Bilançolar İyi Geliyor!

26.10.2018 09:22
  •  A 

Açıklanan bankaların, eregl, trkcm, anacm, tekfn, soda'nın karları gayet iyi geldi. Hatta soda'nın karı iyi ötesi. Bu bilanço ile hepsi çok ciddi iskontolar içeriyorlar. Açık öngörülerden celha'nın karı geçen yıl aynı dönemin üzerinde fakat, altı aylık bilançoya göre düşmüş. Hissedeki baskının nedeni belli oldu. Son dönem yüksek kar beklentisi olan hisselerde de ciddi satışlar olmuştu. Bu nedenle misal soda gibi altı aylık karına göre bile fiyatı iskontolu olan, dokuz aylık bilanço karına göre ise çok daha yüksek iskonto içeren hisseler ile, son dönem benzer düşüş göstermiş karına göre aynı iskontoları içermeyen diğer hisseler değişim yapılabilir. Tabi bunlara siz karar vereceksiniz. Ben sadece gelen karı nedeniyle soda'yı en potansiyel hisselerin başında gördüğümü belirtmek için görüşümü belirtiyorum. 

Son dönem en yüksek satış gören hisselerden Eregl, bana göre geçen yıla göre gayet iyi bir bilanço açıklamış. Sadece piyasada biraz daha yüksek kar beklentisi vardı. Bu beklentinin kısmen altında kaldı diye ne düşünülür bilemiyorum. Ama ben açıklanan bilanço karındaki dönemsel ve yıl kıyaslamalı artışları oldukça iyi buldum. İskontolu görüşümü koruyorum. 

Tekfen de gayet iyi bir kar açıklamış. Pozitif yansıyacaktır. Ama tüm karlar içinden en iyileri öncelikle soda ve devamında camlar diye düşünüyorum. İçerdikleri iskontolar açısından bu görüşteyim.

Dış Borsa Baskıları Sürüyor!
              Ancak gelişmiş ülke borsalarındaki satış baskıları sürüyor. Yani bazı hisselerde pozitif ayrışmalar yaşayabiliriz ama dış borsa satışları sürecek olursa, yabancı fonlardan paralel satışlar yine görülebilir. Benim için olası satışlar bahsini geçtiğimiz hisselerde yaşanması halinde iskontolarını daha da arttıracaktır. Nakit olanlar bunu alım fırsatı olarak kullanabilirler. İlgili hisseleri olanlar ise, hisselerinin bilanço ederlerine göre iskontolu olduklarını bilip, panik yapmalarına gerek yok diye düşünüyorum.

TCMB Faizlere Dokunmadı!
              Beklediğim de buydu. Faiz değiştirmemekle doğru yaptığı görüşündeyim. Ki, faiz kararından sonra döviz kurlarında düşüş görülmesi de bunu destekliyor. 

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.10.2018
    09:09

    Arkadaşlar borsalar durulmuyor. Sadece BİST değil, neredeyse tüm dünya borsaları tutunamıyor ve satışlar sürmeye devam ediyor. Dün yine özellikle dünya borsalarında sert satışların arttığını gördük. Dowj. günü % -2.41 kayıpla kapattı. Almanya Dax % -... Devamı »

  • 24.10.2018
    09:39

    Bugün Borsaanalizci İzmir Buluşması Günü! Değerli Arkadaşlar, Bugün; Saat ; 19:00-22:00 arası, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi - Bayraklı/İzmir adresinde tüm katılımcılar için ücretsiz olarak düzenlediğimiz İzmir Buluşması g&... Devamı »

  • 23.10.2018
    12:18

    70 dk. evvel trombosit bağışı için kızılaya gittim. Trombosit seviyem düşük diye veremedim ama ben de kan bağışı yapayım dedim. Giderken de endeks eksi idi ama 300 puan civarında eksi idi. Döndüğümde yine yeni bir gündem ve yeni bir kriz başladığını görü... Devamı »

  • 23.10.2018
    09:31

    Bu nasıl bir dönemdir bir türlü huzurlu bir süreci şöyle kesintisiz uzun bir süre yaşayamıyoruz. İlle de gerilim yaratacak yeni bir gündem çıkartacağız. Zaten ekonomide çok ciddi bir daralma ve kriz yaşıyoruz. Gerçi iktidar ülkede kriz yok... Devamı »

  • 22.10.2018
    09:15

    25 Ekim Perşembe TCMB faiz toplantısı var. Ben TCMB'nın faiz artışı yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Kurlarda geri gelme yaşanıyor olduğu için yeni bir faiz artışına gerek yok. Bu nedenle perşembe günü faiz artışı kararı çıkmaz diye düşün&u... Devamı »