Seçimler Ülkemize Hayırlı Olsun!

01.04.2019 02:54
  •  A 

Sonuçları tam netleşmese de seçimleri tamamladık. Önemli gördüğüm Ankara CHP'ye geçmiş görünüyor. YSK son durum açıklaması yapmadığı için üç saatten fazladır(yazıya 01:30 civarı başlamıştım) İstanbul için veri gelmiyor. İstanbul'da son durum  % 48.71 Ak Parti ve % 48.65 CHP idi. Sadece 4.000 oy ile Ak Parti öndeydi. Ancak, açılan sandık oranı % 75 olan Beşiktaş'ta oyların % 73'ü CHP gözüküyor. Beşiktaş için kalan sandıklardan aynı oranda oy çıkması halinde, CHP'nin İstanbul'u da aldığını duyabiliriz. Ama tabii Beşiktaş dışında da henüz açılmayan ya da sonuçları netleşmemiş yerler var. Kesin cevap YSK'nın vereceği sonuçlarda görülecektir. Artık bu sonucu sabah öğrenmeyi düşünüyorum.

Son beklenti yazılarımda tek kayıp Ankara olursa, ya da Ankara, İstanbul birlikte kaybedilirse nasıl gelişmeler beklediğimi okuyabilirsiniz. Şu an çok uzun ve takrar yazmaya zamanım yok maalesef.

Benim İçin Sıkıntılı Bir Pazar Günü Oldu!
              Cumartesi günü İzmir Bostanlı'da bir akrabamızda kalmıştık. Pazar öğleye doğru gelen telefon ile 61 yaş civarında olan en küçük halamın yaşadıkları Ayfonkarahisar'da kalp krizi geçirip vefat ettiğini öğrendim. Cenazesi Pazartesi günü öğle namazı sonrası Didim'den kalkacakmış. Bu üzücü haber sonrası Bostanlı'dan Güzelbahçe'ye evimize geldik. Henüz bir saat geçmeden başka bir telefonda Güzelbahçe'de diğer bir arkadaşımız telefonda babasının merdivenden düşüp başını çarptığını ve kaybettiklerini ağlayarak haber verince, apar topar telaş ile yanlarına gittik. Malesef oyunu kullanıp evine dönerken, apartmanlarının merdivenlerinde düşüp başını çarpmış ve ambulans gelene kadar hayatını kaybetmiş. 

O üzüntüyü paylaşırken, bu sefer de ağbim aradı ve annemin burnunda yoğun kanama olduğunu ambulans ile hastanaye götürdüklerini söyledi. Şükür hastanede kanı durdurmuşlar. Şeker ve tansiyon normalmiş. Annem iyiyim gelme dedi ama, içim rahat etmedi. Akşam saati Didim'e yola çıktım. İyi ki de gelmişim, benden sonra da yeni bir kanama oldu. Yeniden acile gittik. Acil doktoruna göre çok korkulacak bir şey yok. O an için tansiyonu yükselmiş diyor. Allah sağlıklı ömür versin, annem 87 yaşında. Kulak-burun boğaz görsün yarın dediler acilde. Pazartesi sabah Söke'de bir arkadaşımın hastanesinde tam bir kontrol yaptıracağız. Sabah 09:30'gibi Söke'de hastanede olacağız. Umarım önemli bir şey yoktur. Eğer sorun yok ve işimiz erken biterse, yeniden Didim'e halamın cenazesine yatişmeye çalışacağım. 

Bunları size olduğu gibi anlattım. Çünkü önemli bir günde ekran başında olamayacağım. Maalesef benim için çok daha öncelikli ve önemli sorunlarla meşgul olacağım. Eğer annemde bir sıkıntı çıkmazsa, sanırım Pazartesi gecesi İzmir'e dönerim. Salı günü de aranızda olurum.

Borsa için yapacak bir şey yok. Seçim sonuçlarının nasıl yansıyacağını bir iki gün içinde net görürüz. Cumhur İttifakı ülke genelinde % 52 üzerinde oy aldığı için ve en çok belediyeyi kazandığı için Ak Parti kazandım diyecektir. CHP şuan Ankara'yı Ak Parti'den aldığı için, eğer sonrasında İstanbul'u da alırsa büyük şehirleri aldım diye ben kazandım diyecektir. MHP büyük şehir ve ilçelerde aldığı belediyeler nedeniyle ben kazandım diyecektir. İyi Parti belediyemiz yok ama oyumuz MHP'den daha yüksek diye ben de kazandım diyecektir. Bu bizim ülkemizin seçimler sonrası tablosu maalesef. Nasıl oluyorsa herkes kazanmış oluyor. Ama yansıması ne olur yaşayıp göreceğiz. Salı günü yaşananlara göre beklenti yazımda son durum hakkındaki görüşümü yazarım. 

Borsa yükselirse zaten sizler için sorun yok. Ama sonuçları olumsuz karşılayan bir borsa olursa, geri çekilip suların durulmasını beklemek en doğrusu olacaktır. 

Şuan saat 02:55 itibarıyla hepinize iyi bir pazartesi diliyorum.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 29.03.2019
    08:57

    Geçen cumadan başlayan döviz atağı nedeniyle yaşanan swap savaşı yüzünden, borsada seçimlerden sonra beklediğim düşüşleri bu hafta yaşamış olduk. Tüm Türk varlıklarında TL yaratma ve ne oluyor Türkiye'de endişesi ile sert satışlar yaşandı. Um... Devamı »

  • 28.03.2019
    09:43

    Geçen cuma yaşanan 5.85'i gören ani Dolar kuru artışı sonrası, tam da seçimlere giderken geçen yıl yaşanan kur krizi gibi bir süreç yaşamamak için ciddi bir swap savaşı yaşanıyor. Ama hemen belirteyim ki, dün % 1.300'leri görmüş ola... Devamı »

  • 27.03.2019
    09:20

    Yazımın içeriğine geçmeden öncelikle tam bilmeyenler için çok sorulan swap konusunu kısaca izah ederek başlamak istiyorum. Parası olanların istediği diğer bir paraya yatırım yapması serbesttir. Ne kadar paranız varsa o kadar diğer paralardan alabilirsiniz. Ama p... Devamı »

  • 26.03.2019
    09:14

    Türkiye'de yaşadığımız için doğal olarak BIST hisselerine ve Türkiye'deki kur ve faizlere odaklanmış durumdayız. Bu nedenle de BIST, kurlarımız ve BIST hisselerinin tekniklerine daha yoğun bakıyoruz. Lakin tüm bu saydıklarım yurt dışı gelişmelerden de etkilenen alanlar.... Devamı »

  • 25.03.2019
    09:17

    Seçim öncesi son haftaya girdik. Oldukça dalgalı bir hafta yaşanabilir. Bunun ilk izlerini cuma günü gördük. Birden bire kurlarda yaşanan atak sonrası BİST de ciddi kayıplar yaşadı. Kur atağı bir çok gelişmekte olan ülkede aynı anda görüld... Devamı »