Seçim Gerektirmeyen Bir Seçim Olsun!

22.06.2018 09:11
  •  A 

Haftanın son günündeyiz. Pazar günü ülkemiz için çok önemli bir seçim için oy kullanacağız. Umarım sonuçlardan sonra ülkemiz için yeni bir erken seçim şartı daha ortaya çıkmaz. Artık yapılması gereken o kadar çok işimiz var ki, seçimlerle vakit kaybetmeden bir an önce bu sorunlara odaklanıp, ülkemizi bekleyen çok çetrefilli meseleleri gecikmeden çözmemiz gerekiyor. Yoksa yine bir seçim diyecek olursak, ekonominin buna olumsuz tepki vermesini beklerim.

Ülkemiz için adil, güvenli ve hayırlı bir seçim olmasını dilerim. Seçim öncesi bu son günde, dün de dediğim gibi gördüğüm tekniklere göre haftayı yükseliş ile tamamlamayı bekliyorum.

Kandilde Neler Oluyor?
              Seçim işlerine boğulduk Kandil konusunu atladık. Bir kaç satır ile bu konuya değinmek istiyorum. 

Seçime yönelik bir hamle oldu sözlerini hiç dikkate almıyorum. Hangi nedenle yapıldıysa yapılsın, Kandil ve benzeri diğer terör kamplarının vurulması, bu kamplara girilmesi Türkiye'nin bekası için çok gecikmiş ama çok doğru bir müdahaledir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti varlığını güvence altında tutmak için, sınır ötesinde topraklarımızı parçalamaya ve sınırlarımız içinde her türlü terör ile huzuru kaçırmaya yönelik yapılanma içinde olan tüm terör unsurlarını hiç gecikmeden yok etme hakkına sahiptir ve bunu da her şartta, her ortamda yapmalıdır.

Barış Süreci'nin sekteye uğramasında en büyük hata HDP'li siyasilere aitti. Süreç esnasında aldıkları yüksek oy sonrası, toplumla kaynaşmak, devlet bütünlüğü içinde eşit hakları savunmak yerine, hemen akabinde özerklik, eş başkanlık, bölünme, terörist başına özgürlük gibi bölücülük faaliyetlerine yöneldiler. Bunun nedeni olarak da, PKK terör örgütünden kendilerini soyutlayamamış olmalarını görüyorum. Örgütün başındakiler, işlerine gelmeyen barış sürecini baltalamak istediler. Maalesef bunu da başardılar. O dönem yazılarımda, Barış Sürecinin sona ermesi sonrasında, iktidarın PKK lider kadrosunu yok etmeye odaklanacağını yazmıştım. PKK unsurlarını temizlemek için çok ciddi bir çaba gösterildiği gerçek. Bu nedenle de çok sayıda evladımızı şehit verdik. Ama lider kadrosu için, başlarına ödül koymak dışında hassasiyet gösterilmemişti. İlk defa Kuzey Irak kamplarına yapılan müdahaleler ile bu yapıldı. Kandil çok önemli bir terör kampı olarak sınırımızdaki en büyük risklerden biri idi. Ne sebepten yapıldıysa yapılsın, Kandil yerle bir edilmesi gecikmiş bir terör kampıdır. 

Bunun yapılmış olması, aynı zamanda Türkiye üzerinde planları olan bir çok ülkenin oyununu da bozacak bir gelişme olmuştur. Cumhurbaşkanımız çok sayıdaki PKK lider kadrosunun öldürüldüğünü söyledi. Muhtemelen ismi belli olan teröristlerin öldüğü haberini bugün-yarın duyarız diye bekliyorum. 

PKK'nın lider kadrosunun ve örgütün güç kaybetmesi çok önemlidir. Bu sağlanırsa, PKK baskısı altında olan Kürk vatandaşlarımızla aramızdaki sorunları çözmemiz ve barış içinde bu toprakların bütünlüğünü koruyarak birlikte yaşamı başarmamız kolaylaşacaktır. 

Bu ülke için canını vermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ülkemize de tüm şehitlerimiz için baş sağlığı diliyorum.

Hayırlı cumalar ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.06.2018
    09:04

    Maalesef faizlerde yaşanan 500 baz puanlık artış tüm faizlere yansıdığı için, tüketim, konut, otomotiv, elektronik, beyaz eşya dahil çok sayıda alandaki hem yatırım kredi, hem de tüketim kredi faizlerini yukarı çekti. Aynı şekilde doğal olarak mevduat faizleri de ... Devamı »

  • 20.06.2018
    09:20

    Seçimlere artık çok az kaldı. Hiç beklenmeyen bir anda alınan erken seçim kararı gibi, ittifak ile seçime gidilmesi kararı da piyasalar üzerinde ciddi etkiler yarattı. Fiyatlar şirketlerin mevcut bilançolarına ya da olası gelecek bilançolarına g&... Devamı »

  • 19.06.2018
    09:10

    Şu seçimler bir an önce olsun bitsin de sonrasında neler olacak onu görelim. Çünkü belki de iş 1.tur seçimle bitmeyecek. 2.tur da olacak. Olası seçim sonuçları belki de yeni seçim doğuracak. İşte ne olacaksa bir an önce olsun ki, se&... Devamı »

  • 18.06.2018
    09:02

    Seçimler öncesi son haftaya girdik. Umarım hafta sonu yapılacak seçimler sonrasında tüm sıkıntılı süreç tersine döner ve hepimiz için yeniden pozitif bir döneme gireriz. Seçimlerden kim kazanırsa kazansın, ekonomi için gerekli tedbir... Devamı »

  • 14.06.2018
    09:08

    İyi Bayramlar! Bugün yarım gün işlem olacak. İkinci seans olmayacak. Şimdiden tüm Müslümanların ve siz sevgili dostlarımın Ramazan Bayramını kutlarım. Borsa için iki aydır artarak kötüleşen bir süreç yaşıyoruz. Umarım bayram d&oum... Devamı »