Kar Satışları Sürüyor!

12.05.2020 13:19
  •  A 

NOT: Yazıyı yanlışlıkla Duyuru Paneline Yazmışım! 

Dış dünyada ABD ve Almanya borsalarının futurelerinde eksiler görülüyor. Bu kapsamda BIST'in de satış baskılı güne başlamasını ama hisse bazlı ayrışmaların yine de görülmesini bekliyorum. Kamu bankalarına sermaye takviyesi dışında özel bir yeni gelişme yok. 

Bu günlerde kredili işlemlerden uzak durmaya devam etmenizde yarar var. Ayrıca, son dönem gerçekleşmelerle kapanan öngörüler sizleri gerektiğinden fazla cesur kılmasın! Her zaman full hissede olmak zorunda değilsiniz. Satış risklerinin olduğu bu gibi zamanlarda kısmen nakit tutmanın doğru karar olacağını düşünüyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 11.05.2020
    09:33

    Dış borsalar pozitif görüntüdeler. BİST'de de alıcılı bir açılış bekliyorum. Cuma günü TL para yaratmaya yönelik yabancı bankalardan satış geldiği rivayeti ile bazı yabancı satışlardan yoğun hisse satışları yaşadığımız için dışarıdan negatif ayrışma il... Devamı »

  • 08.05.2020
    09:30

    Dış borsalar yeşil. BIST de güne alımla başlayacaktır diye bekliyorum. Ama bugün ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ve işsizlik açıklanacak. Oldukça kötü rakamların gelmesi bekleniyor. Bunlar ABD endesklerinde moral mi bozar, yoksa veriler kötü diye faiz sıfır... Devamı »

  • 07.05.2020
    09:25

    Kredi Derecelendirme kurumu S&P, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu B+, uzun vadeli yerel para cinsinden kredi notunu BB- ve ülkenin kredi notu görünümünü de DURAĞAN olarak mevcut haliyle teyit etti. Bu yıl % 3.1 daralma beklediğini, gele... Devamı »

  • 06.05.2020
    09:27

    BIST kar satışlarına devam ediyor. Yurt dışında ise kısmi toparlanma denemeleri görülüyor. ABD endeksleri, Almanya DAX ve BIST için ilgili teknik seviyeleri Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz. Dünya genelinde ve ülkemizde normale dönüş kararl... Devamı »

  • 05.05.2020
    09:28

    Gelişmiş borsalar ve BIST'de iki gündür kar satışları vardı. Dün ABD borsalarında kapanışa doğru toparlanmalar yaşanıyordu. Bugün de futurelerde bu durum sürüyor. Dowj.futuresinde şuan % 1 civarı artı var. Almanya Dax future'de de % 1.40 civarı artıda. Bu gö... Devamı »