Kar Satışı Riski İle Yola Devam!

18.06.2020 09:04
  •  A 

Dün gece yapamadığım için veri girşlerim sabaha kaldı. O nedenle kısa yazacağım. Bulunduğumuz seviyeler ve çeşitli gelişmeler nedeniyle heran her yerden kar satışları görebiliriz. ABD borsalarında yine kar satışları var. Ama buna rağmen çok sayıda hissede de teknik devam formasyonları görüyorum. İnanın ben de bu durum nedeniyle çok zorlanıyorum. Piyasalarda gelebilecek kar satışlarından endeks olarak çekinip, izlemede kalınca, bu sefer destek-dirençte paylaştığım birçok hissenin hızlı yükselişlerine devam ettiklerini görüyoruz.

Yani endeksten korkunca hisseler kaçabiliyor. Hisse bazlı düşünmek gerekir dememe rağmen, ben bile temkinli olup, destek-dirençte paylaşmakla yetiniyorum. Ama destek-direnç paylaşımlarında kırılan dirençlerin çok önemli takip edilmesi gerekiyor. Bazılarında formasyon başlatacak dirençleri görüyorsunuz. Ya da sonrasındaki direnç mesafesinin ciddi yüksek olduğunu görüyorsunuz. İşte bunları takip edip, ilgili dirençler kırılınca alım düşünebilirsiniz.

Bu arada bazen direnç hedefi için inat edince ciddi getirileri kaçırabiliyoruz! Misal son akenr öngörüsünde 1.45 görülünce % 7'nin üstünde getiri bir günde oluşmuştu. 1.50 için ısrar edince getiri de kaçtı. Sonrasında 1.33 aşağı kırılıp teknik bozulur korkusu ile, zarara dönmemek için aynı fiyatla kapattım. Bu nedenle sizler hisse durduğu anda tereddüt etmeyip, daha düşük kar ile gerçekleşmelerinizi yapabilirsiniz. Sonuçta kar kardır. Borsada fırsatlar bitmez. Yeterki her aldığınızdan az çok kar elde ediniz. 

Bugünde karışık bir gün başlıyor. Dış dünyada da kar satışları var. BİST için de benzer açılış olabilir. Ama hisse bazlı ayrışmalar sürecek gibi duruyor. Bu nedenle Destek-Direnç Paylaşımlarım yine ön plana çıkacaktır.

Hepinize sağlık ve bol kazanç diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.06.2020
    09:25

    Öncelikle devamlı yazdığım bir uyarı ile başlamak istiyorum! Sadece BIST değil, tüm dünya borsalarında gördüğünüz fiyatlamaların bol ve düşük faizli para, teşvik paketleri ve kamu alımları nedeniyle yaşandığını bilmenizi isterim. ABD seçimleri nede... Devamı »

  • 16.06.2020
    09:33

    ABD borsalarında dört gündür yaşanan düşüşler sonrası ABD Merkez Bankası FED yeniden sahne aldı ve şirket tahvillerini de alacağını açıkladı. FED'in açıklamasıyla birlikte dönen borsalar, Trump hükümetinin 1 Trilyon Dolar'lık yeni bir alt... Devamı »

  • 15.06.2020
    09:12

    Dünya normalleşme adımlarını arka arkaya atmaya başlayınca, insanlar pandemi riskinin bittiği rahatlığına kapılmış görünüyorlar. Üç aydır evlerinde kapalı kalmaktan bunalanlar, kendilerini bir anda sokağa attılar. Yasaklar bir bir kalkıyor. Ama ülkemiz de dahil, ... Devamı »

  • 12.06.2020
    03:30

    Eminim şimdi çoğunuz dün akşam ABD ve AB borsalarında yaşanan sert düşüşlere bakıp, içinizi karartmışsınızdır. Nedense bunun olabileceğini önceden yazsak, uyarsak da o an kimse aldırmıyor. Sonra bu düşüşler yaşanınca panikleniyor. Öncelikle moral... Devamı »

  • 11.06.2020
    09:27

    FED faiz kararı sonrası ABD borsalarında sert bir kar realizasyonu yaşanıyor. Zaten beklediğim ve dikkatli olun diye uyardığım konu da bu riskti. ABD ve AB borsalarında yaşanmaya başlayan kar satışları teknik düzeltmenin yaşanmasına neden olacaktır. Çok da sağlıklı bir durum olduğunu bil... Devamı »