Yanlış Haber Satışları!

21.02.2018 08:45
  •  A 

rAfrin Riski baş gösterdiğinde, ABD PYD'ye 5 Bin tır silah ve mühimmat gördemeye başladığında, sahnede silah varsa bu patlar diye uyarmış ve temkinli takibe başlamıştık. Hatta bu nedenle ilk anda sanki ABD ve Rusya ile mutabık işler oluyormuş gibi görülünce BİST'in yükselişini kaçırmıştık. Ama şimdi gördüğünüz gibi bu silahlar patlamaya başladı.

Dün Suriye devlet kanalında Suriye güçleri Afrin'e giriyor ve sonrasında da Türk ordusu Suriye güçlerini bombalıyor haberleri geçince, piyasalarda Türkiye Suriye ile savaşa başladı korkusu nedeniyle sert satışlar geldiğini gördük. Maalesef borsa böyledir. Belirsiz bir risk yaşanmaya başladı mı alıcılar bir anda kaybolur. Az adetle dahi satışlar olsa, endeks ve hisseler çok hızlı düşerler. Dün de böyle oldu. 

Ama sonrasında bu haberin yanlış olduğu, Suriye güçleri değil de, Suriye bayraklı milis güçlerinin bombalandığını öğrendik. Kısmi bir alımla ama eksi endeksle günü kapattık. Bu nedenle dün yanlış bilgi ile düşmüş olan BİST, bugün güne alımlarla başlayabilir. Ama sonuçta bir süre daha Suriye'ye endeksli bir borsa içinde olacağız. Her an bu tarz haberler ya da gelişmeler nedeniyle benzer ve hatta daha fazla düşüş riski taşıyoruz. 

Lakin endeks ve hisseler bana göre iskontolu olduğu için, bu riskler biraz azalınca da alımlar gelecektir. Çok zor bir dönem yani. Cesaret gösterip buralardan alımlar yapılabilir. Ama kısmi karlarda kâr realizasyonları hemen gelebilir. Bu karışık dönemi bu şekilde dalgalı geçireceğiz. Lütfen 13 Şubat'dan beri yazdığım yazılarımdaki endeks uyarılarını tekrar ve dikkatle okuyunuz.

Dün yaşanan savaş korkulu satışlar yüzünden grafikler alt-üst olmuş. Hisseler güne gapli yükseliş ile başlayacaklardır. O nedenle dünkü kapanış fiyatlarına alış girmenin anlamı yok. Destek dirençleri de seans öncesi girmenin manası yok. O yüzden yüksek açılış sonrası teknikleri tarayacağım. 

Yazım şimdilik bu kadar. Kontrollerim için çıkmak zorundayım. (Kafada bir dünya düşünce olunca, aç gitmem gereken ustrason öncesi bir güzel kahvaltı yaptığım için, boş yere gitmiş oldum:(. Randevum cuma sabahı 09:40'a ertelendi.)

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.02.2018
    09:34

    13 Şubat tarihinden itibaren olası teknik risklere dikkat çekiyorum. Dün''Tehlikeli Teknik Seviyelerdeyiz!'' başlıklı ilk beklenti yazımda da bu uyarımı hatırlatmıştım. Yurt dışı endeksler ve BİST mevcut dirençlerine takılıp kâr satışları yaşıyorlar. Genelde ... Devamı »

  • 19.02.2018
    12:52

    Bu yazı, günün ikinci yazısı. Sabahki ilk yazımda bu riske dikkat çekmiştim. BİST bin puan civarı artıda iken, Suriye tv.kanalında Esad güçlerinin Afrin'e gireceği haberleri ile birden düşmeye başladık. Şuan 400 puan civarı eksi seviyedeyiz. Az önce de,... Devamı »

  • 19.02.2018
    09:22

    Öncelikle sizlere bazen bir takım gelişmeleri yaşandığı süreden daha önce uyarı olarak yazabilirim. Mevcut gündemlerle de birleşince, yazılarım uzun olabiliyor. Ama içeriklerinin sizler için önemli olduğunu bilmenizde ve okumanızda yarar olduğunu ve olacağını d... Devamı »

  • 16.02.2018
    09:39

    Gelişmiş borsalarda bir önceki yazımdaki teknik görünümler yönünde yükselişler yaşandı. Hem onların etkisi, hem Başbakan Yıldırım ile Merkel arasındaki görüşmenin olumlu yansıması BİST'in ciddi bir toparlanma yaşamasına imkan verdi. Ama asıl merak edi... Devamı »

  • 14.02.2018
    09:21

    Bizde 10:00'da cari açık verisi gelecek. Beklentilerdeki cari açık rakamı devamlı yükseliyor. Öncesinde 4,5 Milyar Dolar açık beklentisi varken, son dönem bu beklenti 7 Milyar Doların da üzerine çıkmış durumda. Kısacası cari açık son veriye ... Devamı »