Dirence Takıldık!

17.09.2019 09:12
  •  A 

BİST Ağustos sonu başlattığı yükselişinde 103.320'ye geldi. Üç gündür yaklaşık olarak bu direnç seviyelerinde takılmış durumda. Burası önemli bir direnç seviyesi olduğu için takılması çok doğal. Olur da geçecek olursa, 104.664 ve 105.930 diye iki ara direnci var. Ama Destek-Direnç Tablosundaki ilk kademe dirençlerini geçmesi halinde beklediğim yükselişin asıl boyutu yaklaşık 10 Bin puan civarında. Yani 113.000 ve kısmen üstü seviyeleri görmesi beklentim var. Ama öncesinde yakın dirençlerinin geçilmesi şart.

Dün takıldığı dirençlerden düzeltme sürecek olursa, 100.336 seviyesine doğru bir düzeltme de teknik olarak çok sağlıklı olur. Böylece indikatörler de alıma uygun yerlere inmiş olurlar. 

Uluslararası gelişmelerde ucuz para ve yeniden artacak likidite kararları var. Bunlar bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için uygun. İçeride faizlerin düşmesi de olumlu. Ama jeopolitik riskler, işsizlik ve bütçedeki açık sorunu ise halen sıkıntı yaratmaya devam ediyorlar.

İşte bu gelişmeler kapsamında ben olursa kısmi bir gevşeme sonrasında beklediğim yükseliş trendinin yaşanmasını bekliyorum. Ama bu beklentimi etkileyen çok sayıda etken olması nedeniyle de bu süreçte hisse bazlı ayrışmaları daha güçlü ihtimal gördüğüm için, endeksten bağımsız hareketlere odaklanmak da bu süreçte doğru bir hareket tarzı olabilir görüşündeyim.

Hepinize bol kazançlar diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 16.09.2019
    09:34

    Bugün kendi özelimizde Ankara'da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Paşkanı Putin'in katılacağı İdlib gündemli Suriye zirvesi yapılacak. Alınacak kararlar yeni göç dalgasının önlenmesi ve özellikle İdlib'deki terör ve çatışmalar a&c... Devamı »

  • 13.09.2019
    09:28

    Dün TCMB politika faizlerini 325 baz puan indirdi. Üstüne ECB de 10 baz puan indirime giderek, zaten eksi olan faizini daha da indirdi ve varlık alımlarına başlayacağını söyledi. Şimdi artık sırada 18 Eylül'de ABD FED kararı var. Bakalım oradan da bir faiz indirimi karar... Devamı »

  • 12.09.2019
    09:06

    Bugün TCMB, ECB ve FED'den faizler ile ilgili önemli kararlar ve açıklamalar duyacağız. TCMB için 300 puan civarı indirim kararı bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası ECB ve FED de aynı yönde davranırsa, tüm dünya ve gelişmekte olan ülkeler için g&u... Devamı »

  • 11.09.2019
    08:47

    Yazımı bu başlıkla paylaşıyorum. Çünkü bu gelişme bizim için oldukça pozitif etkiler yaratabilir! Evet, ABD başkanı Trump danışman kıyımlarına devam ediyor. Son olarak Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'u görevden aldığını açıkladı. Hemen ar... Devamı »

  • 10.09.2019
    09:17

    ABD ile İlişkilerdeki riskler dışında, özellikle de uluslararası finans ve faiz konusundaki gelişmeler gelişmekte olan ülkelerin üzerindeki faiz ve kur baskılarını azaltmış oldu. Olası resesyon ve büyüme sorunları nedeniyle gelişmiş ülkeler yeniden faiz indirimi ve para... Devamı »