İlk Destek Görüldü!

20.09.2019 09:43
  •  A 

BİST'in teknik düzeltmesinde ilk destek olarak 100.336 seviyesine inmesini bekliyordum. Hatta olur da bu destekte tutunamazsa altında 98.900 seviyesine kadar da inebileceğini yazmıştım. Bu yaşanırsa, teknik bir düzeltme olur, korkmaya gerek yok demiştim. Dün ilk desteğin altına da indik ama sonrasında tam da destek seviyesinde 100.338'de kapattık.

Bugün ortada bir görüntü var. Dünün tepkisi alımları da görebiliriz. 100.336 seviyesi altına inmemiz halinde beklediğim 98.900 seviyesine doğru yine satışların geldiğini de görebiliriz. BDDK'nın bankalar için batık kredi tespiti yapması ve bunları yıl sonuna kadar takibe almalarını istemesi şuan için bankalarda yazdığım nedenlerle baskı yarattı. Bence bu süreçten çıkana kadar banka dışı hisselere odaklanmak doğru olacaktır görüşüm sürüyor.

TTKOM Satılacak Mı?
              Dün seans sonuna doğru Ttkom'un LYY sahipliğindeki payların satışı için Morgan S.'yin yetkilendirildiği haberi açıklandı. Haber hissede hızlı bir alım yaşattı. Ama bu süreç hemen de sonuçlanabileceği gibi, birkaç yıl da sürebilir. Bu nedenle hemen satılacak, çağrı kaçtan gelecek falan gibi sorular ve heyacan için erken olabilir. Ama hazır bir alıcı var da gelişme bu nedenle yaşanıyorsa onu bilemem. En hızlı ve stratejik alıcı bana göre Varlık Yönetimi Şirketi tarafından alınması olurdu. Sonuçta stratejik bir şirketi yabancıya satmak ne kadar doğru olur düşünmek lazım!

Oger Telekomu Soran Yok!
              Bu arada zamanında Ttkom'un % 55'ini alıp, parasını bankalara ödeten ama yıllar içinde temettüleri kendisi alıp yurt dışına çıkarttığı yazılan Öger Telekom'u soran hiç yok! Öyle ya, eğer ttkom'un bedelini bankalar ödedi ama temettüler yurt dışına çıktı ise, açık bir dolandırıcılık sayılmaz mı ? Peki bu durum için ne yapıyoruz? Ya da bu durumun tam gerçeği nedir hiç anlatan, ya da yazan bir bürokrat var mı? Asıl böyle bir temettü çıkışı yaşandı ise, diğer yandan bunun tazmini için de birşeyler yapılıyordur umarım!

Destek-Direnç Tablomuzda olası teknik hareket beklediğim hisseleri ve olası teknik hareket kademelerini bulabilirsiniz. Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 19.09.2019
    09:08

    ABD Merkez Bankası FED politika faizlerinde 25 puanlık indirime giderek, yeni faiz aralığını %1.75 - %2.00 olarak belirledi. FED Başkanı Powell, risklere karşılık tedbiren indirime gittiklerini ve gerekmesi halinde indirimlerin devamının geleceğini söyledi. Aslında ABD'de büyü... Devamı »

  • 18.09.2019
    09:36

    Tabiki yükselişler hepimizi daha mutlu ediyor. İstiyoruz ki, hiç kesintisiz, geri gelmeden hep yükseliş olsun. Ama bu mümkün değildir. Yükseliş trendleri sürerken de ara düzeltmeler hep yaşanır. Hatta bu düzeltmelerin yaşanması teknik olarak sağlıklıdır... Devamı »

  • 17.09.2019
    09:12

    BİST Ağustos sonu başlattığı yükselişinde 103.320'ye geldi. Üç gündür yaklaşık olarak bu direnç seviyelerinde takılmış durumda. Burası önemli bir direnç seviyesi olduğu için takılması çok doğal. Olur da geçecek olursa, 104.664 ve... Devamı »

  • 16.09.2019
    09:34

    Bugün kendi özelimizde Ankara'da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Paşkanı Putin'in katılacağı İdlib gündemli Suriye zirvesi yapılacak. Alınacak kararlar yeni göç dalgasının önlenmesi ve özellikle İdlib'deki terör ve çatışmalar a&c... Devamı »

  • 13.09.2019
    09:28

    Dün TCMB politika faizlerini 325 baz puan indirdi. Üstüne ECB de 10 baz puan indirime giderek, zaten eksi olan faizini daha da indirdi ve varlık alımlarına başlayacağını söyledi. Şimdi artık sırada 18 Eylül'de ABD FED kararı var. Bakalım oradan da bir faiz indirimi karar... Devamı »