Zor Bir Hafta Başlıyor!

02.07.2018 09:19
  •  A 

Yarın enflasyon verisi gelecek. En yüksek enflasyon rakamlarına şahit olabiliriz.

Yurt dışında ticaret savaşlarının etkileri sürüyor. ABD endeksleri için 28 Haziran Perşembe günü beklenti yazımda ve Destek-Direnç Tablosunda dikkat çektiğim destekler teknik olarak çok önemli. Perşembe ve cuma günü ilgili desteklerden tepki alımları gelmesine rağmen, sonradan yeniden satışların geldiğini görüyoruz. İlgili desteklerde yeniden tepki alımları gelebilir ama, alım gelmez ve destekler kırılacak olursa, satışlar artacaktır. ABD endekslerinde desteklerin kırılması halinde gelişmekte olan ülke borsa endeksleri de satış baskısı yaşayabilir. 

Geçen hafta döviz kurlarında gevşeme yaşıyorduk. Ama bugün haftaya kısmi bir yükseliş tepkisi ile başladığımız görülüyor. Dolar için 4.6570, Euro için de 5.4239 yakın ve önemli dirençler. Bu seviyelerin geçilmesi halinde BİST'de satışlar artabilir. Bu nedenle ilgili dirençler önemli. Umarım bu dirençler görülmez ya da geçilmez.

Sistem Geçişleri Başlıyor!
              Parlamenter sitemden yeni sisteme geçiş için düzenleyici kararnameler çıkmaya başlıyor. Bu hafta yıllardır alışık olduğumuz başbakan, bakanlar kurulu tabirlerinin kaldırıldığını duyacağız. Benzer daha bir çok düzenleme için kararnameler çıkarılacak.

Ekonomi Kadroları Çok Önemli!
              En başından beri belirtiyorum, en merak edilen konu yeni ekonomi kadroları olacaktır. Kimler ekonominin başına getirilecek ve ekonomi - finans için ne gibi kararlar alınacak bunlar piyasalar için çok önemli olacaktır. Adı geçen uluslar arası da ilgi uyandıracak Prof.Daron Acemoğlu ve Ali Babacan adları ekonomi için geçiyor. Bu isimleri açıklanacak ekonomi kadrolarında görecek miyiz, yoksa çok daha başka isimler mi olacak merak konusu. Ama açıklamalara göre en öncelikli konunun ekonomi olacağı ifade edildiğine göre, uluslar arası heyecan yaratacak bir isim gerçekten de olumlu bir etki yaratır. 

İşte tüm bunları bu hafta içinde, ya da sonu gibi duymaya başlayacağız. Şimdilik uluslar arası borsalardaki satış baskıları ve yarın açıklanacak enflasyon verilerinde % 14'leri test etme riskimiz nedeniyle haftaya satış ağırlıklı bir başlangıç yapabiliriz. Kısacası kritik bir haftaya giriyoruz. Haftanın ilk yarısı negatif, ikinci yarısı daha pozitif olabilir diye düşünüyorum.

Hepinize iyi bir hafta dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 29.06.2018
    13:46

    Değerli Arkadaşlar, Gold Üyelik ücretlerimizde 9 Temmuz tarihi itibarıyla kısmi artışlar yapılacaktır. Bu nedenle sizlerle öncesinde bu bilgiyi paylaşmak istedim. Henüz süresi dolmamış tüm mevcut gold üyelerimiz, sonraki üyelik yenilemel... Devamı »

  • 29.06.2018
    08:59

    Dün dikkat çektiğim gelişmiş ülke borsaları tam desteklerinden yukarı tepkiler verdiler. Bugün kurlarda düşüş yaşandığını görüyoruz. Yabancıların hisse alımları artmaya başladı. AB, Türkiye'ye 3 Milyar Euro mülteci yardımını onayladı. NATO'... Devamı »

  • 28.06.2018
    09:09

    ABD başkanı Trump Çin ve AB de dahil ciddi bir ticaret savaşı başlattı ve bunda da ısrarlı görülüyor. Bu yetmiyor gibi, bizi çok etkileyecek bir adım daha atarak, müttefiklerini İran'dan petrol alımını durdurun diye uyardı. Bu uyarıyı ilk yaptığı zaman AB biz ta... Devamı »

  • 27.06.2018
    09:11

    Tabii ki önemli. Ama bundan çok daha önemlisi, her kim yeni kabinede olursa olsun, doğru bildikleri konusunda rahat uygulama imkanı bulacaklar mı sorusunda yatıyor. Yoksa daha öncesinde de sayın Babacan ve sayın Şimşek, özellikle yabancı fonlar ve iç piyasa tarafınd... Devamı »

  • 26.06.2018
    09:28

    Gapler Çok Hızlı Kapandı! İktidar seçimlerden her iki sandıktan da galip ayrılınca, iktidar açısından istikrar korunacak, yeni bir seçime gerek kalmayacak düşüncesi ile teknik olarak adına gap denen boşluklar bırakarak güne başlamıştık. Ende... Devamı »