S&P Notumuzda Değişiklik Yapmadı!

26.02.2018 09:29
  •  A 

Beklediğimiz gibi S&P not değişikliği yapmadı. Ama para piyasası tedbirleri ile kur ve enflasyon baskısı kırılamazsa, not negatif olarak değiştirilebilir uyarısında bulundu. 

S&P nedense bizi çok borçlu görüyor. Aslında kamu borcu en düşük ülkelerin başında geliyoruz. En iyi ülke Rusya. Sanırım biz de kamu borcu/gayri safi milli hasıla oranı en düşük 5'nci ülkeyiz. Ama cari açık denince o zaman durum kötüleşiyor. 

Özel sektör borcunu da toplayınca toplam ülke borcumuz yüksek olabilir. Ama borç ödeme alışkanlıklar açısından Türkiye hem devlet, hem de özel sektörü bakımından borcuna sadık bir ülkedir. Neyse, not değişmedi. Ama olumsuz uyarılar yapıldı. Ben de farklı bir şey beklemiyordum. Notçu hocalar ekonomik verilere bakarken, siyasi baskılardan, siyasi risklerden ve demokratik yapıdan da çok etkileniyorlar. 

BİST'in Teknikleri İyi!
              Tekniklere bakınca, haftaya yükseliş ile başlayacağımız görüntüsü var. Umarım 118.395 direncinde takılmaz daha üst dirençlere yöneleriz. 

İki Gün Aranızda Olmayacağım!
              Yarın 12:30-13:30 arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Öğrenci Klubüne misafir olacağım. Öncesinde 10:10'da dobler çekimim için hastanede olmam gerekiyor. O nedenle yarın sabah yazımı ve teknik paylaşımlarımı yaptıktan sonra ayrılacağım. Ama ikinci seans başlarında ekran başında olurum diye planlıyorum.

5-6 Mart tarihlerinde aranızda olmayacağım. Kızım ve arkadaşları, 6 Mart'ta Bahçeşehir Üniversitesinde öğrenci kulupleri ile BİST'e bir gezi planlamışlar. BİST'deki arkadaşlarım ile konuşup bu gezilerine yardımcı oldum. Ama beni de yanlarında getirmeleri şartı koştular:) Gençler Borsa İstanbul'u gezip sunum dinlerken, ben de eski mekanımdaki arkadaşlarımı görmüş olacağım. Biraz nostalji yapmış olurum.  Ama fırsat bulursam paylaşımlarımı en azından gece saatlerinde de olsa yapmaya çalışırım. 

Şimdiden olmayacağım günleri takvimlerinizde not etmenizi istedim. Hepinize bol kazançlı bir hafta dilerim.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.02.2018
    09:03

    S&P bugün Türkiye not değerlendirmesini açıklayacak. Ben uyarı ve güçlü yanlara dikkat çekerek bir değişiklik yapmasını beklemiyorum. Zaten büyümede ciddi düşüş beklentisi ile düşürdükleri notların, büyüme tam ters... Devamı »

  • 22.02.2018
    09:20

    Açıklanan FED tutanaklarında, büyümenin süreceği ve düşük işsizlik ile desteklenen on yıllık faiz artışı FED'in faiz artışının güçlendiğine işaret ediyor. Ki, zaten bu sene için en az açıklandığı gibi üç kez FED artışı olmasın... Devamı »

  • 21.02.2018
    08:45

    rAfrin Riski baş gösterdiğinde, ABD PYD'ye 5 Bin tır silah ve mühimmat gördemeye başladığında, sahnede silah varsa bu patlar diye uyarmış ve temkinli takibe başlamıştık. Hatta bu nedenle ilk anda sanki ABD ve Rusya ile mutabık işler oluyormuş gibi görülünce BİST'... Devamı »

  • 20.02.2018
    09:34

    13 Şubat tarihinden itibaren olası teknik risklere dikkat çekiyorum. Dün''Tehlikeli Teknik Seviyelerdeyiz!'' başlıklı ilk beklenti yazımda da bu uyarımı hatırlatmıştım. Yurt dışı endeksler ve BİST mevcut dirençlerine takılıp kâr satışları yaşıyorlar. Genelde ... Devamı »

  • 19.02.2018
    12:52

    Bu yazı, günün ikinci yazısı. Sabahki ilk yazımda bu riske dikkat çekmiştim. BİST bin puan civarı artıda iken, Suriye tv.kanalında Esad güçlerinin Afrin'e gireceği haberleri ile birden düşmeye başladık. Şuan 400 puan civarı eksi seviyedeyiz. Az önce de,... Devamı »