Dış Gelişmeler Piyasalara Yön Verecek!

23.09.2019 09:48
  •  A 

ABD'de BM Genel Kurulu toplandı. Liderlerden gelecek açıklamalar önemli olacak. ABD Aramco saldırısı için İran'ı hedef gösteriyor. İran ise ilgisi olmadığını söylüyor. Eğer saldırının İran'dan geldiği kanıtlanacak olursa, İran'a karşı askeri müdahale riski ciddiyetini koruyor. Böyle bir askeri gelişme başta biz dahil, tüm bölge ve dünya için ciddi bir risk yaratır. Umarım böyle bir gelişme olmaz. Ben İran'a olası bir askeri müdahale olmasını en azından şimdilik beklemiyorum.

ABD-Çin görüşmeleri olumlu gidiyor havasında. Yakında o tarafta uzlaşma haberleri duyabiliriz. 

ABD ile Suriye konusunda yaşayacağımız gelişmeler çok önemli. Sözüm ona birlikte devriye atıyoruz ama, ABD PYD-YPG'ye her türlü askeri yardıma devam ediyor. 

 Gelişmiş dünyada düşük faiz ve likidite bolluğu bizim lehimize bir durum. Ben çok gündemli karmaşık bir süreçte olduğumuz için, teknik analiz destekli piyasa takibini doğru buluyorum. İlgili tablolarımızda olası teknik seviyeleri ve hareketlenmesini beklediğim hisseleri bulabilirsiniz. 

Hepinize iyi haftalar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.09.2019
    09:43

    BİST'in teknik düzeltmesinde ilk destek olarak 100.336 seviyesine inmesini bekliyordum. Hatta olur da bu destekte tutunamazsa altında 98.900 seviyesine kadar da inebileceğini yazmıştım. Bu yaşanırsa, teknik bir düzeltme olur, korkmaya gerek yok demiştim. Dün ilk desteğin altına da... Devamı »

  • 19.09.2019
    09:08

    ABD Merkez Bankası FED politika faizlerinde 25 puanlık indirime giderek, yeni faiz aralığını %1.75 - %2.00 olarak belirledi. FED Başkanı Powell, risklere karşılık tedbiren indirime gittiklerini ve gerekmesi halinde indirimlerin devamının geleceğini söyledi. Aslında ABD'de büyü... Devamı »

  • 18.09.2019
    09:36

    Tabiki yükselişler hepimizi daha mutlu ediyor. İstiyoruz ki, hiç kesintisiz, geri gelmeden hep yükseliş olsun. Ama bu mümkün değildir. Yükseliş trendleri sürerken de ara düzeltmeler hep yaşanır. Hatta bu düzeltmelerin yaşanması teknik olarak sağlıklıdır... Devamı »

  • 17.09.2019
    09:12

    BİST Ağustos sonu başlattığı yükselişinde 103.320'ye geldi. Üç gündür yaklaşık olarak bu direnç seviyelerinde takılmış durumda. Burası önemli bir direnç seviyesi olduğu için takılması çok doğal. Olur da geçecek olursa, 104.664 ve... Devamı »

  • 16.09.2019
    09:34

    Bugün kendi özelimizde Ankara'da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Paşkanı Putin'in katılacağı İdlib gündemli Suriye zirvesi yapılacak. Alınacak kararlar yeni göç dalgasının önlenmesi ve özellikle İdlib'deki terör ve çatışmalar a&c... Devamı »