Risk İştahı Devam Ediyor!

28.01.2019 08:59
  •  A 

Aynı kelime olmasın diye kelime canbazlığı yaptım gördüğünüz gibi. Yoksa Bir önceki yazımın başlığı da ''Pozitif Algılar Sürüyor!'' idi :) Evet sadece bizde değil, tüm gelişmekte olan ülkelerde risk iştahı sürüyor ve piyasalarına para girişleri devam ediyor. 

BİST'in tekniklerine bakınca bankalar da dahil yükselişin devamı gelebilir görüntüleri var. Destek-Direnç Tablosunda olası daha üst seviyeleri görebilirsiniz. Lakin sakın temkini de elden bırakmayın lütfen. Çünkü ciddi derecede aşırı alım bölgesinde durmaya devam ediyoruz. Yani direnç seviyelerindeyiz. O nedenle her an teknik bir düzeltme riski ile karşı karşıya kalabiliriz. Ama direnç riski var diyerek uzak da durmamız doğru değil. Çünkü direnç seviyesinden çıkmadan da yükseliş bu şekilde bir süre daha devam edebilir. Nakite dönüp de beklerseniz olası yükselişi de kaçırmış olursunuz. 

Kısacası temkini ama hisse bazlı yükseliş hareketlerinin yine de olacağı bir hafta olmasını bekliyorum. Lakin dış piyasalarda satıcılı görüntüler hakim olduğu için BİST olarak kısmi satıcılı başlayabiliriz.

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.01.2019
    09:09

    BİST ve hisseler olarak pozitif ayrışmamız sürüyor. BİST 100 Bin direncini kırdı ve yoluna devam etmeyi sürdürüyor. Bunu yaparken endeks olarak yükselmek istediğimizde öncülük bankalarla gerçekleşiyor. Ama endeks olarak sanki yerindeymişiz gibi dur... Devamı »

  • 24.01.2019
    09:23

    100 Bin kırılır mı, kırılmaz mı derken, BIST 100.141 seviyesinden kapanış yaptı. Şimdi soru 100 Bin üzerinde kalacak mı, kalmayacak mı. Stochasticlere bakınca aşırı alım yani direnç bölgesinde bulunan BIST, 100.807 direncini de kıracak olursa, bir anda aradaki sıralı dirençle... Devamı »

  • 23.01.2019
    09:15

    03/12/2018 tarihinde ''BİST Bir Üst Dirence Gidebilir!'' başlıklı bir yazımda BİST'in 99.553 civarındaki bir üst direncine yönelebileceği beklentimi yazmıştım. Ama maalesef sonraki yaşanan gelişmeler nedeniyle yine dirence takılmıştık. O dönem de banka hissele... Devamı »

  • 22.01.2019
    09:08

    Yükselişler yaşanırken bunu normal görüp, düşüş görünce hemen neden düştük soruları aklımıza gelir! Bu durum zirvelerini kıran borsa için de, zirvelerine göre düştüğü yerden toparlanmak isteyen borsa için de böyledir... Devamı »

  • 21.01.2019
    08:39

    Sadece BİST değil, aynı şekilde Almanya Dax ve ABD borsaları da benzer borsa iştahlarını gösteriyorlar. Kısacası dünya genelinde bir borsa yükselişi yaşıyoruz. Hatta teknik dirençlere gelinmesine, stochasticlerin aşırı alım(yani direnç) seviyelerinde olmalarına rağmen, b... Devamı »