Powell Şaşırttı!

28.02.2018 08:52
  •  A 

ABD FED başkanı Powell, başkan olduktan sonra ekonomi hakkındaki ilk sunumunu dün senatoda yaptı. Ekonomideki büyümenin sürdüğüne ve ek faiz artışları da olabileceği iması yapınca, kur, dolar endeksi ve borsalar etkilenmiş görülüyor. 

Beklentilerde böyle şahin bir açıklama olmadığı için, piyasalarda ilk andaki tepkisi olumsuz gibi görünüyor. Ama zaten teknik olarak direnç bölgesinde olduğumuz için bu satış baskısının oluşması gayet doğaldır. Bahane olarak kullanıldığı görüşündeyim. Açıkçası FED faiz görüşümde en az üç kez hatta daha üstünde artış beklediğimi yazdığım için, Powell'ın görüşü beni çok şaşırtmış değil. 

BİST teknik olarak 116.316 seviyesine kadar, hatta biraz daha altına kısmi bir düzeltme yapsa bile pek bir sorun olacağını düşünmem. Arada daha üst destekler de mevcut. Destek-Direnç tablomuzdan takip edebilirsiniz.

Dış Ticaret Açığı Verisi Açıklanacak!
              Bugün 10:00'da TÜİK Ocak ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

Hepinize bol kazançlar dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.02.2018
    09:04

    Bugün yazım kısa olacak. Teknik olarak 118.385 üzerinde yeniden zirve hareketi olmasını beklerim. Ki, şu an rakamlar bu yönde. İç dış piyasalarda da hava bu ihtimale uygun. Risk iştahı piyasalara geri dönmüş gibi görünüyor. FED tarafındaki sıkıntı aşılı... Devamı »

  • 26.02.2018
    09:29

    Beklediğimiz gibi S&P not değişikliği yapmadı. Ama para piyasası tedbirleri ile kur ve enflasyon baskısı kırılamazsa, not negatif olarak değiştirilebilir uyarısında bulundu. S&P nedense bizi çok borçlu görüyor. Aslında kamu borcu en düşük ülkelerin başında... Devamı »

  • 23.02.2018
    09:03

    S&P bugün Türkiye not değerlendirmesini açıklayacak. Ben uyarı ve güçlü yanlara dikkat çekerek bir değişiklik yapmasını beklemiyorum. Zaten büyümede ciddi düşüş beklentisi ile düşürdükleri notların, büyüme tam ters... Devamı »

  • 22.02.2018
    09:20

    Açıklanan FED tutanaklarında, büyümenin süreceği ve düşük işsizlik ile desteklenen on yıllık faiz artışı FED'in faiz artışının güçlendiğine işaret ediyor. Ki, zaten bu sene için en az açıklandığı gibi üç kez FED artışı olmasın... Devamı »

  • 21.02.2018
    08:45

    rAfrin Riski baş gösterdiğinde, ABD PYD'ye 5 Bin tır silah ve mühimmat gördemeye başladığında, sahnede silah varsa bu patlar diye uyarmış ve temkinli takibe başlamıştık. Hatta bu nedenle ilk anda sanki ABD ve Rusya ile mutabık işler oluyormuş gibi görülünce BİST'... Devamı »