Allah Askerlerimizi Korusun!

08.02.2018 09:16
  •  A 

Biz ekonomi, finans, borsalar diye yorum yaparken, diğer tarafta bir savaş var. Askerlerimiz Afrin'e doğru ilerlerken, hergün şehit haberleri almaya devam ediyoruz. Dün yine bir tanksavar saldırısı ile şehitler verdik. Maalesef savaş tüm insanlık için acılar içeriyor. Ama gelişmiş ülkelerin silah simsarları, petrol ve yer altı kaynaklarına hakim olmak hırsı nedeniyle bu savaşlar ve güç kavgaları bir türlü bitmiyor. Şehitlerimiz için Allah'tan rahmet ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 

Türkiye, Suriye'de teröristlerin müttefiklerimiz tarafından desteklenmesini ve teröre silah ve para yardımı yapılmasını uluslar arası hukuka taşıyor. Çok doğru yapıyor. Bir taraftan askeri tedbirlerini alırken, diğer taraftan da sözde müttefiklerimizin yaptıkları hainlikleri dünya kamu oyunun gözüne sokmalıyız.

Sanayi Üretimi Verisi Gelecek!
              10:00'da Aralık ayı ve yıllık sanayi üretimi verisi açıklanacak. % 7 civarı yıllık sanayi büyümesi beklentisi hakim. Büyümenin sürmesi ekonomimiz için bir teselli oluyor. 

BİST'de hisse bazlı yükselişler görülmesini ve BİST'in de günü yükseliş ile tamamlamasını bekliyorum.

BİST Anketini Oylayınız!
              Ana sayfamızda ''BİST Bugün Ne Olur?'' diye günlük bir anketimiz var. 18:00'e kadar oylanıyor. Genel beklentiler hakkında fikir versin diye bu anketi yaptık. Ama maalesef 2-3 Bin günlük ziyaretçi sayısına rağmen, ilgili ankete yeterli ilgiyi göstermiyorsunuz. Rica etsem, siteyi gün bittiğinde kapatınız. Her gün başlangıcında ise, ana sayfadaki anketi oylayarak bizlere fikrinizi göstermiş olunuz. 

Hepinize bol kzançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 07.02.2018
    09:11

    ABD borsaları kaynaklı düşüşler bitti mi, yoksa artçıları gelir mi? Cevap kolay değil. ABD'nin çok kısa süre içinde yaşadığı en büyük borsa düşüşlerinden birisi yaşandı. DOW'un gördüğü zirveden yaşadığı düşüş&uu... Devamı »

  • 06.02.2018
    09:36

    Aslında geçen hafta olmasını beklediğim bir düşüşü yaşıyoruz. Hatta bu nedenle VİOP Tablomuzda DOW için satış öngörüsünde bulunmuştum. Ama ABD borsalarının ısrarlı ve beklemediğim yükselişi sürünce, öngörüyü ger&cced... Devamı »

  • 05.02.2018
    09:31

    Cuma günü dış borsa baskılı satışlar sürmüş. ABD borsaları ve DAX sert düşüşler yaşadığı için BİST de bundan olumsuz etkilenmeyi sürdürmüş. Bugün bakınca Dow ve DAX da destek seviyelerine yaklaşılmış. Stochasticler de alıma uygun yerlere gelme... Devamı »

  • 02.02.2018
    09:30

    Endeksler önemli dirençlere geldiği zaman farklı gerekçeleri bahane edip, kar satışları yaşayabilirler. Dün de bir ara gayet güzel yükseliyor iken aniden satışların geldiğini gördük. Eminim bir çoğunuz bu satılardan panikliyorsunuzdur. Dün... Devamı »

  • 01.02.2018
    14:32

    Sevgili Arkadaşlar, Bildiğiniz gibi, sitede teknik analize dayalı öngörü, temel analize dayalı uzun vadeli yatırım hisseleri ve strateji ve beklenti yazılarımı paylaşıyorum. Lütfen al/sat tablosundaki açık öngörüler için benden yo... Devamı »