BIST Hergün Bir Spekülasyon Fiyatlıyor!

11.09.2020 08:48
  •  A 

Kanal İstanbul söylentisi inşaat sektörü hisselerini hareketlendiriyor. Yeni rezerv açıklaması gelecek söylentileri petro kimya, yoğun doğalgaz kullanan cam, seramik, çimento, enerji şirketlerini yukarı çekiyor.

Dün de, mevduatta stopaj kalkacak, swap anlaşması açıklanacak diye söylentiler piyasası etkiledi. Bir anda bankalar tepki verdiler. Şu bir gerçek ki, bankalarımız çok düşük fiyatlanıyorlar. Doğal olarak endeks de öyle. Lakin bankalar için TCMB faizleri, döviz kurları, enflasyon yükselirse yükselişe geçebilecek kredi faizleri nedeniyle konut kredilerinde yaşanabilecek sorunlar, Doğu Akdeniz'de olası risklerin yaratacağı piyasa gerilimleri hepsi büyük önem taşıyorlar. Bu saydığım alanlardaki gelişmelerdeki riskler bankaların da fiyatlarının baskılanmasına neden oluyor. Risklerimizi azaltabilsek bankalar ve holdingler öncülüğünde endeksin yükselişe geçtiğini görebiliriz. Ama şuan için riskler sürdüğünden dolayı, kısmi yükselişler satışlarla karşılanıyor. Yabancıların satışları halen sürüyor.

Bugün için de benzer şekilde güne yükselişle başlayabiliriz ama sonrası için teknik olarak 1.104 - 1.106 seviyeleri direnç olacak. Geçebilirsek teknik paylaşımlarımdaki üst dirençlere tepki gelebilir ama şimdilik bir üstte yer alan  1.113 - 1.125 dirençlerinin geçilmesini yine de zor görüyorum. 24-25 Eylül tarihinde Türkiye'ye yaptırımları konuşacak olan AB ülkelerinden çıkacak kararlardaki riskler BIST'i sınırlayabilir. Ama dün spekülasyonu yapılan bankalarda stopaj sıfırlanması gerçekleşecek olursa, yeni bir swap anlaşması açıklanırsa, o zaman dikkat çektiğim riskler yukarı yönlü kırılır ama AB'den olumsuz kararlar çıkarsa, bu kırılma esnasında yabancılar yine satış yapma imkanı bulurlar.

Kısacası hisse bazlı tekniklerle bir süre daha meşgul olacak gibi duruyoruz. Bugün Endeks için teknik paylaşımım olmayacak. Önceki paylaşımları dikkate alabilirsiniz. Hepinize iyi bir hafta sonu, sağlık ve bol kazanç dilerim.

NOT: 09:05 civarı Ekotürk Tv.'de skype bağlantısı üzerinde Perihan Tantuğ ile gündemi değerlendireceğiz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 10.09.2020
    14:35

    Bir süredir altı aylık bilançoları sonrası öne çıkan hisseleri benden bekliyordunuz. Tamamladım ve sizlerle paylaşıyorum. Açıklanan bilançoları ve olası gelmesini beklediğim yıl sonu bilanço beklentilerine göre gördüğüm potansiyel hiss... Devamı »

  • 10.09.2020
    09:39

    BIST son dönem tam bir spekülasyon borsası oldu. Neye bakacağımızı, hangi gelişmeyi dikkate alacağımızı şaşırdık doğrusu! Dışarıda ciddi kar realizasyonları görüldü ama BIST zaten çok düşük fiyatlandığı için, dışarıdaki kar satışlarına fazla katılmadı... Devamı »

  • 09.09.2020
    09:24

    Dünya borsalarında ikinci dalga pandemi endişeleri ile 40$'ın altına düşen brent petrol nedeniyle düzeltmeler yaşanıyor. En sert satışlar Nasdaq teknoloji hisselerinde görülüyor. Aynı zamanda İngiltere hükümetinin desteği ile 30 Milyon ünite üret... Devamı »

  • 08.09.2020
    09:26

    Doğu Akdeniz ile ilgili riskler döviz kurlarını yukarı çekerken, BIST'i baskılamayı da sürdürüyor. Ama bununla birlikte hisse bazlı pozitif ayrışmaların da ciddi boyutta sürdüğünü görüyoruz. Özellikle pandemi nedeniyle iş ve okul ... Devamı »

  • 07.09.2020
    09:14

    Ons altında düşüş var. ABD vadelilerinde düşüş var, brent petrolde düşüş var. Özellikle brentteki düşüş borsaları da baskılayabilir. Herşey düşmüyor tabii. Gümüş yükselişle haftaya başlamış durumda. Ama 27.27$ seviyesini geç... Devamı »