Temettü ve Bölünme Dönemi Başladı!

01.03.2018 09:01
  •  A 

Özel bir gündem olmadığı için yazımı çok kısa tutacağım.

Yıl sonu bilançolarının bitmesi ile temettü ve sermaye artışı dönemine girmiş olduk. Şirketlerden temettüler açıklanmaya başlandı. Temettü hisse değeri sabit dururken ödenen ek bir parasal aktarım değildir. Ödenen temettü aynı gün ilgili hissenin önceki kapanışından düşülerek güne başlanır. Bu nedenle özellikle yeni yatırımcılar temettüde sanki ek bir ödeme yapılıyor gibi düşünüp, temettü öncesi alalım temettü karımız olsun diye yanlış algı içinde olmasınlar lütfen. Bugün gelen sorularda temettü konusuna verdiğim bir cevabı okuyabilirsiniz. Aynı şekilde site arama satırına temettü yazarak bu konuda sitede yer almış soru ve cevapları da görebilirsiniz.

Her neyse, temettü döneminde olduğumuz için hisse bazlı hareketlere odaklanmak daha doğru olabilir. Hepinize bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 28.02.2018
    08:52

    ABD FED başkanı Powell, başkan olduktan sonra ekonomi hakkındaki ilk sunumunu dün senatoda yaptı. Ekonomideki büyümenin sürdüğüne ve ek faiz artışları da olabileceği iması yapınca, kur, dolar endeksi ve borsalar etkilenmiş görülüyor. Beklentilerde b&... Devamı »

  • 27.02.2018
    09:04

    Bugün yazım kısa olacak. Teknik olarak 118.385 üzerinde yeniden zirve hareketi olmasını beklerim. Ki, şu an rakamlar bu yönde. İç dış piyasalarda da hava bu ihtimale uygun. Risk iştahı piyasalara geri dönmüş gibi görünüyor. FED tarafındaki sıkıntı aşılı... Devamı »

  • 26.02.2018
    09:29

    Beklediğimiz gibi S&P not değişikliği yapmadı. Ama para piyasası tedbirleri ile kur ve enflasyon baskısı kırılamazsa, not negatif olarak değiştirilebilir uyarısında bulundu. S&P nedense bizi çok borçlu görüyor. Aslında kamu borcu en düşük ülkelerin başında... Devamı »

  • 23.02.2018
    09:03

    S&P bugün Türkiye not değerlendirmesini açıklayacak. Ben uyarı ve güçlü yanlara dikkat çekerek bir değişiklik yapmasını beklemiyorum. Zaten büyümede ciddi düşüş beklentisi ile düşürdükleri notların, büyüme tam ters... Devamı »

  • 22.02.2018
    09:20

    Açıklanan FED tutanaklarında, büyümenin süreceği ve düşük işsizlik ile desteklenen on yıllık faiz artışı FED'in faiz artışının güçlendiğine işaret ediyor. Ki, zaten bu sene için en az açıklandığı gibi üç kez FED artışı olmasın... Devamı »