Pozitif Bir Açılış Bekliyorum!

18.05.2020 09:20
  •  A 

Haftaya pozitif bir açılış ile başlanmasını bekliyorum. Kurlarda düşüş, emtialarda da yükseliş yaşanıyor. Ons altın yukarıdaki 1.796$ üst direnç hedeflerine doğru yükselişini sürdürüyor. Bu seviye çok önemli. Eğer görülür ve kırılacak olursa Destek-Direnç Tablosunda uzun zamandır dikkat çektiğim teknik formasyonları başlatır ki, sonrasındaki yükselişin çok daha hızlı olmasını beklerim. Ama tabii özellikle dirençleri bir kerede kırdırmayıp, kar satışlarıyla bu seviyelere kadar geldiğimiz için, benzer davranışlar sonraki ana direnç seviyelerinin hepdinde de benzer şekilde yaşanabilir. 

Diğer önemli emtia petrolde de yükseliş var. Brent petrol 34$ ve 35.86$ dirençlerini geçecek olursa, artış 39.41$ ve üstünde yer alan 45.25$ gap seviyesine doğru hız kazanabilir. Petroldeki yükseliş özellikle civarımızdaki ülkelerin ülkemiz üzerinden ithalatlarını, Tekfn ve Enkaı'nın iş bağlantılarını arttırmaya başlar. Umarım daha fazla yükselişler olmaz. Çünkü brent ne kadar artarsa bu sefer de enerji ithalat faturamız artıyor.

Bu arada İngiltere'deki finans kurumlarının TL üzerinde yaptığımız swap sınırlamaları nedeniyle TL ayaklı işlemleri yapmayı askıya aldıkları açıklamaları geliyor. Maalesef TL'nin konvertibilitesi açısından bu gelişmeler olumlu değil. Bir taraftan yerel parayla ticareti arttırmak istiyoruz. Ama diğer taraftan ise konvertibilete açısından böyle olumsuz gelişmeler yaşıyoruz. Umarım bu tablo kısa sürede çözülür.

Evet ekstra birşey yazmadan yazımı bitirmek istiyorum. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 15.05.2020
    09:28

    Son dönem ana endeks hisseleri dışındaki hisselerde çok ciddi yükselişler yaşandı. Öyle ki, en yüksek endeks seviyelerindeki fiyatlamaların bile çok üzerine çıkan bir çok hisse oldu. Bu nedenle de yatırımcılar bankaları, tuprs, thyao, holdingler g... Devamı »

  • 14.05.2020
    09:25

    Yurt dışındaki borsalarda satış baskıları sürüyor. Bugün de ABD, AB ve Asya borsaları kırmızı renkte. BIST iki gündür bu baskıdan çabuk kurtuluyor. Bugün bunu başaracak mı göreceğiz. Muhtemelen swap konusunda bir gelişme bekleniyor. Bunun için batı dı... Devamı »

  • 13.05.2020
    09:19

    Dün endeks olarak satışların sürmesinden çekiniyorum. Beklentimin tersine BIST'de pozitif bir ayrışma yaşandı. Salgında ikinci dalga korkusu ve bilançolar sonrasında olası kar satışları riski nedeniyle bir baskı yaşanmasını bekliyordum. Bu beklentim dış borsalarda aynen d... Devamı »

  • 12.05.2020
    13:19

    NOT: Yazıyı yanlışlıkla Duyuru Paneline Yazmışım! Dış dünyada ABD ve Almanya borsalarının futurelerinde eksiler görülüyor. Bu kapsamda BIST'in de satış baskılı güne başlamasını ama hisse bazlı ayrışmaların yine de görülmesini bekliyorum. Kamu bankalarına s... Devamı »

  • 11.05.2020
    09:33

    Dış borsalar pozitif görüntüdeler. BİST'de de alıcılı bir açılış bekliyorum. Cuma günü TL para yaratmaya yönelik yabancı bankalardan satış geldiği rivayeti ile bazı yabancı satışlardan yoğun hisse satışları yaşadığımız için dışarıdan negatif ayrışma il... Devamı »