Sıkıntılar Sürüyor!

07.09.2020 09:14
  •  A 

Ons altında düşüş var. ABD vadelilerinde düşüş var, brent petrolde düşüş var. Özellikle brentteki düşüş borsaları da baskılayabilir. Herşey düşmüyor tabii. Gümüş yükselişle haftaya başlamış durumda. Ama 27.27$ seviyesini geçemediği takdirde teknik olarak gümüş de satış baskısına girebilir.

ABD'de bütçe konusunda anlaşmazlık sürüyor. AB ile İngiltere arasında brexit uzlaşması halen sağlanmış değil. 

Pandemi riski ülkemizde ve tüm dünyada yeniden artmaya başlamış durumda. Her taraftan yeniden yasaklar gelmeye başladı. Sınır kapatan ülkeler de var. Yeniden seyahat yasakları başlarsa, piyasalar ve ekonomiler için olumsuz etki yaratacaktır.

Doğu Akdeniz'de yaşadığımız gerilim de artarak devam ediyor. Karşılıklı olarak sınırlara birlik ve zırhlı araç ve silah kaydırmaları artıyor. 

Kısacası genel bir satış baskısının hakim olduğu bir haftaya başlıyoruz. Doğu Akdeniz'de pozitif ya da negatif ekstra gelişmeler piyasalardan olumlu-olumsuz ayrışmamıza neden olabilir. Şu an için gerilim boyutu artmaya devam ediyor.

İşte bu gelişmeler arasında temkinli duruş devam etmeli diye düşünüyorum. Hernekadar hisse bazlı ayrışmalar yine görülecek diye düşünsem de, krediden uzak durmak, mümkünse en az % 50 nakit pozisyonla gelişmeleri izlemek temkinli bir davranış olabilir.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. 

NOT: 11:30'da Ekotürk tv.skype bağlantım olacak. Murat Tufan ile gündemi değerlendireceğiz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 04.09.2020
    08:37

    Dün son dakika haberi olarak NATO Genel Sekreterinin''Türkiye ve Yunanistan teknik görüşmeler yapma konusunda anlaştı!'' açıklaması, acaba uzlaşma olur mu heyecanı yarattı. Ama açıklamadan kısa süre sonra Yunanistan'dan resmi kaynaklara daya... Devamı »

  • 03.09.2020
    00:42

    Bugün işlerim dolayısı ile ekran başında olmayacağım. Doğu Akdeniz konusunda tedirginliklerim ülkemizin 2 yeni navtex ilanı ile artarak sürüyor. Fransa bölgeye uçak gemizi ve eşliğinde denizaltılarını yolluyor. ABD Dedeağaç'a üs kuruyor, NATO ü... Devamı »

  • 02.09.2020
    09:24

    Maalesef kendi özelimizde, Suriye, Akdeniz, Döviz, faiz baskıs S-400, Halkb davası, ABD yaptırımı derken çok büyük fırsatlar kaçırdık. Pandemi sürecinde dünya keni piyasalarını faizsiz likiditeye boğdu. Her alanda finansal destek paketleri açıkladı.... Devamı »

  • 01.09.2020
    09:20

    Doğu Akdeniz kaynaklı risklerimiz artarak sürüyor. Lütfen bu konuyu hafife almayın. Bir uzlaşma haberi çıkmadan riskin tehlikeli tırmanışlar yapabileceğini bilin diyorum. Afrika ve Ortadoğu'da birçok ülkede düzeni bozulan başta Fransa olmak üzere, bir&... Devamı »

  • 31.08.2020
    09:27

    İçeride kur faiz baskısı devam ediyor. Dolar 7.27 altına inmediği müddetçe teknik olarak bu baskı sürecektir. Eğer 7.41 üzerine çıkacak olursa, Destek-Direnç tablosunda Dolar filtresi yaptığınız zaman göreceğiniz üst dirençlere hareketlenme... Devamı »