Enflasyon Verisi Açıklanacak!

04.02.2019 08:52
  •  A 

10:00'da Ocak aylık ve yıllık ÜFE-TEFE verisi açıklanacak. Çıkacak veri TCMB faizlerinin inmesi için katkı yapabilir. Ama TCMB'nın seçimler öncesinde faiz indirimi yapmaması daha uygun olur görüşündeyim. Bu arada ABD'den cuma günü gelen tarım dışı istihdam verisi oldukça yüksek geldi. ABD'de işler karışık. FED bu rakamlara bakarak faiz artışını askıya alması gerçekten de karışık bir durum.

Neyse, kısa bir yazı ile haftaya başlamak istiyorum. Teknik dirençlerde olduğumuz için hisse bazlı yükseliş tepkileri olabilir ama endeks olarak kar satışları derinleşebilir. Dikkatli olmakta yarar var. Elindeki hissesini satmış olanlar, ille de hemen ne alayım diye aramaya başlamasınlar. Eğer kar satışları başladı ise, kısmı bir düzeltme olsun, stochasticler alım seviyelerine insin ondan sonra hisse bazında uygun birşeyler var mı diye bakmak doğru olabilir. Sattığınız gibi hemen ne alayım psikolojisi bütün kar satışlarına yakalanmanıza neden olur.

Hepinize iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 01.02.2019
    08:53

    Yıl sonu bilançoları bağımsız denetici kontrolüne girdiği için gecikmeli gelen bilançolardır. Genelde bilançolar açıklandıktan sonra borsalarda bir rehavet oluşur. Lakin yıl sonu bilançolarında bu durum tam olmaz. Çünkü hemen arkasından... Devamı »

  • 31.01.2019
    09:14

    TCMB enflasyon raporunda enflasyon beklentisinde iyileştirme açıkladı. FED de aynı şekilde dünya genelinde büyümelerde yavaşlama risklerine dikkat çekerek, önümüzdeki faiz artışlarında sabırlı olmak gerektiğini söyleyip, yeniden faiz indirimi sür... Devamı »

  • 30.01.2019
    09:21

    Günaydın. Sanırım bu hayretimin BİST'deki güçlü alımlara olduğunu söylememe gerek yoktur. Normalde, 100.000 üzerinde realize riskleri ile birlikte dünkü kapanış seviyeleri hatta 106 Bin üzerindeki endeks seviyelerine bir süredir destek-dire... Devamı »

  • 29.01.2019
    09:39

    ABD dün Venezuela hükümetine yeni bir yaptırım kararı aldı. Venezuela'nın devlete ait olan petrol şirketi PDVSA'nın ABD'de bulunan 7 Milyar dolarlık malvarlıklarına el konuldu. Gerekçe Maduro'nun bu varlıkları talan etmesine mani olmak. Bunu basın karşışında a&c... Devamı »

  • 28.01.2019
    08:59

    Aynı kelime olmasın diye kelime canbazlığı yaptım gördüğünüz gibi. Yoksa Bir önceki yazımın başlığı da ''Pozitif Algılar Sürüyor!'' idi :) Evet sadece bizde değil, tüm gelişmekte olan ülkelerde risk iştahı sürüyor ve piyasalarına... Devamı »