Fitch Görünümü Durağan'a Revize Etti!

04.11.2019 08:50
  •  A 

Fitch Raiting yatırım yaplır seviyenin iki basamak altında tuttuğu kredi notumuzu BB- olarak korudu. Ama negatif olan görünümü ise Durağan olarak revize etti. Geçen haftadan değişik Fitch'in görünümü Durağan'a çevirmiş olması var. Bunun dışında ABD-Çin ilişkilerinde, FED ve ECB konusunda gelişmekte olan ülkelerin lehine durumlar aynı şekilde sürüyor. BİST ve bizim piyasalarımız için bana göre sorun halen ABD ile süren riskler.

Özellikle olası ABD yaptırımları konusundaki gelişmeler tüm piyasalarımıza yön verecektir. Ben Senatoda yaptırım konusunun 2/3 oranı altında onay almasını bekliyorum. Eğer bu olursa, Trump olası yaptırımları bloke edecektir görüşündeyim. Ama yine yüksek bir oran ile geçecek olursa, o zaman tüm iyi beklentilerime rağmen herşey kötüye dönecektir. Ben iyimserliğimi anlattığım nedenlerden ötürü korumaya devam ediyorum. Ama 13 Kasım tarihindeki Trump-Erdoğan zirvesinin olup-olmayacağına ve zirvenin sonuçlarına göre beklentilerimin yönü etkilenecektir.

Bu haftaya Fitch, ABD-Çin görüşmeleri gibi pozitif gelişmelerin etkisi ile alıcılı başlanmasını bekliyorum. Ama devamının sürmesi için 100 Bin hatta 100.600 civarlarının üzerinde kapanış yapmamız önemli. Bunu yapar mıyız bilemiyorum. Çünkü ABD'deki gelişmelerin nasıl gelişeceğini kestirmekte zorlanıyorum. Trump'ın azil süreci de Trump'ın elini bağlıyor. Bu nedenle Temsilciler Meclisi oylamasında da sessiz kaldı.

Bugün kısa bir yazı ile haftaya başlayalım. 100 Bin üzerindeki kapanışlar pozitif. 97.171 altına sarkmamız ise negatif etki yaratacaktır diye bilinmesini isterim. Cuma günü yaşanan düşüş esnasında 97.886 gap'ini kapatmış olduk. Ama çok daha alt seviyelerde de gap olduğunu biliyorsunuz. Destek-Direnç Tablomuzun detaylarında olası seviyeleri takip edebilirsiniz. 

Bir süre daha hisse bazlı harekatleri kollamak daha doğru olabilir. Düşen faizler sayesinde otomotiv satışlarında da ciddi artışlar olacaktır. Bu sektör de olumlu tepkiler verebilir.

Güne 10.00'da enflasyon verisi ile başlayacağız. Enflasyonda düşüş ivmesini destekleyen bir veri bekliyorum.

Hepinize iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 01.11.2019
    09:12

    ABD kaynaklı parlamenter kararları piyasalar için çok etkili olacak bir ortam yaratmış oldu! Bunlardan biri Trump için azil sürecinin başlatılması, diğeri de Türkiye için Temsilciler Meclisinden geçen kararlar oldu. Trump için azil kararı &cced... Devamı »

  • 31.10.2019
    09:56

    Bir süredir ısrarla dikkat çektiğim bir konu var! O da piyasalarımız ve BIST için en önemli belirsizlik kaynağı olarak ABD ile ilişkilerdeki risklerin önemli olacağıdır. Nitekim de öyle oluyor. Sözüm ona iki hafta evvel Barış Pınarı Harekatı ile ilgili ABD... Devamı »

  • 30.10.2019
    09:08

    Normalde bugün takip edilecek en önemli veri ABD FED'in faiz kararı olacaktı. FED'in 25 baz puanlık indirim yapması beklentisi hakim. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için FED'in faiz indirimleri olumlu gelişmedir. Ben de faiz indirimi olmasını bekliyorum. ABD... Devamı »

  • 28.10.2019
    09:28

    BİST ve döviz kurları için ABD ile ilişkilerimizin seyri belirleyici olacaktır. Suriye ile ilgili anlaşma, DEAŞ lideri Bağdati'nin öldürülmesi öncesinde İncirlik üssünün kullanılması ve Türkiye olarak katkıda bulunmamız ikili ilişkilerde poziti... Devamı »

  • 25.10.2019
    09:38

    TCMB 250 baz puanlık indirim ile haftalık politika faizlerini % 16.50'den % 14.00'e indirdi. Açıkçası ben biraz daha altta kalan bir oran bekliyordum. Peki doğru mu, yanlış mı yaptı? Bu sorunun cevabı ABD ile F-35 görüşmeleri sonrasında netleşecek! Eğer F-35 soru... Devamı »