Bakandan Heyecanlandıran İlaç Açıklaması!

24.03.2020 09:52
  •  A 

Sağlık Bakanı Koca, Japonya'da kullanılan ve korona virüsünün tedavisi için Çin'de kullanılıp tedavi süresini 11 günden 4 güne indirdiği söylenen sanırım adı Favipiravir olan ilacın Çin'den tedarik edildiğini ve hastalarda kullanılacağını söyledi. Bu açıklama bir umut yaratmış durumda. Aynı şekilde Fransa'da da 6 günde uygulanan hastaların % 100'ü üzerinde olumlu etki gösterdiği iddia edilen bir ilaç karışımından bahsediliyor. 

Umarım tüm bunlar ve benzerleri doğru çıkar ve bu salgın illetinden ülkemiz ve tüm dünya bir an önce kurtulur. 

FED'den Sınırsız Alım Açıklaması!
             ABD para musluklarını tamamen açtı. ABD Merkez Bankası FED, dün açıkladığı yeni varlık alım paketi ile sınırsız alım yapacağını, haftalık 625 Milyar Dolar olan bir likiditeyi devreye sokacağını açıkladı. Bu açıklamalar sonrasında ABD borsaları eksiden artıya döndü. Ama sonrasında yeniden eksiye döndü. Şimdi ise vadelilerinde artı endeksler görülüyor.

Bu açıklamalar ve gelişmeler nedeniyle BİST vadelisinde de 3.800 puanlık bir artı ile güne başlıyoruz. Benzer bir açılış da BIST de olacaktır. Ama devamındaki gelişmeler virüsün gelişimine göre sürecektir.

Tüm dünya bu denli büyük paket açıklıyorsa, bu salgının öyle çabuk bitmeyeceğinden endişe ile bu kararların alındığından endişe ediyorum. Bu nedenle yine de temkinli olup, virüs tedavisi yönündeki haberlere odaklanın derim.

Hepinize önce sağlık, sonra da bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.03.2020
    09:29

    Maalesef virüsün yayılması ve ölümlerin artması ile ilgili haber ve gelişmeler tüm dünyada artarak sürüyor. Tüm dünya ülkeleri de gördüğünüz gibi sorun arttıkça ve her alanı etkiledikçe yeni ekonomik paketler a&... Devamı »

  • 20.03.2020
    09:29

    ABD, Çin, Japonya, Fransa, Kanada, Kuba gibi birçok ülkeden ve firmadan, DSÖ(Dünya Sağlık Örgütü)'den virüsün tedavisine yönelik aşı ve tedavide kullanılabilecek ilaç bulunduğu açıklamaları geliyor. Hatta bizden de vir&uum... Devamı »

  • 19.03.2020
    09:22

    Avrupa Birliği Ülkelerinden 300,500, 600 Milyar Euro, İngiltere 330 Milyar Sterlin(400 Milyar Dolar), ABD 1 Trilyon Dolar üstünde virüs için eylem paketi açıkladı. Biz de dün içinde vergi ötelemeleri, iç hat uçuşları için kdv in... Devamı »

  • 18.03.2020
    10:18

    Dünya genelinde her ülkede piyasaya para ve teşvikler yağıyor. Devlet vergi ödemelerini, SGK primlerini hatta çalışamayacak olanlar için maaş desteklerini programlarına alıyor. Hatta ABD'de herkese bin dolarlık çekler dağıtılması konuşuluyor. Bunlar daha ... Devamı »

  • 17.03.2020
    09:27

    Bu sözümü BIST için sarfetmedim, ABD ve AB ülkeleri endeskleri için söyledim. Gelişmiş ülke borsaları bu denli sert düşüşlere alışık değiller. Virüs gelişmiş ülkeleri vurmaya başladığından beri, borsalarında şelale düşüşleri y... Devamı »