Kar Satışlarına Dikkat!

10.01.2020 09:42
  •  A 

Dün inanılmaz güzel bir borsa piyasası yaşadık. Bir gün önceki düşüş esnasında düşüşün alım fırsatı olacağını yazıp, borsalar yukarı, kurlar, ons, petrol aşağı diye bekliyorum demiştim ama inanın bu denli hızlı bir yükseliş beklemiyordum. 

Teknik bakacak olursak, Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım seviyelere doğru yükselişin yaşanmasını bekleriz. Ama bu denli aşırı iyimserlik mevcut riskler kendini korurken doğru mu bilemiyorum. Bu nedenle açık öngörülerimde gerçekleşmeleri yaparken, yeni öngörülerde ağır kalabilirim. Teknik olarak öngörü yapabilecek çok hisse var. Ama aşağılarda gapler bırakıldığı için, yanlış bir kararda ciddi yüksek maliyetli yakalanma riski de var. 

Trump, İran'ın saldırısı sonrası İran'a yaptırımları daha da arttırdıklarını açıkladı. Libya konusunda Rusya ve Türkiye'nin ateşkes çağrısını Hafter kabul etmediğini açıkladı. Bunlar sıkıntılı konular. Fakat az önce ekranda izlediğim bir konuk konuşmacının henüz piyasaya düşmemiş bir duyum spekülasyonu var ki, çok önemli! ABD tarafından Türkiye ile 100 Milyar Dolar ticaret hacmine uygun çalışma yapılması için ilgili bürokrasi kademelerine talimat gittiği ve bu talimatın Avrupa'lı fonlar tarafından duyulduğu ve dün gelen alımların sertliğinin bu duyuma itibar eden yabancılar nedeniyle yaşandığı söyleniyor. Çok ilginç, ama doğruluğu teyitlenmemiş bir spekülasyon. Eğer böyle bir gelişme olacak olursa, o zaman korkularımız bir anda dağılır. Ama bunu teyitlemeden böyle bir spekülasyona göre alıma kalkışmak çok riskli olur.

Neyse, dediğim gibi dünkü bu denli yükselişin başka bir özel nedenini ben bilmiyorum. ABD'nin bölgemizdeki riskli gelişmeler nedeniyle Türkiye'ye ihtiyacı artmış olacağı ve bu nedenle de yaptırımların öteleneceğini düşünüyorum. Ama bu kadar hızlı tepkiler ile mi yansımalı bilemiyorum. 

Mümkün olduğunca temkinli durmaya devam edebilirim. Ama gördüklerimi özellikle destek-direnç tablosunda paylaşarak, böyle  zamanlardaki gibi kararı sizlerin cesaretlerine bırakabilirim. 

Düşen Uçak İle İlgili İddilar!
              ABD, Kanada ve İngiltere uçağın İran tarafından düşürüldüğü iddiasında bulundular. Trump İran'ın hatası ile düşürüldüğünü söyledi. İran ise iddiaları sert bir şekilde ret edip, tarafları İran'a incelemeye davet etti.  

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 09.01.2020
    09:10

    İran'ın ABD Üslerini vurup, 80 ABD askeri öldürüldü açıklaması ile petrol ve ons altın fiyatlarında sert yükseliş, borsalarda da gördüğünüz sert düşüşler yaşadık. Dün seans öncesi beklenti yazımda ve Ekoturk canlı bağla... Devamı »

  • 08.01.2020
    09:26

    ABD'nin saldırısına karşılık vermesi beklenen İran'dan ilk misilleme geldi! İran sabaha karşı Irak'taki iki ABD üssünü 15 civarı balistik füze ile vurdu. Bu hamle sonrası İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran'ın BM sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan karş... Devamı »

  • 07.01.2020
    09:23

    ABD'nin saldırısı sonrasında, İran'ın vereceği karşılığa göre iki ülkenin çatışma riski yüksektir. Ama olası çatışmanın şekli savaş çıkartacak boyutta olmaz görüşündeyim. Çünkü savaşa dönüşecek bir gelişmenin taraf... Devamı »

  • 06.01.2020
    09:21

    BİST için bir süredir teknik bir düzeltme bekliyor ve sizlere kredili işlemlerden uzak durun. Hatta kısmen de nakit bulundurun uyarıları yaptığımı biliyorsunuz. Bu uyarım ABD'nin İran'lı komutanı vurması ile tetiklenmiş oldu. Şu an Ortadoğu'da ortalık karışmış durumda. ... Devamı »

  • 03.01.2020
    09:22

    ABD'nin Bağdat Elçiliğinin göstericiler tarafından basılmasından İran'ın sorumlu olduğunu söyleyen Trump'ın talimatı ile Bağdat'a yapılan ABD hava saldırısında İran Devrim Muhafızlarının Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örg&u... Devamı »