakacağımızı, hangi gelişmeyi dikkate alacağımızı şaşırdık doğrusu! Dışarıda ciddi kar realizasyonları görüldü ama BIST zaten çok düşük fiyatlandığı için, dışarıdaki kar satışlarına fazla katılmadı... Devamı »

  • 09.09.2020
    09:24

    Dünya borsalarında ikinci dalga pandemi endişeleri ile 40$'ın altına düşen brent petrol nedeniyle düzeltmeler yaşanıyor. En sert satışlar Nasdaq teknoloji hisselerinde görülüyor. Aynı zamanda İngiltere hükümetinin desteği ile 30 Milyon ünite üret... Devamı »