Pozitif Algılar Sürüyor!

25.01.2019 09:09
  •  A 

BİST ve hisseler olarak pozitif ayrışmamız sürüyor. BİST 100 Bin direncini kırdı ve yoluna devam etmeyi sürdürüyor. Bunu yaparken endeks olarak yükselmek istediğimizde öncülük bankalarla gerçekleşiyor. Ama endeks olarak sanki yerindeymişiz gibi durduğumuz zamanlarda da hisse bazlı çok daha sert yükselişler yaşandığını görüyoruz. Endekse etkileri çok olmadığı için belki bu durum bir çok hissede gözden kaçıyor ama hisseler endeksin yükselişi ile arada kalan açıklarını tamamlamaya başladılar.

İki gün evvel paylaştığım beklenti yazımda bilançolarına göre iskontolu kaldığını düşündüğüm birçok hissenin adını paylaşmıştım. Bir çoğu kırpır kıpır olmayı sürdürüyorlar. Sizlere tavsiyem seçimler öncesi endeks ve hisse fiyat dengesine bakın. Altta kalan hisselerde açık kapama yönünde yükselişler yaşanmasını bekliyorum. Tabii ki bire bir olmaz, bazılarında fazla, bazılarında eksik kalabilir. Ama algılar olumlu yönde sürdüğü için şimdilik alımlar sürüyor. 

Olağanüstü yapılan Merkez Bankası genel kurulunda 20 Milyar Dolar civarında olması beklenen kar rakamı 37 Milyar Dolar'ın üzerinde çıktı. Nisan'da hazineye devri yapılacakken, bu devir öne çekildi. Böyle olunca yaklaşık şubat ve Mart hazine ödemelerinin kaynakları bulunmuş oldu. Bu nedenle de tahvil ve döviz kurlarındaki baskı azalmış durumda. Sanırım biraz da bunun etkisi ile bu yükselişi yaşıyoruz.

Biz yine dünkü yazımda dikkat çektiğim gibi teknik dirençleri takip ederek temkinli duruşa devam edelim. Ama dirençlerini kıran bir çok hissenin mayıs zirvelerine doğru hareketleri sürebilir. 

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 24.01.2019
    09:23

    100 Bin kırılır mı, kırılmaz mı derken, BIST 100.141 seviyesinden kapanış yaptı. Şimdi soru 100 Bin üzerinde kalacak mı, kalmayacak mı. Stochasticlere bakınca aşırı alım yani direnç bölgesinde bulunan BIST, 100.807 direncini de kıracak olursa, bir anda aradaki sıralı dirençle... Devamı »

  • 23.01.2019
    09:15

    03/12/2018 tarihinde ''BİST Bir Üst Dirence Gidebilir!'' başlıklı bir yazımda BİST'in 99.553 civarındaki bir üst direncine yönelebileceği beklentimi yazmıştım. Ama maalesef sonraki yaşanan gelişmeler nedeniyle yine dirence takılmıştık. O dönem de banka hissele... Devamı »

  • 22.01.2019
    09:08

    Yükselişler yaşanırken bunu normal görüp, düşüş görünce hemen neden düştük soruları aklımıza gelir! Bu durum zirvelerini kıran borsa için de, zirvelerine göre düştüğü yerden toparlanmak isteyen borsa için de böyledir... Devamı »

  • 21.01.2019
    08:39

    Sadece BİST değil, aynı şekilde Almanya Dax ve ABD borsaları da benzer borsa iştahlarını gösteriyorlar. Kısacası dünya genelinde bir borsa yükselişi yaşıyoruz. Hatta teknik dirençlere gelinmesine, stochasticlerin aşırı alım(yani direnç) seviyelerinde olmalarına rağmen, b... Devamı »

  • 18.01.2019
    09:06

    Bankalarda bir anda yaşanan sert yükseliş herkese bu soruyu sordurup, cevabın merak edilmesine neden oluyor. Hatta yine genel beklentinin TCMB'nın faizlerde değişlik yapmaması olmasına rağmen, beklentiye paralel karar açıklanınca bankalardaki yükseliş şaşırtıcı olmuş gör&uu... Devamı »