Şimdi de İttifak Krizi Mi Başlıyor?

23.10.2018 12:18
  •  A 

70 dk. evvel trombosit bağışı için kızılaya gittim. Trombosit seviyem düşük diye veremedim ama ben de kan bağışı yapayım dedim. Giderken de endeks eksi idi ama 300 puan civarında eksi idi. Döndüğümde yine yeni bir gündem ve yeni bir kriz başladığını görüyorum. Anlaşılan önümüzdeki seçimler yine gerilimli geçecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin karşılıklı açıklamaları sonrasında, az önce Devlet Bahçeli,''İttifak arayışımız kalmadı, işin tadı kaçtı!'' diye açıklama yapınca, Ak Parti ve MHP arasındaki olası yerel seçim ittifakı sona ermiş gözüküyor. 

Şimdi önemli olan şu; acaba cumhur ittifakı da bitti mi, bitmedi mi? Henüz bunun cevabı için erken. İki lider hızlandırılmış görüşmelerle arayı yeniden ısıtacak olurlarsa meclis boyutunda süren cumhur ittifakı yine sürebilir. Ama eğer tam manası ile tüm ittifaklar bitecek olursa, o zaman meclis çalışmaları da sıkıntılı bir boyuta girecektir. Çünkü Ak Parti meclis genel kurulunda tek başına yeterli çoğunluğa sahip değil.

Kısacası yeni bir ittifak krizi başlıyor gibi ama yine de cumhurbaşkanından gelecek açıklamaları duyup, ona göre karar vermek doğru olur.

Borsa bu gelişmeye satışlarla karşılık vermiş durumda. Döviz kurları da sert yükseliş yaşamış. Maalesef artık çok yıldır siyasetin yarattığı gündemlerden bir türlü çıkamayan bir ülke olduk. Böyle olunca da ne desek boş olan bir dönem içinden çıkamıyoruz. Gündemler tüm kararları, beklentileri bir anda değiştirebiliyor.

Umarım ülkemiz için hayırlı olacak olan gelişmeler yaşanır demekle yetineyim. Anlaşılan o ki, zaten unuttuğunuz elinizdeki hisseleri bir süre daha unutmak durumunda kalacaksınız. Çünkü yine siyaset ön planda olan günlere giriyoruz. Hisse fiyatlamalarında bilanço ve eder değerlerden ziyade bu gelişmelerin baskıları daha etken olacaktır.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.10.2018
    09:31

    Bu nasıl bir dönemdir bir türlü huzurlu bir süreci şöyle kesintisiz uzun bir süre yaşayamıyoruz. İlle de gerilim yaratacak yeni bir gündem çıkartacağız. Zaten ekonomide çok ciddi bir daralma ve kriz yaşıyoruz. Gerçi iktidar ülkede kriz yok... Devamı »

  • 22.10.2018
    09:15

    25 Ekim Perşembe TCMB faiz toplantısı var. Ben TCMB'nın faiz artışı yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Kurlarda geri gelme yaşanıyor olduğu için yeni bir faiz artışına gerek yok. Bu nedenle perşembe günü faiz artışı kararı çıkmaz diye düşün&u... Devamı »

  • 19.10.2018
    09:27

    BİST 100.800 direncini görecek mi, görürse bu sefer kıracak mı derken, 100.000'i görmeden satışlar geldi. Bu satışların ana kaynağı yabancı fonlar kaynaklı. Ekim başından bu yana ABD ve AB borsalarındaki satışlar sürüyor. 11 Ekim'deki düştüğü yerd... Devamı »

  • 18.10.2018
    08:57

    TCMB'nın sert faiz artışı, bankaların sendikasyonlara başlaması, YEP falan derken, rahip serbest kalınca ABD ile ilişkilerde olumlu gelişmeler kurlardaki düşüşleri hızlandırmış durumda. Hakan Atilla'nın iadesi, İran ambargosunda Türkiye'ye muafiyetler sağlanması, Halkbank ... Devamı »

  • 17.10.2018
    12:18

    Arkadaşlar, Borsaanalizci İzmir Buluşmasına ankette katılacağını bildirenler ile iletişim formu ile ad-soyad ve tlf.bilgisi verenler arasında çok ciddi fark var. Katılımcı sayısının salon düzenlemesi için önemi nedeniyle, katılmayı düşünen misafirler... Devamı »