Bitsin Artık Bu Dönem!

19.06.2018 09:10
  •  A 

Şu seçimler bir an önce olsun bitsin de sonrasında neler olacak onu görelim. Çünkü belki de iş 1.tur seçimle bitmeyecek. 2.tur da olacak. Olası seçim sonuçları belki de yeni seçim doğuracak. İşte ne olacaksa bir an önce olsun ki, seçilecek kişiler içinde bulunduğumuz süreçten çıkabilmek için bir dizi eylem yapmak zorunda kalacaksa, bu kararklarını uygulamaya başlasınlar ve piyasalar normale dönse diyorum. Yoksa hiç bir şey yapmadan beklemekten iyice bunalmış durumdayız.

Yine sıkıntılı bir güne başlıyoruz. Dış dünyada Avustralya hariç her tarafta satış baskıları sürüyor. ABD-Çin ticaret savaşları ortamı germeye devam ediyor. ABD senatosu Çinli ZTE şirketi için yaptırımlar getiren askeri finansman tasarısını onayladı. Bu iş tam bir belirsizlikler yumağı haline geldi. Sözde Trump ilgili yaptırımları kaldıracak, ZTE belirlenen bir para cezasını ödeyip, bazı yönetimsel eylemler alacaktı. Ama görüyoruz ki, senato yaptırımlara onay verdi. Şimdi son durum ne oldu ya da olacak bilemiyorum. 

Maalesef ZTE konusu bizdeki netas için olumsuz bir baskı nedeni oluyor. Yani yabancı alınce netas çok daha büyüyecek derken, ZTE şu ana kadar Netas'a yeni bir ivme vereceğine takoz olmuş durumda.

Kısacası içinde bulunduğumuz iç-dış baskıların ağırlığı zaten varken, seçimler bitmeden rahat bir nefes alma imkanımız maalesef yok. Bu nedenle bir an önce seçimler bitsin ve özellikle yeni ekonomi kadroları ve alacakları eylem kararları görülsün diyorum. 

Hepinize iyi seanslar dilerim


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 18.06.2018
    09:02

    Seçimler öncesi son haftaya girdik. Umarım hafta sonu yapılacak seçimler sonrasında tüm sıkıntılı süreç tersine döner ve hepimiz için yeniden pozitif bir döneme gireriz. Seçimlerden kim kazanırsa kazansın, ekonomi için gerekli tedbir... Devamı »

  • 14.06.2018
    09:08

    İyi Bayramlar! Bugün yarım gün işlem olacak. İkinci seans olmayacak. Şimdiden tüm Müslümanların ve siz sevgili dostlarımın Ramazan Bayramını kutlarım. Borsa için iki aydır artarak kötüleşen bir süreç yaşıyoruz. Umarım bayram d&oum... Devamı »

  • 13.06.2018
    08:48

    10:00'da Nisan ayı sanayi büyümesi verisi açıklanacak. Beklenti % 5.7 ve önceki gerçekleşme ise, % 7.6 olarak görülüyor. Nisan sanayi büyümesinde son dönem yaşanan kur ve faizlerin etkisi tam görülmeyeceği için, büy... Devamı »

  • 12.06.2018
    09:12

    Yıla % 7.4 büyüyerek başladık. Sanırım bu alanda yine dünya ikincisi olmuşuz. Ama hemen belirtmek isterim ki, detaylarına bakınca çok sağlıksız bir büyüme görüyorum! İhracat %0.5 artarken, ithalat ise %15.6 artmış. % 11'lik hane halkı tüketimi sayes... Devamı »

  • 11.06.2018
    09:24

    Bugün Nisan cari hesap ve 1.çeyrek büyüme verimiz açıklanacak. Bir önceki büyüme % 7.3 idi. Bugün açıklanacak büyüme verimizin de % 7 ve üzerinde yüksek bir büyüme rakamını içermesi bekleniyor. Önemli o... Devamı »