Yeni Kabinede Kimler Olacağı Önemli Mi?

27.06.2018 09:11
  •  A 

Tabii ki önemli. Ama bundan çok daha önemlisi, her kim yeni kabinede olursa olsun, doğru bildikleri konusunda rahat uygulama imkanı bulacaklar mı sorusunda yatıyor. Yoksa daha öncesinde de sayın Babacan ve sayın Şimşek, özellikle yabancı fonlar ve iç piyasa tarafından gayet sevilen kişilerdi. Lakin bazı uygulamalarında ve görüşlerinde cumhurbaşkanımız ile ters düşünce, görüşlerini uygulama imkanı bulamadılar. 

Bu konuda yapılan açıklamalara göre siyasetin dışında profesyonellerin de olduğu bir kabine oluşturulacağı ifade ediliyor. İşte bu konu gerçekten de heyecan verici bir gelişme. Zaten başkanlık sisteminin savunduğum güzelliklerinden biri de bu. Siyasetin içinde olmayan profesyoneller devlete hizmet imkanı bulabiliyorlar. 

Eğer gerçekten de kendi alanında yüksek liyakat ve toplum genelinde de itibarı yüksek kişilerle bir kabine oluşturulur ve en azından uygulamalarının yanlış olduğu görülmeden hareketleri sınırlanmaz ise, bu durum Türkiye için başlı başına yeni bir hikaye olur. Bir anda içeride ve dışarıda pozitif bir etki yaratabilirler. Ama piyasalarla kavga ederek politikalarını kabul ettirmeye çalışanlardan kabine oluşacak olursa, işte o zaman değişen hiç bir şey olmayacağı gibi, daha da kötü günlere doğru sürüklenmeye başlarız.

Tam bir bıçak sırtındayız. Doğru adımlar ile gayet iyi günlere koşar adım gidebileceğimiz gibi, yanlışlarda ısrar halinde ise her alanda olumsuzlukları daha da arttırabiliriz.

Trump Yasakları Risk Yaratıyor!
              Trump'ın bazı Müslüman ülkelere seyahat yasağını yüksek mahkeme de kabul etti ve yasak başladı. Umarım bu yasak farklı bir nedenlerle bir gün bizi de kapsamı içine almaz. Yoksa çok ciddi bir sorun olur bizim için.

Trump vergileri nedeniyle biz de ABD'nin Otomotiv, viski vb. ürünlerine çok ciddi ek vergiler getirdik. Bu tarz ek karşılıklı vergiler nedeniyle, özellikle bu alandaki mümesiller ciddi ticari sıkıntılar yaşayacaklardır. Ama Türkiye'de üretim yapanlarda sorun olacağını düşünmüyorum.

BİST Dalgalı Olacaktır!
              Yeni seçilen başkan ve millet vekilleri yemin edip, yeni kabine oluşana kadar BİST'de dalgalanma görebiliriz. Özellikle yeni kabine açıklandıktan sonra ise, kabinedeki isimlere ve politikalarına göre yön bulmuş olacağız. Şimdilik tekniklerinde uygun gördüğüm hisselerde paylaşım yapmaya başladım. Seçim süreci yüzünden izlemede kalmaktan iyice sıkıldım. Paslanmaktan korkuyorum:)

Hepinize bol kazançlar.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.06.2018
    09:28

    Gapler Çok Hızlı Kapandı! İktidar seçimlerden her iki sandıktan da galip ayrılınca, iktidar açısından istikrar korunacak, yeni bir seçime gerek kalmayacak düşüncesi ile teknik olarak adına gap denen boşluklar bırakarak güne başlamıştık. Ende... Devamı »

  • 25.06.2018
    09:00

    Erken seçim kararının alınması ile birlikte ülke gündemini meşgul eden seçimler ilk turda bitmiş oldu. Ülkemiz için hayırlı olur inşallah. Ülkenin çok sayıda çözülmesi gereken sorunları var. Artık bir an önce seçim ve s... Devamı »

  • 22.06.2018
    09:11

    Haftanın son günündeyiz. Pazar günü ülkemiz için çok önemli bir seçim için oy kullanacağız. Umarım sonuçlardan sonra ülkemiz için yeni bir erken seçim şartı daha ortaya çıkmaz. Artık yapılması gereken o kadar ... Devamı »

  • 21.06.2018
    09:04

    Maalesef faizlerde yaşanan 500 baz puanlık artış tüm faizlere yansıdığı için, tüketim, konut, otomotiv, elektronik, beyaz eşya dahil çok sayıda alandaki hem yatırım kredi, hem de tüketim kredi faizlerini yukarı çekti. Aynı şekilde doğal olarak mevduat faizleri de ... Devamı »

  • 20.06.2018
    09:20

    Seçimlere artık çok az kaldı. Hiç beklenmeyen bir anda alınan erken seçim kararı gibi, ittifak ile seçime gidilmesi kararı da piyasalar üzerinde ciddi etkiler yarattı. Fiyatlar şirketlerin mevcut bilançolarına ya da olası gelecek bilançolarına g&... Devamı »