Gelişmeler Piyasaları Destekliyor!

31.01.2019 09:14
  •  A 

TCMB enflasyon raporunda enflasyon beklentisinde iyileştirme açıkladı. FED de aynı şekilde dünya genelinde büyümelerde yavaşlama risklerine dikkat çekerek, önümüzdeki faiz artışlarında sabırlı olmak gerektiğini söyleyip, yeniden faiz indirimi sürecine yeşil ışık yaktı.  Gelişmeler kurları aşağı baskılarken, ons altında yükselişi desteklemiş oldu.

Doğal olarak faiz artışlarına ara verilirse, ya da yeniden faiz indirimlerine başlanacak gibi bir ihtimal ortaya çıkarsa, bu durum gelişmekte olan piyasalara ve borsalara yarıyor. BİST bu durumdan son dönem en çok yararlanmış borsa, ya da borsaların başında diyebiliriz. ABD-Çin görüşmeleri de başlayacağı için, oradan da uzlaşma haberi çıkarsa yeni yılda yüzlerimiz gülmeye devam edebilir.

Sizler yine de algıların çok iyi olduğu, endeksin çok daha yukarı seviyelere gideceği ortamlarda da ara teknik düzeltmelerin her zaman olacağını bilin. Ama şimdilik hisse bazlı yükselişlerin sürmesini bekliyorum. Yani bilançolar biterken karları açıklananlarda kısmi kar realizasyonları olabilir ama, zaten son açıkladığı karına göre iskontolu olan ve üstüne yeni gelecek bilançosunda da ekstra kar artışı sağlayan hisseler ise, sert yükselişler vermeye devam edeceklerdir. Bu nedenle açık öngörülerimizde çok sayıda olan aynı hisselere dikkat ediniz. Bilanço karlarında yıl sonu rakamları da artarak gelirse, sise'nin yaptığı gibi benzer birçok hissede sert yükselişler görebiliriz.

Aman tahtaya vurun ki, nazar değmesin. Bize son yılların en büyük sıkıntısını yaşattılar Mayıs ayından beri. Bir an önce beklentilerimize gelelim ve hatta geçelim ki, bu sıkıntılarımız telafi olsun.

Hepinize bol kazançlı bir gün dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 30.01.2019
    09:21

    Günaydın. Sanırım bu hayretimin BİST'deki güçlü alımlara olduğunu söylememe gerek yoktur. Normalde, 100.000 üzerinde realize riskleri ile birlikte dünkü kapanış seviyeleri hatta 106 Bin üzerindeki endeks seviyelerine bir süredir destek-dire... Devamı »

  • 29.01.2019
    09:39

    ABD dün Venezuela hükümetine yeni bir yaptırım kararı aldı. Venezuela'nın devlete ait olan petrol şirketi PDVSA'nın ABD'de bulunan 7 Milyar dolarlık malvarlıklarına el konuldu. Gerekçe Maduro'nun bu varlıkları talan etmesine mani olmak. Bunu basın karşışında a&c... Devamı »

  • 28.01.2019
    08:59

    Aynı kelime olmasın diye kelime canbazlığı yaptım gördüğünüz gibi. Yoksa Bir önceki yazımın başlığı da ''Pozitif Algılar Sürüyor!'' idi :) Evet sadece bizde değil, tüm gelişmekte olan ülkelerde risk iştahı sürüyor ve piyasalarına... Devamı »

  • 25.01.2019
    09:09

    BİST ve hisseler olarak pozitif ayrışmamız sürüyor. BİST 100 Bin direncini kırdı ve yoluna devam etmeyi sürdürüyor. Bunu yaparken endeks olarak yükselmek istediğimizde öncülük bankalarla gerçekleşiyor. Ama endeks olarak sanki yerindeymişiz gibi dur... Devamı »

  • 24.01.2019
    09:23

    100 Bin kırılır mı, kırılmaz mı derken, BIST 100.141 seviyesinden kapanış yaptı. Şimdi soru 100 Bin üzerinde kalacak mı, kalmayacak mı. Stochasticlere bakınca aşırı alım yani direnç bölgesinde bulunan BIST, 100.807 direncini de kıracak olursa, bir anda aradaki sıralı dirençle... Devamı »