Halkbank Davasında Yeni Süre!

06.11.2019 09:57
  •  A 

Dün görülen duruşmada, yargıç Berman avukatlara talepleri ile ilgili ayrıntılı dilekçe vermeleri ile ilgili 19 Kasım, savcılık makamına da avukatların sorularını yanıtlamaları için 26 Kasım'a kadar süre verdi. King&Spalding Hukuk firmasından savcılık tarafından sunulan dilekçeye 2 Aralık tarihine kadar cevap vermesini istedi. Kısacası Halkbank davasının duruşması yine ertelendi. Bence bu konu da da cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye gidip gitmeme kararına bakacağız. Eğer zirve daveti kabul edilirse, iki liderin görüşmesi sonrasında mahkemenin gidişatında değişiklikler olabilir. 

Anlayacağınız hala bu belirsizlik önemini koruyor. Bu süre içinde hisse bazlı takipte olmak daha önemli olacaktır. Düşen kredi faizleri nedeniyle ilk tepki verecek sektörler küçük tüketici talepleri ile otomotiv sektörü olur. Bunları konut taleplerinde artış izler. Konutta geçen ay % 15'lik bir talep artışı görmüştük. Benzeri yeni düşen kredi faizleri ile aynı şekilde sürebilir. Ama ABD ile gelişmeler, Trump'ın azil süreci yine asıl etkili gündemler olacaktır.

Irak Yeni Kriz Gündemi Olabilir!
              Irak'ta ciddi eylemler yaşanıyor. Kerkük konusunda ciddi bir gerilimin içine girme riskimiz var. Suriye sonrasında şimdi de Irak ve Kerkük'te bir kriz dalgasına hazırlıklı olmalıyız diyorum. Ama olası bu krizde Irak hükümeti ile uyumlu olacağımız görüşündeyim.

Hepinize bol akzançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 05.11.2019
    08:56

    Fitch'in görünümü Durağan olarak revize etmesi, % 8.57'ye inen TÜFE BİST'i 100 Bin seviyesinin üstüne taşıdı. ABD - Çin arasındaki görüşmelerde uzlaşma haberlerinin etkisi ile de ABD borsalarında tarihi rekorlar görülüyor... Devamı »

  • 04.11.2019
    08:50

    Fitch Raiting yatırım yaplır seviyenin iki basamak altında tuttuğu kredi notumuzu BB- olarak korudu. Ama negatif olan görünümü ise Durağan olarak revize etti. Geçen haftadan değişik Fitch'in görünümü Durağan'a çevirmiş olması var. Bunun d... Devamı »

  • 01.11.2019
    09:12

    ABD kaynaklı parlamenter kararları piyasalar için çok etkili olacak bir ortam yaratmış oldu! Bunlardan biri Trump için azil sürecinin başlatılması, diğeri de Türkiye için Temsilciler Meclisinden geçen kararlar oldu. Trump için azil kararı &cced... Devamı »

  • 31.10.2019
    09:56

    Bir süredir ısrarla dikkat çektiğim bir konu var! O da piyasalarımız ve BIST için en önemli belirsizlik kaynağı olarak ABD ile ilişkilerdeki risklerin önemli olacağıdır. Nitekim de öyle oluyor. Sözüm ona iki hafta evvel Barış Pınarı Harekatı ile ilgili ABD... Devamı »

  • 30.10.2019
    09:08

    Normalde bugün takip edilecek en önemli veri ABD FED'in faiz kararı olacaktı. FED'in 25 baz puanlık indirim yapması beklentisi hakim. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için FED'in faiz indirimleri olumlu gelişmedir. Ben de faiz indirimi olmasını bekliyorum. ABD... Devamı »