Verilerin Yoğun Olduğu Bir Gün Olacak!

14.02.2018 09:21
  •  A 

Bizde 10:00'da cari açık verisi gelecek. Beklentilerdeki cari açık rakamı devamlı yükseliyor. Öncesinde 4,5 Milyar Dolar açık beklentisi varken, son dönem bu beklenti 7 Milyar Doların da üzerine çıkmış durumda. Kısacası cari açık son veriye göre oldukça yüksek gelebilir. Maalesef cari açık sorununu bir türlü çözemiyoruz. Suriye'deki askeri varlığımız da sonraki aylarda bu rakamları olumsuz etkileyecektir.

Yurt dışında da AB ve ABD'de enflasyon ile GSYİH verileri gelecek. Gelen veriler dış borsalardaki düşüşlerin akıbetini etkileyebilir. Teknik grafiklerine bakınca ABD borsalarında ve Dax'da yükseliş yaşanacağı yönünde oluşumlar görüyorum. Yani dün Dow futurelerdeki seans sonuna kadar % -0.60 civarındaki eksinin BİST üzerindeki baskısı, bugün şu an için artı gözüken ve yukarı yönlü teknik görünüm veren dow future nedeniyle pozitif bir etkiye dönüşebilir. Kısacası bugün dış borsalardan pozitif etki görmeyi bekliyorum. Eğer onların etkisi ile hareket edecek isek, BİST'de toparlanma bekliyorum. Ama cari açık verisi kötü geldi diye dışarıdan olumsuz ayrışma riskimiz de olabilir. 

Yarın ABD Dış İşleri Bakanı geliyor, Suriye'deki ABD'lilere Osmanlı tokatı atacağımız uyarısını yaptık, şimdi de Ege'de Yunanistan ile gerilim yaşıyoruz. AB kanadından Yunanistan yanlısı açıklamalar geldi. Umarım bu gelişmeler nedeniyle, Yurt dışı düşüyor diye onlarla paralel düşmüş iken, tam yurt dışı yükselirken kendi özelimizdeki gelişmeler nedeniyle dışarıdan negatif ayrışma yaşamayız. 

O kadar çok denklemi aynı anda yaşıyoruz ki, inanın yorumlamak çok zor oluyor. 

Hepinize bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 13.02.2018
    09:09

    Geçen hafta ABD etkisinde yaşanan dış borsalardaki sert düşüşler nedeniyle, onlar kadar olmasa da, onların etkisi ile düzeltme yaşamıştık. Benim açımdan bu düşüş teknik bir düzeltme idi. Gayet de sağlıklı bir gelişmedir. Ancak önemli olan bu düze... Devamı »

  • 12.02.2018
    09:10

    Geçen hafta ABD endekslerindeki düşüşe paralel olarak Asya ve Avrupa borsalarıyla birlikte BİST'de de düşüş yaşandı. Japonya Nikkei; 225 % 8,1, Çin Şangay Bileşik Endeksi; %9,3 ve Güney Kore KOSPI; %6,4 düştü. Aynı şekilde Almanya DAX; % 5,3, İngi... Devamı »

  • 08.02.2018
    13:35

    Zeytin Dalı operasyonunda işler yine karışmaya başlıyor gibi. ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar askerlerimize karşı kullanılmaya başlandı. Aynı şekilde ABD'li generellar YPG ile birlikte Münbiç'te medyaya açıklama yapıp, Türkiye bizi vuracak olursa, kendimizi sa... Devamı »

  • 08.02.2018
    09:16

    Biz ekonomi, finans, borsalar diye yorum yaparken, diğer tarafta bir savaş var. Askerlerimiz Afrin'e doğru ilerlerken, hergün şehit haberleri almaya devam ediyoruz. Dün yine bir tanksavar saldırısı ile şehitler verdik. Maalesef savaş tüm insanlık için acılar içeriyor... Devamı »

  • 07.02.2018
    09:11

    ABD borsaları kaynaklı düşüşler bitti mi, yoksa artçıları gelir mi? Cevap kolay değil. ABD'nin çok kısa süre içinde yaşadığı en büyük borsa düşüşlerinden birisi yaşandı. DOW'un gördüğü zirveden yaşadığı düşüş&uu... Devamı »